Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

«Σπάσιμο» Δήμων: Τι σκέψεις κάνουν στο ΥΠΕΣ -Πώς θα αποφασίσουν (video)

          Σε ερώτηση για το «σπάσιμο» των Δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι είναι ένα θέμα που μελετά με ιδιαίτερη προσοχή το υπουργείο, κατανοώντας την αγωνία πολλών τοπικών κοινωνιών, αλλά μίλησε για την ανάγκη να μην υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, αλλά και λειτουργικότητας των νέων δήμων, τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να λάβουμε οριστικές αποφάσεις, τις οποίες και θα ανακοινώσουμε. Απέφυγε να δώσει παραδείγματα δήμων που θα «σπάσουν» ωστόσο είπε ότι οι όποιες αλλαγές ανακοινωθούν θα γίνουν με επίκεντρο τη λειτουργικότητα των νέων δομών.... Πάντως, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στην κυβέρνηση αφήνουν πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να μην προχωρήσει το σπάσιμο των δήμων επικαλούμενοι συνταγματικά θέματα.

Στο 4:30 στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.agriniopress.gr/

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TA ΠΡΩΤΑ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΑΣΤΑΚΟ ΜΕΡΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΚΟΤΟΘΟΥΝΕ. ΠΧ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ 140 ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΑ. Ε ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ , ΣΤΙΧΟΙ ΜΗΤΣΑΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΙΡΗ ΛΙΝΤΑ.........................................

Ανώνυμος είπε...

αυτό λέω κι εγώ
Παραλιακο Ξηρόμερο δήμαρχος Σταικος
Ορεινό Ξηρόμερο δήμαρχος Γαλούνης
Αριστερος δήμος στην Αντιπολίτευση.

Ανώνυμος είπε...

Χέρι χέρι οι δυο τους..

Ανώνυμος είπε...

Μη μου θυμώνεις τα socialist Συντρόφια

kostakis είπε...

Καταρχάς θα πρέπει η Αιτωλοακαρνανία να σπάσει σε 2 νομούς.Αιτωλίας που θα περιλαμβάνει τους δήμους Ναυπακτίας,Θέρμου και Ι.Π. Μεσολογγίου με έδρα στο Μεσολόγγι και Ακαρνανίας που θα περιλαμβάνει τους δήμους Ακτίου-Βονίτσης,Αγρινίου,Ξηρομέρου και Αμφιλοχίας με έδρα στο Αγρίνιο με τις χωροταξικές αλλαγές στα όρια των τοπικών κοινοτήτων όπου χρειάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Συμπολίτη μας ! 4:14 π.μ.
Όχι άλλες πολιτικές αμπελοφιλοσοφίες και φυσικά δεν εννοώ Εσένα Φίλε Συμπολίτη μας γενικότερα αναφέρομαι.
Εκατό αυτοδιοικητικές μεταρρυθμίσεις να γίνουν, τίποτα ουσιαστικά δεν θα αλλάξει εάν δέν παταχθεί η πολιτική διαπλοκή και κυρίως ο καθένας μας ως υπεύθυνοι πολιτικοποιημένοι άνθρωποι-πολίτες να γίνουμε πιό καλύτεροι άνθρωποι-πολίτες κυρίως.
Καλημέρα Φίλε Συμπολίτη μας !
Σπύρος Ν. Γιαννέλης
Αρχοντοχώρι

Ανώνυμος είπε...

απαραίτητη διόρθωση : πιό καλοί ή καλύτεροι

Ανώνυμος είπε...

Η Νόμιμη Τοπική Δημοτική Συλλογικότα/Παράταξη :
"ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΊΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ για την ΑΝΑΤΡΟΠΉ και την ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"
Είναι πολιτικά Αυτόνομη-Ανεξάρτητη και
Ισότιμη τοπική συλλογικότητα-παράταξη του Δήμου Ξηρομέρου με θετική παρουσία στον πολιτικό χώρο του Δήμου μας.
Όσοι λοιπόν εθελοντικά και ελεύθερα εκτιμούν ότι πολιτικά και ιδεολογικά να υποστηρίξουν άλλες ισοτιμες τοπικές δημοτικές πολιτικές παρατάξεις του Δήμου μας, αυτονοητο ειναι οτι μπορούν ελεύθερα πολιτικά να πράξουν, αρκεί να δημοσιεύσουν με Ονοματεπώνυμο την νέα πολιτική τους αεπιλογή.
Κάθε άλλο είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και πολιτικά αντιδεοντολογικό.
Ευχαριστώ !
Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου