Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Το μεγάλο πρόβλημα των ανεπιτήρητων ζώων στο οδικό δίκτυο.

Είναι γνωστό σε όλους το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο επαρχιακό δίκτυο Λεσίνι - Πλατυγιάλι - Αστακός - Μύτικας - Πάλαιρος, με τα μεγάλα ανεπιτήρητα ζώα που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο μέρα, αλλά το πιο επικίνδυνο είναι ότι κυκλοφορούν και το βράδυ..... 
Το νομικό πλαίσιο που ισχύει, ορίζει ως υπεύθυνους τους ιδιοκτήτες κτηνοτρόφους και επιβάλλει πρόστιμο 50 € ανά ανεπιτήρητο ζώο, αλλά δίνει και αρμοδιότητα στους κατά τόπους Δήμους. 
Μαθαίνουμε και μας μεταφέρθηκε από συμπατριώτη μας, ότι πρόθεση του Δασαρχείου Αμφιλοχίας είναι στα όρια ευθύνης του να παρέμβει και να επιβάλλει την νομιμότητα, γιατί υπάρχουν πολλές καταγγελίες και ιδιαίτερα για τον δρόμο Μύτικας - Πάλαιρος. 
Η δική μας γνώμη είναι ότι είναι, ότι επειδή όλα αυτά τα ζώα είναι ταυτοποιημένα (με σκουλαρίκια), για να μπορούν οι ιδιοκτήτες του να επιδοτούνται, να καλεστούν αυτοί οι ιδιοκτήτες και να ειδοποιηθούν για την υποχρέωση τους για επιτήρηση και στάβλισμα το βράδυ. 
Πιθανόν θα μπορούσε να υπάρξει και σχετικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, με κάποια πιθανόν ομόφωνη απόφαση, γιατί το θέμα ταλανίζει την περιοχή πάρα πολλά χρόνια, δεν υπάρχει λύση του, έχουν γίνει πάρα πολλά ατυχήματα κυρίως βραδινές ώρες και αποτελεί ένα μόνιμο θανάσιμο κίνδυνο για κάθε οδηγό που τυχαίνει να διασχίζει το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο για οποιοδήποτε λόγο.


 
mytikaspress

9 σχόλια:

  1. ΣΠΑΣΤΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ
    ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΝΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΣ ΜΕΣΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΡΤΕ ΕΦΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΒΟΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον δημο Ξηρομερου τον ενδειαφερει μονο οτι εχει σχεση με το χρημα και τον προηγουμενο δημαρχο. Με αυτα τα ταπεινα θεματα δεν ασχολειται. Εσεις στο mytikaspress το γνωριζετε πολυ καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εμεινε τιποτα τα ειχαν λυσει ολα οι προηγουμενοι αφου ελυσαν το προβλημα της ζωης τους πρωτα

      Διαγραφή
  3. Στον Πρόδρομο υπάρχουν 10 άλογα που κυκλοφορούν από το νεκροταφείο μέχρι την Γουριώτισσα πλήρες αναρχία κίνδυνος θάνατος μέσα στο δρόμο πρόσφατα είχαν μπει και στο νεκροταφείο του Πρόδρομου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ιδιοκτήτης των αλόγων είναι και αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση

      Διαγραφή
  4. Δεν είναι τυχαίο που έχουν γεμίσει οι δρόμοι με πινακίδες Προσοχή Ζώα σε όλο το Ξηρομερο. Ο Δήμος βάσει νόμου υποχρεούται να έχει οργανωμένες δομές για περισυλλογή κ σίτιση των ανεπιτηρητων ζωων... Ζώα ε ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΙΜΑ ΣΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΊΝΕΙ ΤΑ ΓΙΔΙΑ. ΓΙΟΜΣΙ ΟΥ ΤΟΠΟΥΣ ΓΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τα σκυλια μεσα στις πολεις που ορμανε θα γινει τιποτε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://mytikaspress.blogspot.com/2018/09/blog-post_4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο