Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ν. Μωραΐτης: Πλήρη στελέχωση και λειτουργία του Κ.Υ. Κατούνας σε εφημεριακή 24ωρη βάση. (Ηχητικό)     Ο Νώντας Μωραΐτης της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας μιλώντας στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον «Antenna Star Radio FM 103.5» αναφέρθηκε στο ψήφισμα της παράταξής του μέσω του οποίου ζητείται η άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατούνας, σε 24ωρη βάση.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μωραΐτης είπε ότι: «Το Κ.Υ. Κατούνας κλείνει κάθε μεσημέρι και όλα τα σαββατοκύριακα με αποτέλεσμα μια ολόκληρη περιοχή της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος αλλά και άλλων χωριών του δήμου Ξηρομέρου να είναι ακάλυπτες από ιατρική παροχή με ότι αυτό συνεπάγεται».
Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν σε όλες και όλους, μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας».
Κλείνοντας αναφέρθηκε στο τι πρέπει να γίνει να για αλλάξει άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα:
● Να χρηματοδοτηθεί με τα απαραίτητα κονδύλια. Να γίνει άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και λοιπού) με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα για πλήρη στελέχωση και λειτουργία του σε εφημεριακή 24ωρη βάση.
● Πλήρη στελέχωση του ασθενοφόρου με πλήρωμα και οδηγούς με κάλυψη σε 24ωρη βάση.
● Να εξοπλιστεί άμεσα με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομή, όπως και με τα απαιτούμενα αναλώσιμα ώστε να έχει αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία.
Ακούστε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του κ. Μωραΐτη στον «Antenna Star Radio FM 103.5»:
 
 
 
πηγή:  agriniotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο