Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Η επιβλητική αρχαία Μητρόπολη στην Παλαιομάνινα εκπέμπει, S.O.S.!!!

πηγή: ellas2.wordpress.com

πηγή: ellas2.wordpress.com

     
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης με ανάρτηση στο Facebook κάνει γνωστή την συντήρηση της ξύλινης κατασκευής του «νάρθηκα», ο οποίος τοποθετήθηκε…προσωρινά πριν από 23 χρόνια, με στόχο την προστασία στην επιβλητική «Αυλόπορτα» της αρχαίας πόλης.
 
Η ανάρτηση αναφέρει:  
 
     Ο Δήμος Ξηρομέρου διαθέτει πλούσια πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Μουρκούση Βασ ., τέως Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου και Αντιδήμαρχο, που σε κάθε κάλεσμα για την ανάδειξη του τόπου μας, δηλώνει παρών, καθώς και τους Προέδρους, κο Μάντζαρη Ελ. και Πολύζο Βασ. Παράλληλα, τον κο Στεργίου Δημ.,για την βοήθεια και την στήριξη. .....

Επίσης, ευχαριστίες στον Καθηγητή, κο Λαμπρινουδάκη. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα Βικάτου Ολ.,Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, για την προσπάθειά της να προστατέψει και να αναδείξει τους θησαυρούς της περιοχής μας.
Με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με ημερομηνία 25.11.2020, έχουμε έγκριση εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Συντήρηση και επισκευή του υφιστάμενου ξύλινου «νάρθηκα» της παραποτάμιας πύλης του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Παλαιομάνινας (ΦΕΚ312/Α.Α.Π./3-10-2014) του Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας» απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.
 
Το οικονομικό κόστος των εργασιών θα ανέλθει στις 10.000 €, που θα διατεθούν από τις πιστώσεις του ΠΔΕ «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΣΤΕΡΕΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ» Π.Κ.1960ΣΕ01400001 με κωδικό έργου 2014ΣΕ51400000.
 
πηγή: ellas2.wordpress.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: