Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Εναρξή του «1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου»την Παρασκεύη 2 Οκτωβρίου και το Σάββατο 3 ΟκτωβρίουΗ Οργανωτική Επιτροπή του «1ου Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου» κηρύσσει την έναρξή του.

Το Φεστιβάλ είναι συνδιοργάνωση του «Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγία Σκέπη», της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Θέρμου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ....

Μετά από αξιολόγηση των εμπρόθεσμα αιτηθέντων χορωδιών ανακοινώνουμε ότι θα λάβουν μέρος 11 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο ΕΛΛΗΝΙΣ την Παρασκεύη 2 Οκτωβρίου και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ.

Το «1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου» προσδοκά να δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας (φεστιβαλικός τουρισμός) αφού θα γίνονται παράλληλες ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησιαστικά και βυζαντινά μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος.

To φεστιβάλ γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών και δίνει βήμα στις τοπικές χορωδίες και νέους καλλιτέχνες, καθώς επίσης θα συμβάλει στη διαδικασία της πολιτιστικής αποκέντρωσης σε επίπεδο περιφερειακό και τοπικό.

Το φεστιβάλ έχει Οργανωτική Επιτροπή και Επιστημονική Επιτροπή που αμφότερες προσφέρουν σε αυτό αφιλοκερδώς.

Σκοπό μας είναι να γίνει το φεστιβάλ δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων (διοργανωτές, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Δήμοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας, Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Τουρισμού, καλλιτέχνες, επαγγελματίες), αλλά και να είναι επιτυχημένο σε απήχηση, προσέλευση και αναγνωσιμότητα.

Λόγω των αυστηρών μέτρων κατά του covid και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Πολιτισμού η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί αυστηρώς στις 6.30. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Είσοδος ελεύθερη.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Τμήμα Αγρινίου) για την συνδρομή του στο φεστιβάλ.

Για την Οργανωτική Επιτροπή, η πρόεδρος Χρυσούλα Τασολάμπρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο