Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης "Συμφωνία Ελπίδας" για το δημοτικό συμβούλιο Κατούνας της 29/9/2020:


 Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από τη συνεδρίαση του Δ.Σ., η αντιδήμαρχος Αθηνά Καρέλου.

 
 
      Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου - Βόνιτσας, στο Δημαρχείο της Κατούνας του πρώην Δήμου Μεδεώνος.
Η παράταξη του Δημήτρη Μασούρα "Συμφωνία Ελπίδας" για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης ως προς τα θέματα της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Θέματα δημοτικής ενότητας Μεδεώνος: Από τη γενική ενημερωτική συζήτηση για τα ζητήματα της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος, προέκυψε μεταξύ άλλων, ότι:
-        Ο δρόμος για τα λουτρά Τρύφου δεν υπάρχει ακόμη ούτε στα σχέδια, αφού μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή δεν έχει καταλήξει σε κάποια λύση, ούτε καν σε επίπεδο μελέτης. Θετική εξέλιξη η διαφαινόμενη επίσημη αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών.
-        Για την αποκατάσταση του Κοιμητηρίου Κατούνας, ο Δήμος δεν θα διαθέσει χρήματα, αλλά θα διεκδικήσει κονδύλι από το Υπουργείο Εσωτερικών, πράγμα που ασφαλώς θα καθυστερήσει την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος.
-        Μέσω του συμβούλου της παράταξής μας κ. Βαρβάτου, συμμετέχουμε για την ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος επέκτασης του Κοιμητηρίου Τρύφου.
 
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας για χορήγηση γραφείου της παράταξης στο πρώην Δημαρχείο Μεδεώνος. Το αίτημα αυτό είχαμε θέσει από μήνες, καθώς πάγια θέση μας είναι η παρουσία των δημοτικών συμβούλων στην περιφέρεια του Δήμου σε τακτική βάση και θεσμικά.
Στην αρχή του συμβουλίου αποχώρησε η αντιδήμαρχος Αθηνά Καρέλου, διαμαρτυρόμενη για τη μη συμμετοχή κανενός δημοτικού συμβούλου από τη δημοτική ενότητα Μεδεώνος στους εισηγητές. Η συμβολική αυτή πράξη είναι καλοδεχούμενη, καλούμε όμως την κ. Καρέλου ν’ αναλογιστεί αν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος της συγκεκριμένης δημοτικής ομάδας και αντιδήμαρχος, όσο εξακολουθεί η ουσιαστική υποβάθμιση της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος από τη δημοτική αρχή με την πολιτική που η ίδια ασκεί και συνδιαμορφώνει.
Αιολικά πάρκα: Για το ζήτημα των αιολικών πάρκων η θέση της παράταξής μας ήταν ξεκάθαρη: ναι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με σεβασμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, περιορισμό της υπέρμετρης επιβάρυνσης ορισμένων περιοχών και αντίδραση του Δήμου σε κάθε περίπτωση εγκατάστασης σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου οι ανεμογεννήτριες συνιστούν αισθητική υποβάθμιση και τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή ενημέρωση για την πορεία είσπραξης των ανταποδοτικών τελών από τη λειτουργία των αιολικών πάρκων, αφού η σχετική υπουργική απόφαση έχει εκδοθεί και αφορά αρκετές ορεινές κοινότητες του Δήμου μας, με σημαντικές ανάγκες για έργα υποδομής. Η ορθολογική αξιοποίηση των ανταποδοτικών τελών μπορεί να μειώσει σημαντικά την περιβαλλοντική βλάβη από την υποβάθμιση που συνεπάγονται οι εγκαταστάσεις αυτές.
Λοιπά θέματα: Η παράταξή μας έθεσε, δια του δημοτικού συμβούλου κ. Μυλωνίδη, εκτός ημερήσιας διάταξης, το ζήτημα της ενίσχυσης με προσωπικό των ειδικών σχολείων Βόνιτσας, ιδίως ως προς τις ειδικότητες ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού. Το σχετικό ψήφισμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
 
Η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, ώστε να προβλεφθεί θέση κλητήρα με ετήσιες μεικτές αμοιβές περίπου 22.600 ευρώ! Αυτή θεωρούν ότι είναι η θέση που λείπει από το Δήμο μας.
Προτείναμε την αύξηση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών με ανάληψη της δαπάνης από το δήμο και διεκδίκηση των σχετικών κονδυλίων από την κυβέρνηση, προκειμένου να τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

3 σχόλια:


 1. Ανειδίκευτοι δημότες ως ειδικοί σύμβουλοι με παχυλούς μισθούς και εργασία γραφέα.
  Ενοικιάσεις κτιρίων με τρελλά ποσά ενοικίων που τελικά δεν χρησιμοποιούνται.
  Εργα με αποκλειστικότητα στην ανάθεση σε όποιον θέλουν. Τα έργα τα παραλαμβάνουν όχι οι μηχανικοί του Δήμου αλλά οι μάγειροι και οι καθαρίστριες.
  Νέο αυτοκίνητο ΤΖΙΠ για τις μετακινήσεις του Δημάρχου.
  ΤΩΡΑ................
  Θέλουν να προσλάβουν κλητήρα με κόστος 23.000 ευρω τον χρόνο.
  Ποιός λες να είναι ο τυχερός!!! Στη Βόνιτσα γίνεται χορός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. AN H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Κ.ΜΑΣΟΥΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΕ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΠΑΛΚΩΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΙΕΖΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΔΕΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΑΛΚΩΤΟΥ

  ΚΡΙΜΑ Κ ΜΑΣΟΥΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι ετήσιες μεικτές αποδοχές των 22.675 ευρώ που αναφέρεστε κύριε Μασούρα δεν είναι σε ετήσια βάση όπως πρόχειρα και λανθασμένα αναφέρατε,αλλά υπολογίζονται τη διετία. Ο μηνιαίος βασικός μισθός ανέρχεται στα 944,81 ευρώ. Να διαβάζετε καλύτερα τον ΟΕΥ που τροποποιήθηκε αλλιώς να μην βγάζετε ανακοινώσεις γιατί εκτιθεστε εσείς και η παράταξή σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο