Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Επίδομα 400 ευρώ: Πότε μπαίνουν τα λεφτά, πώς θα κάνετε αίτηση στο govgr


Το επίδομα 400 ευρώ μπορούν να λάβουν πλέον μέσω αίτησης στο gov.gr οι μακροχρόνιοι άνεργοι. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν. Πότε πληρώνονται οι πρώτοι άνεργοι. ....

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια ανέργους που κατέθεσαν αίτηση για την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ. 

Όπως έχει ήδη ενημερώσει το Dikaiologitika News οι πρώτοι που κατέθεσαν αίτηση αναμένεται να πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα καθώς οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. 

Η καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, γίνεται μετά την καταχώριση IBAN και κατόπιν ελέγχου και έγκρισης από τον ΟΑΕΔ. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι μακροχρόνια άνεργοι μπαίνουν στην διεύθυνση του ΟΑΕΔ ΕΔΩ με κωδικούς ΟΑΕΔ ή TAX στην διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous. 

Το επίδομα 400 ευρώ είναι διαθέσιμο μέσω του gov.gr για τους μακροχρόνιους ανέργους, αρκεί να πληρούν τα κριτήρια, ώστε να είναι στους δικαιούχους. 

Σύμφωνα λοιπόν με τη ΚΥΑ 48222/1215/24.11.2020 (ΦΕΚ Β 5225/25.11.2020), δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Μαρτίου έως και τις 25 Νοεμβρίου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που καταβλήθηκε το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2020. 

Σημειώνεται πως όσο πιο γρήγορα κάνει ο άνεργος την διαδικασία αυτή τόσο πιο γρήγορα θα πληρωθεί. 

Έτσι, οι δικαιούχοι πρέπει να επισκεφτούν την παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση και να επιλέξουν το σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους. 

Η διαδρομή είναι:
Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους. 

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Οι δικαιούχοι πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι. Η καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, γίνεται μετά την καταχώριση IBAN και κατόπιν ελέγχου και έγκρισης από τον ΟΑΕΔ. 

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. 

Παρόλα αυτά, μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. 

Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. 

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται από τον ΟΑΕΔ, κατόπιν έγκρισης από το ΔΣ του Οργανισμού, μετά από οίκοθεν έλεγχο στο μητρώο ανέργων και σχετική εισήγηση των αρμόδιων Διευθύνσεων. 

Από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:
Η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια ανέργου
Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο
Ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
Ο αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑMΚΑ)
Ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ)
Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) 

dikaiologitika.gr 

sinidisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο