Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Πρώην Δήμαρχος του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου κ Πάνος Κατσούλης << Το Μεσολόγγι έχει βαθύτερο πρόβλημα από αυτό του ονόματος του Δημάρχου! Σκάνδαλο ολκής η υπόθεση της Μαρίνας. Η συνολική καταγραφή της ιστορίας είναι μπροστά μας>>.


Γράφει  : Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός 


Ανταποκριτής της εφημερίδας << ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ>>, στο Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας.

 Σήμερα φιλοξενούμε τις απόψεις του πρώην Δημάρχου του Δήμου της Ιεράς Πόλης του Μεσολόγγιου κ Πάνου Κατσούλη. Ευχαριστούμε το κ Κατσούλη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση μας για τη συνέντευξη αυτή. Η γνώμη ενός πρώην Δημάρχου και διαχρονικά ενεργού πολίτη έχει βαρύνουσα σημασία. Σας αφήνουμε να ενημερωθείτε για τις απόψεις του. Να σημειώσουμε ότι απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας, όπως ακριβώς ετέθησαν. Σε μερικές είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ.....

 Ξεκινάμε με ένα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ του κ ΚΑΤΣΟΥΛΗ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  του Αλεξάνδρου

 ·Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1963. Φοίτησε στην Παλαμαϊκή Σχολή και στο Λύκειο Ευηνοχωρίου. Σπούδασε στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Έγγαμος, πατέρας ενός παιδιού 18 ετών.

·Εργάζεται ως καθηγητής πληροφορικής από το 1993 έως σήμερα.

·Γραμματέας της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας την περίοδο 1999 – 2000. Πρόεδρός την επόμενη διετία και μέλος του Δ.Σ έως το 2005.

·Νομαρχιακός Σύμβουλος το 2006. Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ), τη διετία 2006 – 2008 . Αντινομάρχης πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού τη διετία 2009 - 2010.

·Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τη χρονική περίοδο 2011 – 2014. Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Παράταξης την περίοδο 2014 – 2019 και εκλεγμένο μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

·Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, των «Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης», τη χρονική περίοδο 2011 – 2014.

·Συγγραφέας: Έχει γράψει και εκδώσει πέντε βιβλία: Το πρώτο με αναφορά στην Τεχνική Εκπαίδευση. Το δεύτερο με τίτλο «ΑΠΕΙΡΟ – Φιλοσοφική και Μαθηματική Θεώρηση» που σχετίζεται με ζητήματα Φιλοσοφίας και Επιστήμης των Μαθηματικών. Το τρίτο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο νέο τοπίο της παγκοσμιοποίησης και τίτλο «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Παγκόσμιο Χωριό». Το τέταρτο ιστορικού περιεχομένου για το Μεσολόγγι, με τίτλο «Μεσολόγγι 1830 – 1940 – Η μεταμόρφωση μιας κοινωνίας» και το τελευταίο για τη δεκαετία ’40 -΄50, την κατοχή, την αντίσταση και τον εμφύλιο στην περιοχή μας, με τίτλο «1940 – 1950 Φωτεινές και σκοτεινές ημέρες στην περιοχή Μεσολογγίου».

·Ιδρυτικό μέλος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», για τη διάσωση και ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων της χώρας.

·Εθελοντής αιμοδότης και δότης Μυελού των Οστών.

·Υπήρξε διαιτητής Ποδοσφαίρου και αθλητής της ομάδας υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ   

    Το Μεσολόγγι έχει βαθύτερο πρόβλημα από αυτό του ονόματος του Δημάρχου!        

 

            Να ευχαριστήσω κατ' αρχάς την εφημερίδα και εσάς προσωπικά κ. Τριαντακωνσταντή, για το βήμα έκφρασης των απόψεων που μου παρέχετε.

            ΕΡΩΤΗΣΗ 1

            Πρώην Δήμαρχε κ Κατσούλη, ξεκινώντας θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε ποια είναι τα πέντε σημαντικότερα έργα που θα θέλατε να θυμούνται οι Δημότες επί Δημαρχίας σας; Καθώς και τα πέντε σημαντικότερα λάθη που κάνατε ως Δήμαρχος.

 

            ΑΠΑΝΤΗΣΗ

            Επιτρέψτε μου να αναφερθώ συνοπτικά στα οκτώ (8) σημαντικότερα έργα – παρεμβάσεις αυτής της πλέον ισχνής χρονικά και οικονομικά δημοτικής θητείας:

            1ο: Έξι (6) νέες σχολικές μονάδες, μελετήθηκαν, δημοπρατήθηκαν και ξεκίνησε η κατασκευή τους μέσα σε τρία χρόνια. Πρώτος δήμος στη χώρα στη σχολική στέγη, την τριετία 2011 - 2014.

            2ο: Ιδρύθηκε και τέθηκαν οι βάσεις κατασκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

            3Ο: Αναγνωρίστηκε επιστημονικά και κρατικά ο ιαματικός πυλός της Αγίας Τριάδας.

            4Ο: Τοποθετήθηκαν πολιτιστικά μνημεία-σύμβολα σε όλο το δήμο, με κορυφαίο το Άγαλμα της Ελευθερίας. 

            5Ο: Οι 4 απολύτα επιτυχημένες Εκθέσεις Τοπικών Προϊόντων.

            6Ο: Η στήριξη των φτωχών και ανήμπορων δημοτών, σε συνθήκες σκληρών μνημονίων. Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο και “Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες”.

            7Ο: Η διαφάνεια και η μείωση του δημοτικού χρέους κατά 50%, όταν οι πόροι στην αυτοδιοίκηση μειώθηκαν κατά 70%.

            8Ο: Η σθεναρή διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του δήμου, με κορυφαίο γεγονός την 10ημερη απεργία πείνας για την κατάργηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

 

            Τα σημαντικότερα λάθη:

            1ο: Η υποτίμηση της επικοινωνιακής πολιτικής του δήμου, με αποτέλεσμα την ισχνή ανάδειξη του σημαντικού δημοτικού μας έργου.

            2Ο: Η μη συχνή προσωπική μου επαφή με τους δημότες, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των δημοτικών και κοινωνικών προβλημάτων.

            3Ο: Οι αστοχίες και τα λάθη μας σε τομείς της καθημερινότητας.

            4Ο: Ο μη επαρκής έλεγχος μερίδας συνεργατών μου. Δεν εφάρμοσα ως μοντέλο διοίκησης την “ενός ανδρός αρχή”. Έδωσα αρμοδιότητες με δικαίωμα υπογραφής σε όλους τους τομείς. Αυτό όμως ο τρόπος διοίκησης για να αποδώσει απαιτεί ουσιαστικό και συχνό έλεγχο, ο οποίος απεδείχθη ανεπαρκής από την πλευρά μου.

 

            ΕΡΩΤΗΣΗ 2

            Η περίοδος της δημαρχίας του κ Καραπάνου θεωρώ πως ήταν η χειρότερη που γνώρισα από το 1999, για μένα που από επιλογή ζω και εργάζομαι στο Μεσολόγγι. Παρ' όλα αυτά στο πρώτο και στο δεύτερο γύρο των  Δημοτικών εκλογών του 2019, πήρε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Ποια είναι η γνώμη σας;

           

            AΠΑΝΤΗΣΗ

            Ήταν οι χειρότερες δημοτικές εκλογές της μεταπολίτευσης, γιατί δεν υπήρξε και ούτε εκφράστηκε πολιτικό διακύβευμα για το παρόν και το μέλλον του δήμου και τη ζωή των πολιτών. Η αντίθεση ήταν “Καραπανικοί – Αντικαραπανικοί”.

            Η 5ετης διοίκηση Καραπάνου δίχασε με τις πράξεις της στο μέγιστο βαθμό, οριζόντια και κάθετα την τοπική κοινωνία. Οριζόντια όλο το πολιτικό φάσμα, από την άκρα δεξιά έως την αριστερά. Κάθετα όλα τα κοινωνικά στρώματα της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Καραπάνος εκτίμησε λανθασμένα πως με τη διχαστική του πολιτική “οι δικοί μας και οι εχθροί” θα επιβίωνε. Όντως επιβίωσε διατηρώντας σημαντικό εκλογικό ποσοστό, όμως καλλιέργησε τέτοιας έκτασης “αντικαραπανικό μένος” που δεν του αρκούσε το όποιο μεγάλο εκλογικό ποσοστό για να νικήσει.

            Τα πραγματικά ποσοστά εκλογικής απήχησης του κ. Καραπάνου θα μετρηθούν στις εκλογές του 2023, αν είναι υποψήφιος.

            Να προσθέσω τρία ακόμη στοιχεία ερμηνείας του εκλογικού αποτελέσματος.

·Τη χρήση του δημοτικού μηχανισμού στον απόλυτο βαθμό για πάσης φύσης πελατειακές σχέσεις και συναλλαγές.

·Τη μη συγκρότηση του τρίτου ενωτικού προοδευτικού δημοτικού πόλου, για τον οποίο αγωνίστηκα όλη την 5ετία. Θα ήταν διαφορετικοί οι συσχετισμοί δύναμης και το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα.

·Τέλος θυμίζω πως οι οκτώ δημοτικοί συνδυασμοί του 2014 έγιναν κατ' ουσία τρεις το 2019.

 

            ΕΡΩΤΗΣΗ 3

            Η  σημερινή  δημοτική αρχή, συμφωνούν οι πάντες, πως δεν έχει βρει το βηματισμό της, ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της. Ο Δήμαρχος κ. Λύρος,  παρ' ότι είναι υπέρμαχος της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, θεωρώ ότι έχει κάποιες σοβαρές πολιτικές ανασφάλειες. Πως σχολιάζετε την παραπάνω εκτίμηση;

 

            AΠΑΝΤΗΣΗ

            Δεν γνωρίζω ποιές είναι οι “σοβαρές πολιτικές ανασφάλειες” του κ. Λύρου, στις οποίες αναφερθήκατε. Επειδή όμως έχω βιώσει εκ των έσω τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου, θα αποφύγω να είμαι ιδιαίτερα επικριτικός αυτό τον πρώτο χρόνο της θητείας του. Το ίδιο έπραξα στον πρώτο χρόνο της θητείας του κ. Καραπάνου, παρά τις προσωπικές ύβρεις και τις συνεχείς σε βάρος μου μηνύσεις.

            Επιγραμματικά καταγράφω ορισμένες ανησυχητικές “αρρυθμίες” του κ. Λύρου, οι οποίες απαιτούν βελτιώσεις, όσο υπάρχει ακόμη καιρός. Συγκεκριμένα: 

·Την πλήρη υποτίμηση, στα όρια της απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

·Την αναβλητικότητα λήψης σημαντικών αποφάσεων. Χαρακτηριστικό και δυστυχώς όχι το μοναδικό, το παράδειγμα της Μαρίνας.

·Το κλίμα εσωστρέφειας και τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις με στελέχη της παράταξης του.

·Τις μεγάλες καθυστερήσεις στη δημοπράτηση και εκτέλεση έργων και στην υποβολή προτάσεων σε προγράμματα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του κλειστού γυμναστηρίου.

 

EΡΩΤΗΣΗ 4

            Νερό στο Αιτωλικό. Θεωρώ ότι είναι μία υπόθεση κόλαφος για όλες τις δημοτικές αρχές. Ποια είναι η θέση σας; Τι πρέπει να γίνει;

 

            AΠΑΝΤΗΣΗ

            “Χθες” μόνο μια ενέργεια έπρεπε ήδη να έχει γίνει. ΔΕΥΑΜ και Διεύθυνση Υγιεινής, οφείλουν με σαφήνεια να απαντήσουν σ' ένα ερώτημα. Μετά το έργο που έχει εκτελεστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, το νερό είναι υγιεινό και πόσιμο ή όχι; 

            Καμία υπεκφυγή δεν είναι δικαιολογημένη, από όπου και αν προέρχεται. Το οφείλουμε στους κατοίκους του Αιτωλικού και στα χρήματα του ελληνικού λαού που δαπανήθηκαν γι' αυτό το έργο.

 

            ΕΡΩΤΗΣΗ 5

            Υπόθεση Μαρίνα.  Είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν. Με το χέρι στη καρδιά, τι ακριβώς συμβαίνει κ Κατσούλη; Οι Δημότες είμαστε αγανακτισμένοι.

 

            AΠΑΝΤΗΣΗ

            Είναι γνωστό εδώ και 8 χρόνια “τι ακριβώς συμβαίνει. Ένα σκάνδαλο ολκής. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι αναξιόπιστη και δεν μπορεί να εκτελέσει το έργο. Το έχει αποδείξει πολλάκις. Τόσο ο δήμος αρχικά, μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, μετόχου του έργου και ελεγκτή του δημοσίου συμφέροντος, όσο και το υπουργείο Τουρισμού ακολούθως, έπρεπε προ πολλού να αποπέμψουν την εταιρεία και να δημοπρατήσουν εκ νέου το έργο. Η βούληση αυτή εκφράστηκε με μεγάλη πλειοψηφία και ευρύτερη κοινωνική συναίνεση και στο προ μηνών Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά δυστυχώς έμεινε εκεί...

           

            ΕΡΩΤΗΣΗ 6

            Χρέη στη ΔΕΥΑΜ. Έλλειμμα τεράστιου χρηματικού ποσού από τη Κοινωφελή Επιχείρηση. Με πολλές απορίες μένουν οι Δημότες για τα θέματα αυτά. Τι προτείνετε;

 

            AΠΑΝΤΗΣΗ

            Παρ' όλο που το χρέος της ΔΕΥΑΜ ως μέγεθος και ως ουσία είναι διαφορετικό πρόβλημα από εκείνο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στη ρίζα τους υπάρχει ένα κοινό στοιχείο. Οι πελατειακές σχέσεις. Εξαιτίας τους διογκώθηκαν τα χρέη τους την προηγούμενη 5ετία.

            Όσον αφορά το τι πρέπει να γίνει τώρα, σας απαντώ:

·Σχεδιασμένα τριετή σχέδια εξυγίανσης, με ετήσιους οικονομικούς στόχους και συστηματικό έλεγχο, ψηφισμένα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

·Οικονομικό έλεγχο των προηγούμενων χρήσεων από Ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 

            EΡΩΤΗΣΗ 7

            Μπορείτε να μας μιλήσετε για την έκθεση τοπικών προϊόντων;

 

            AΠΑΝΤΗΣΗ

            Κυριολεκτικά από το μηδέν, χωρίς υποδομές, εμπειρία, χρήμα και προσωπικό, δημιουργήσαμε ένα γεγονός που αντίστοιχο του δεν υπήρξε τη περίοδο 2011 – 2014 σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

            Τέσσερεις καλοκαιρινές εκθέσεις και μια χειμωνιάτικη, αυτή του “Κερνάμε Ελλάδα”, μέσω των οποίων αναδείχθηκαν τα τοπικά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας, κλείστηκαν εμπορικές συμφωνίες και το Μεσολόγγι κατέστη πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Δυστυχώς με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής αυτή η επιτυχία αυτή εκφυλίστηκε και τελικά η ίδια η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων αποτελεί δυστυχώς παρελθόν.

            Δεν γνωρίζω αν η τωρινή δημοτική αρχή έχει κάποιο σχέδιο για την επανασύσταση της. Θεωρώ όμως αναγκαία την επαναθεμελίωση της Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων, με διαφορετική μορφή και περιεχόμενο αυτή τη φορά.  

           

            EΡΩΤΗΣΗ 8

            Είναι βέβαιο ότι το Αρχαίο Θέατρο των Οινιάδων χρειάζεται συντήρηση. Τι προτείνετε;           

 

            AΠΑΝΤΗΣΗ

            Αυτό το μοναδικής σπουδαιότητας μνημείο της περιοχής και της χώρας ολάκερης, το Αρχαίο Θέατρο των Οινιάδων, χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020”, με προϋπολογισμό 700.000,00 ευρώ, ο οποίος περιλαμβάνει τη “ΣΤΕΡΕΩΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΟΙΝΙΑΔΩΝ”. Είναι ένα ιδιαίτερα θετικό νέο, το οποίο καλωσόρισα προσωπικά από την πρώτη στιγμή.

           

            ΕΡΩΤΗΣΗ 9

            Κύριε Κατσούλη, γνωρίζω ότι μεσούσης της δημαρχιακής σας θητείας  θέσατε την παραίτηση σας από τη θέση του Δημάρχου στην δημοτική σας ομάδα και τους καλέσατε να εκλέξουν νέο Δήμαρχο. Ωρίμασαν οι συνθήκες, θεωρώ, για να μιλήσετε δημοσίως. Παρακαλώ ενημερώστε τους δημότες.

 

            AΠΑΝΤΗΣΗ

            Κάποιες καταστάσεις εκείνης της εποχής είναι ήδη γνωστές και στην παρούσα φάση δεν θα γίνω πιό αναλυτικός. Εν συντομία, στελέχη της τότε δημοτικής αρχής σε συνεννόηση με πολιτικούς παραγοντίσκους που στις εκλογές του 2014 βρέθηκαν επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων, επέβαλαν ένα κλίμα εσωστρέφειας με αφορμή την προσωπική μου ζωή. Ακύρωναν τις συλλογικές μας προσπάθειες και εμπόδιζαν την ανάδειξη του έργου μας. Σε συνεδρίαση της δημοτικής μας παράταξης ενώπιον αυτών, έθεσα την παραίτηση μου επιχειρώντας να δώσω τέλος σ' εκείνη τη νοσηρή κατάσταση. Εκ των αποτελεσμάτων απεδείχθη πως δεν τα κατάφερα.

            Όμως η συνολική καταγραφή της ιστορίας είναι μπροστά μας...

           

            ΕΡΩΤΗΣΗ 10

            Συνηθίζω αντί τελευταίας ερώτησης, ν' αφήνω το συνομιλητή μου να αναπτύξει όποια θέματα θέλει.  Πρώην Δήμαρχε ο λόγος σε εσάς.

 

            AΠΑΝΤΗΣΗ

            Στο Μεσολόγγι με το “καλημέρα” κάθε δημοτικής αρχής, είθισται να ξεκινά μια ατέρμονη συζήτηση που αφορά τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Συνήθως προκαλείται εκ των έσω της δημοτικής διοίκησης, ακολούθως όμως διαχέεται κουτσομπολίστικά μέσα από τις συγκεκριμένες πολιτικές πιάτσες της πόλης. 

            Το ίδιο γίνεται και τώρα, μόνο που αυτή τη φορά η κατάσταση είναι σοβαρότερη από κάθε άλλη φορά και η ονοματολογία, οι “σκιαμαχίες” και οι “λυκοσυμμαχίες” αποπροσανατολίζουν.

            Ως δήμος και ως περιοχή αντιμετωπίζουμε ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα, το οποίο οι κάθε λογής πολιτικολογούντες ανά το δήμο ούτε καν το αγγίζουν.

            Ποιό είναι αυτό; 

            Η σημαντική μείωση της οικονομικής – παραγωγικής βάσης της περιοχής μας από το 2013 μέχρι σήμερα, συνέπεια του Σχεδίου “Αθηνά” και της απώλειας του ΤΕΙ Μεσολογγίου το 2013 και της κατολίσθησης της τιμής της ελιάς Καλαμών τη διετία 2019 – 2020.

·Πως απαντάμε στο πρόβλημα αυτό, όταν ακόμη και έργα που φέρνουν εισοδήματα δεν λειτουργούν, όπως για παράδειγμα αυτό της Μαρίνας; 

·Ποιός ο ρόλος του δήμου και της περιφέρειας στο σχεδιασμό και στην απόκτηση μιας νέας παραγωγικής ταυτότητας  για την περιοχή μας;

·Μέσω ποιών συγκεκριμένων έργων, δράσεων και χρηματοδοτικών εργαλείων, η κρίσιμη από πλευράς πόρων δεκαετία 2020 – 2030, δεν θα πάει χαμένη ή δεν θα εξαντληθεί σε έργα μειωμένης προστιθέμενης αξίας;

 

            Ενεργοί πολίτες, συλλογικοί φορείς και στελέχη της αυτοδιοίκησης, οφείλουμε σχεδιασμένα και μεθοδικά να ξεκινήσουμε τώρα και να ολοκληρώσουμε  σε εύλογο χρονικό διάστημα αυτή τη συζήτηση, με δημιουργικά και ρεαλιστικά συμπεράσματα που να αφορούν το παρόν και το μέλλον του δήμου.

            Αυτό είναι το επείγον πατριωτικό μας καθήκον και όχι να πολιτικολογούμε δεξιά και αριστερά για τις εκλογές του 2023.

 

            Το οφείλουμε στις δυνατότητες αυτού του τόπου και στη νέα γενιά.

 

Επίλογος δικός μας.

 

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο πρώην Δήμαρχος μίλησε με θάρρος, σε μερικά σημεία έκανε την αυτοκριτική του, επισήμανε τις δυνατότητες του τόπου μας και υπογράμμισε το χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά.

 

Αξιολογούμε ότι ανοίγει μία σοβαρή κουβέντα, κουβέντα πολιτική, για την ανάπτυξη του τόπου μας. Οι απόψεις του θα συζητηθούν.

 

Εδώ είμαστε να φιλοξενήσουμε και άλλες απόψεις. Οι σχετικές προσκλήσεις έχουν γίνει από τη πλευρά της εφημερίδας. Βεβαίως θα γίνουν και άλλες.   Μας κάνει εντύπωση η περιφρονητική στάση εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, παρότι πολλές φορές τους δώσαμε βήμα επικοινωνίας.  Ελπίζουμε να ανταποκριθούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο