Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Συνελήφθησαν 6 μέλη συμμορίας που διέπρατταν τηλεφωνικά απάτες σε βάρος ηλικιωμένων


Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις απάτης
Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 22-9-2020 στη Νίκαια, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, έξι (6) άτομα (πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), μέλη συμμορίας, για απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα......
Στη σχηματισθείσα δικογραφία του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη περιλαμβάνονται επιπλέον και άλλοι κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα, μεταξύ αυτών και ημεδαπός έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης που ήταν το ηγετικό μέλος της συμμορίας.
Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, το ηγετικό μέλος που τυγχάνει έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, επικοινώνησε τηλεφωνικά την 22-9-2020 με ηλικιωμένη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι θα εισπράξει αναδρομικά συντάξεων, την έπεισε να καταθέσει το χρηματικό ποσό των -8.800- ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό ημεδαπής, μέλους της συμμορίας.
Τα ανωτέρω συλληφθέντα μέλη αρχικά μετέβησαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα για να κάνει η ημεδαπή ανάληψη μέρους του ποσού με τη χρήση τραπεζικής κάρτας και στη συνέχεια μετέβησαν σε υποκατάστημα στη Νίκαια προκειμένου η ημεδαπή να προβεί στην ανάληψη του υπολοίπου ποσού από το ταμείο. Ωστόσο, η παθούσα είχε προλάβει να καταγγείλει τη συναλλαγή που πραγματοποίησε, καθώς αντιλήφθηκε την απάτη σε βάρος της.
Κατόπιν τούτου, αστυνομικοί που έσπευσαν στο υποκατάστημα συνέλαβαν την ημεδαπή, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη που την ανέμεναν πλησίον.
Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκε μια ακόμη περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπής μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, με ομιλητή το ανωτέρω ηγετικό μέλος, όπου με το πρόσχημα ότι επρόκειτο να λάβει επιδότηση από το ΕΣΠΑ την έπεισε να καταθέσει το χρηματικό ποσό των -2.850- ευρώ και το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ με ταχυδρομική επιταγή.
Από την έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του -ήδη κρατούμενου σε κατάστημα Κράτησης- αρχηγικού μέλους της συμμορίας και έτερων μελών είχε σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου για παρόμοια αδικήματα και συγκεκριμένα είχαν εξιχνιαστεί -70- περιπτώσεις απάτης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.
voreini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο