Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Που εντοπίζονται τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία

Eπιβάρυνση της κατάστασης στην περιοχή της Ναυπάκτου αλλά και διασπορά του ιού στο Νομό δείχνουν τα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε προχθές και χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Το Σάββατο ο  ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 187 νέα κρούσματα κατανέμοντας δύο κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με τις νεωτέρες πληροφορίες πρόκειται για δύο νεαρούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα από τη Ναύπακτο.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 144 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα εκ των οποίων το ένα στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για άνδρα από την παράλια περιοχή του Ξηρομέρου.
Σε κάθε περίπτωση η επιστημονική κοινότητα και οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς η συγκυρία που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Εκφράζεται ωστόσο αισιοδοξία ότι το φθινόπωρο το εμβόλιο κατά του COVID-19 θα είναι διαθέσιμο και αυτό θα επηρεάσει θετικά την πορεία της επιδημίας σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Συνεχίζονται οι δωρεάν δειγματοληψίες στο Αγρίνιο 
Στα πλαίσια των δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και την 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου έγινε γνωστό  ότι από την τρέχουσα εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη από 8:30πμ έως 10:30πμ, η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Αγρινίου θα παραβρίσκεται στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Αγίου Δημητρίου για την διενέργεια δωρεάν PCR τεστ μοριακής ανίχνευσης για τον Κορωνοϊό .
Το τεστ απευθύνεται σε πολίτες που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο κ.α), καθώς τα άτομα με συμπτώματα θα πρέπει να απευθύνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται τηρώντας ΑΥΣΤΗΡΑ τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας (μάσκα, διατήρηση ασφαλών αποστάσεων) και να προσκομίζουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το ΑΜΚΑ τους διευκολύνοντας το έργο της ΚΟΜΥ.
agrinionews.gr

7 σχόλια:

  1. Πείτε μας σε ποια περιοχή ακριβώς εντοπίζεται αν γνωρίζει κάποιος για να λάβουμε τα μέτρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί να μας πουν περιοχή? Χαζοί είναι? Λες κ είναι τα μυστικά του κράτους... Έλεος πια... Κανονικά έπρεπε να λέτε τα ονόματα.. Να ξέρει ο κόσμος να προσέχει..κ μετά μας λέτε να βάλουμε κ μάσκες.. Για ποιο λόγο εφόσον δε λέτε ονόματα.. Κ καλά όλοι θέλετε το καλό της υγείας μας... Βγάλτε ονόματα.. Αντε.. Να δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράλια περιοχή του Ξηρομέρου; Δηλαδή ή στον Μύτικα ή στην Πάλαιρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί κάποιος να δηλώνει κατοικία εδώ και να εντοπίστηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών .αν ήταν κάτι θα ενημέρωνε ο ΕΟΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Πάλαιρος είναι δήμος Ακτίου-Βόνιτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι αν το παράλια περιοχή είναι σε διοικητικά πλαίσια και όχι γεωγραφικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντροπή σε όποιον δεν το λεει.ειναι διασπορά εισαγγελέας υπάρχει γεια μι ενεροση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο