Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Απαράδεκτος διαχωρισμός εργαζόμενων στα Νοσοκομεία

 
      Πρόσφατα το Yπουργείο Yγείας μέσα από τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών ζήτησε καταστάσεις προσωπικού που εργάζονται στην διαχείριση περιστατικών covid με σκοπό τη χορήγηση κάποιου είδους επιδόματος.
 Μάλιστα όχι μόνο ζητήθηκε να εξαιρεθεί το προσωπικό καθαριότητας, το τεχνικό και το διοικητικό, αλλά από το υπόλοιπο προσωπικό και αυτοί που απουσίαζαν περισσότερο από μία εβδομάδα. 
Είναι εμφανές ότι με την παραπάνω τακτική το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να δημιουργήσει στα Νοσοκομεία προσωπικό δύο και περισσοτέρων κατηγοριών. 
Οποιαδήποτε ενέργεια διαχωρισμού των εργαζομένων έχει ως αποτέλεσμα τον διχασμό τους και δεν αποσκοπεί ούτε συνεισφέρει στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
 
Ποια/ος και γιατί αποκλείει ότι εργαζόμενοι που σήμερα δεν παίρνουν το συγκεκριμένο επίδομα, αύριο δεν θα εμπλακούν ενεργά στην νοσηλεία περιστατικών covid. Ποια/ος είναι αυτή/ός που αποφαίνεται ότι οι καθαρίστριες, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί δεν εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλήθεια ποια/ος απολυμαίνει και καθαρίζει τους χώρους που περιθάλπονται περιστατικά κορνωϊού, ή μήπως δεν επισκευάζονται/συντηρούνται μηχανήματα και υποδομές που χρησιμοποιούνται για την περίθαλψη περιστατικών covid.
 
Ένας πόλεμος κερδίζεται μόνο όταν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εργάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Μόνο έτσι εξασφαλίζεται ότι οι μαχητές της πρώτης γραμμής θα έχουν στην διάθεσή τους τα απαιτούμενα εφόδια. Επειδή ο Υπουργός Υγείας γνωρίζει πολύ καλά την κρισιμότητα της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών, δεν εξαίρεσε καμία ειδικότητα από την απόφασή του για αναστολή χορήγησης κανονικών αδειών!
 
Προσπαθούμε ακόμα να καταλάβουμε σε τι αποσκοπεί αυτή η ενέργεια του Υπουργείου Υγείας. Αν το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να επιβραβεύσει την προσφορά των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ και σε άλλες δομές υγείας μπορεί, σήμερα κιόλας, να υλοποιήσει τα πάγια αιτήματά τους, όπως
1. Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.
2. Μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού.
3. Ένταξη όλου του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.
4. Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
5. Την εξασφάλιση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.
 
Αν ο Υπουργός δεν μπορεί ή δεν θέλει να υλοποιήσει τα παραπάνω, ας επιβραβεύσει όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας, δίκαια και με διαφάνεια!
 
Όλοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη με την πανδημία, όλοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη και με την απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική.

Τομέας Υγείας ΜέΡΑ25

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο