Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Θανάσης Καββαδάς: «Έκτακτη ενίσχυση 230.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για την προμήθεια 15 νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης»


        Έκτακτη ενίσχυση ύψους 230.000 ευρώ πιστώθηκε από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για 15 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, 5 κλίνες αιμοκάθαρσης (ζυγού τύπου) και μιας ειδικής πολυθρόνας. Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας θα προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό, για την προμήθεια του εξοπλισμού, ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο εντός έξι μηνών.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Από τον Ιούλιο είχα προαναγγείλει ότι σύντομα, αυτή η Οδύσσεια με τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης που κρατάει εδώ και χρόνια, θα έπαιρνε τέλος.
Έπειτα από συνεννόηση με τον Υφυπουργό Υγείας, κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη, και με τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και προσωπικά του Διοικητή κ. Ιωάννη Καρβέλη, εξασφαλίσαμε την πίστωση των 230.000 ευρώ που χρειαζόταν για να αποκτήσει το Νοσοκομείο μας μία πλήρως λειτουργική και σύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης.
Αυτόν τον εξοπλισμό, που επί χρόνια ακούγαμε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ότι έρχεται, αλλά ποτέ δεν είδαμε, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρήκε τρόπο μέσα σε λίγους μήνες να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την προμήθειά του.
Δεν πρόκειται μόνο για θέμα δημόσιας υγείας.
Οι νεφροπαθείς της Λευκάδας και των γύρω περιοχών αναγκάζονταν να κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, 3 φορές την εβδομάδα, για να κρατηθούν στη ζωή. Η μεγάλη λίστα αναμονής για τη μονάδα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Λευκάδας, είχε ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλα νοσοκομεία, να θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο οδηγώντας, γιατί το κράτος αδυνατούσε να τους εξασφαλίσει τη στοιχειώδη, αξιοπρεπή περίθαλψη που χρειάζονται.
Είμαι πραγματικά ευτυχής από αυτήν την εξέλιξη, έπειτα από προσπάθειες ετών, η οποία γίνεται πράξη, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί.
Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ.Ιωάννη Καρβέλη, που άκουσαν το πρόβλημα και έδωσαν λύση, αλλά και για την άριστη συνεργασία που είχαμε και την άμεση ανταπόκριση σε μία ακόμα σοβαρή υγειονομική ανάγκη της Λευκάδας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο