Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Κλειστή η Αθηνών – Πατρών στο Αίγιο! Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες


Σε μερικό αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Αθηνών – Πατρών, στο ύψος του Αιγίου, προχώρησαν λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.....

Ειδικότερα, οι αγρότες έχουν αποκλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών.
Την ίδια ώρα, αμετακίνητοι στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας, παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις το προσεχές Σάββατο. Την ίδια μέρα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στο μπλόκο στη Νίκαια πρόκειται να κινηθούν στις σήραγγες στα Τέμπη και να αποκλείσουν το οδόστρωμα επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στην διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, προχώρησαν οι αγρότες από τις 16.00 «πιθανώς μέχρι και τις 18.00, αν όχι και για περισσότερο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Στέργιος Λίτος. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο αγροτικό μπλόκο στήθηκε στις 28/1. «Απώτερος στόχος μας είναι να φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία» υπογράμμισε.
Στον κόμβο Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, βρίσκονται από χθες αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, έχοντας παρατάξει τα τρακτέρ τους στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων. «Ούτε και σήμερα πρόκειται να κάνουμε κάποια κινητοποίηση» επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, προσθέτοντας «ακόμη μαζευόμαστε. Στη συνέχεια θα κάνουμε γενική συνέλευση και βλέπουμε. Από αύριο ίσως και προχωρήσουμε σε κάποιο αποκλεισμό».
Ουδεμία κινητοποίηση θα κάνουν στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, «το απόγευμα θα κάνουμε γενική συνέλευση με τους συναδέλφους μας, προκειμένου να αποφασίσουμε για μια δυναμική κινητοποίηση το προσεχές Σάββατο».
Στη Δυτική Μακεδονία, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα μεταβούν στις 9/2 με τα τρακτέρ τους στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Καστοριά και μετά θα κατευθυνθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα σταθμεύσουν τους γεωργικούς ελκυστήρες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος.
Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:
Στον κάθετο δρόμο στα Μάλγαρα, δίπλα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας
Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας
Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που κίνησαν τις διαδικασίες για τη δημιουργία Ομοσπονδίας και ήταν αυτοί που πέρυσι συγκρότησαν την Συντονιστική Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχουν στις φετινές κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ «την προσεχή Τετάρτη 13/2, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Παιονίας, θα έχουμε γενική συνέλευση, προκειμένου να «κλειδώσουμε» τον τρόπο που θα εισέλθουμε και εμείς στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου της περιοχής, Θωμάς Καρυπίδης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
sinidisi

8 σχόλια:

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ
    ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΚΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΔΩΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΕΡΙΑ ΦΡΑΤΖΟΛΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΧΤΕΡΙΑ ΜΕ 120 ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
    ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ ΜΩΡΕ ΝΑ ΚΑΤΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΟ , ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΜΕ 145+6=141
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ 50 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΗ ΞΥΛΙΑΖΩ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κοσμάκης τα πληρώνει όλα,1 ευρώ το κιλό η πατάτα έφτασε,κι εσείς του κλείνετε και το δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ίδια πσντελακη μου τα ίδια παντελή μου ! Το χειμώνα που δεν έχουν δουλειεε6οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους Μόνο κάθε ψλεβαρη θίγονται δηλ τσσμπα μάγκες είναι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καραγκιόζηδες! !!!!ανόητοι!!!τεμπέληδες!!!!Που είστε την ανοιξη;ταλαιπωρείται τον κόσμο.Γελοίοι! !!Όλοι έχουμε προβλήματα αλλά δεν εμποδίσουμε τον κόσμο να πάει στις δουλειές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "κείνο που με τρώει κείνο που σώζει
      είναι που ονειρευομαι σαν τον καραγκιόζη"

      Διαγραφή
  5. Καταλαβαίνω τα προβλήματα τα οποία έχουν οί αγρότες και όχι μόνο!!!! Έλεος όμως...Με ποιό δικαίωμα κλείνετε τους δρόμους ;;; αν τα έχετε να πάτε μέσα στην Βουλή !!! Και όχι να αφαιρέσετε το δικαίωμα στον ταλαιπωρημένο πολίτη να μην μπορεί να πάει στην δουλειά του κλείνοντας τούς δρόμους.. Με αυτό τον τρόπο δεν σάς εκτιμάει ο κόσμος, το αντίθετο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παδια χανεται το παιγνιδι με το κλεισιμο των δρομων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασε που οι παρακωληση συγκοινωνιων εκ προθεσεως εχει φυλακιση απο 3 μηνες εως 5 χρονια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αστειευεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο