Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ανασχηματισμός: Η (μη) έκπληξη και η «βόμβα» στην τοπική κεντροαριστερά

           Η αποχώρηση του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θάνου Μωραΐτη, τον περασμένο Δεκέμβριο, από το Κίνημα Αλλαγής και ο τρόπος που την αιτιολόγησε- την ημέρα μάλιστα που το κόμμα του τον ανακοίνωσε ως υποψήφιο βουλευτή- είχε απλή εξήγηση: έγινε με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς.
     Μιας κεντροαριστεράς που-και για τον Θάνο Μωραΐτη- περνά πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η πορεία του ΚΙΝΑΛ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες (του).
     Το τελευταίο διάστημα εξάλλου επίμονες πληροφορίες διακινήθηκαν στα πολιτικοδημοσιογραφικά στέκια της Αθήνας πως ο Μωραΐτης θα είναι ένα από τα νέα πρόσωπα του επόμενου ανασχηματισμού του Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια του να εξαϋλώσει το Κίνημα Αλλαγής. Το γεγονός της μη διακίνησης του ονόματος του από τα  μέσα ενημέρωσης (που εστίαζαν σε …Ραγκούση και Μπίστη) απλώς βεβαίωνε πως το Μαξίμου δεν ήθελε να …κάψει αυτό το χαρτί...........



           Η είδηση ωστόσο σήμερα πως ο πολλάκις βουλευτής  Αιτωλοακαρνανίας-προερχόμενος από το βαθύ ΠΑΣΟΚ- υπουργοποιείται από τον Αλέξη Τσίπρα έπεσε σαν βόμβα στο πολιτικό σκηνικό της Αιτωλοακαρνανίας. Προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο χώρο του ΚΙΝΑΛ, αντιδράσεις στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε τροφή για έναν νέο κύκλο παραφιλολογίας.
          Έκανε αρνητική εντύπωση στο μεγαλύτερο τμήμα της τοπικής κοινής γνώμης που θυμάται τον Βουλευτή στην πρώτη γραμμή της κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ.

          Η μεταπήδηση του Θάνου Μωραΐτη στον ΣΥΡΙΖΑ αν και προδιαγεγραμμένη δίχασε και τους προσωπικούς πολιτικούς του φίλους. «Αδιανόητο να το κάνει αυτό ο Θάνος που τον στιγμάτιζαν ως γερμανοτσολιά, που τον έκαναν αφίσα και λαμπόγυαλο τα γραφεία του», έλεγε χαρακτηριστικά πιστός οπαδός του. Υπήρξαν και αρκετοί από τους πολιτικούς του φίλους που δηλώνουν  πως θα τον ακολουθήσουν και σε αυτή την επιλογή. Το γεγονός πως είναι οι ίδιοι που τα έβαλαν με τον Κατσιφάρα γιατί έχει τη στήριξη  του ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιτείνει τον κεντροαριστερό τραγέλαφο.

         Δυσαρέσκεια επίσης διακινείται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ με τα περισσότερα τοπικά στελέχη του να αδυνατούν να ερμηνεύσουν την υπουργοποίηση Μωραΐτη, του δεύτερου  Αγρινιώτη επί ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται υπουργός με πολλά κοινά με τον πρώτο, τον Πάνο Κουρουμπλή. Το βασικότερο πως προέρχονται από το παλαιό  ΠΑΣΟΚ το παπανδρεϊκό.. .
             Για τους πολιτευόμενους του ΣΥΡΙΖΑ δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας πάντως καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες   ο Θάνος Μωραΐτης θα πολιτευτεί στην Αθήνα όπως άλλωστε και το 2015 με το ΚΙΔΗΣΟ. Θα ήταν άλλωστε πρωτοτυπία να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του στην Αιτωλοακαρνανία από δύο διαφορετικά κόμματα…

           Μην ξεχνούμε πως το αντίο στη Φώφη Γεννηματά για την επικράτηση της οποίας στις εσωκομματικές εκλογές  είχε δώσει μεγάλο αγώνα, ο Μωραΐτης  το είπε την ημέρα που ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας. Ήθελε τότε να δείξει πως αυτός έκλεισε την πόρτα. Σήμερα η Γεννηματά  σχολίασε με τον πλέον αιχμηρό τρόπο κάνοντας λόγο για «κυνηγούς καρέκλας». Και αυτό είναι που  πληγώνει περισσότερο τους πολιτικούς φίλους του Θάνου.

Πηγή: https://www.agrinionews.gr

17 σχόλια:

  1. να μεινει στο κιναλ η φωφη ο βενιζελοσ και ο λοβερδοs ασ πανε στη νδ να ησυχασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο ρε φιλε
    μαλλον εσυ θα παιρνησ καρτα σιτησησ και μερασμα τα χριστουγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 15 Φεβρουαρίου 2019 - 5:37 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Ο ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑ ...ΑΛΛΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ. ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ Ο ΤΙΜΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 43,92% ΚΑΙ ΤΙΣ 160 ΕΔΡΕΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΚΥΡΙΕ ΜΩΡΑΙΤΗ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ...........

    15 Φεβρουαρίου 2019 - 2:37 μ.μ.
    Blogger Ο/Η ilias katagis είπε...
    Το ωραιότερο είναι που ο Αλ6ς, κατηγορει και την κυβέρνηση ΓΑΠ για τα μνημονια, αλλά διοριζει υπουργους του, τους υπουργούς του Γιώργου....

    15 Φεβρουαρίου 2019 - 3:26 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    τα πηη μαναμ τα πηηραμε τα προβατα
    τι αναγκη σας εχει μωρε ασ ειναι καλα τα συριζακια που θα τον βγαλουν και βουλευτη

    15 Φεβρουαρίου 2019 - 4:01 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ξεφτιλίστηκαν οι Παπανδρέου σήμερα για άλλη μια φορά!

    15 Φεβρουαρίου 2019 - 4:17 μ.μ.

    15 Φεβρουαρίου 2019 - 6:36 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΞΕΦΤΙΛΑ.ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ

    15 Φεβρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γραμη για κυριακο η φωφη αφού το ιδιο προγραμα εχουν απορω γιατι δε συνχονευονται. Πρωην πασοκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΟΥΛΗΜ. Ο ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΣ ΑΜΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΕΊΝΕΙ ΣΤΝΤΜΠΑΤΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΝΟΣ. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΣ ΜΕΝΕΙ. ΚΙ ΑΜΑ ΜΑΖΩΧΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΣΤΝΤΜΠΑΤΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΤΡΑ ΞΗΡΌΜΕΡΟ.

      Διαγραφή
  5. ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκνευρίσει τους «πούρους» αριστερούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπλέξανε τα μπούτια τους. Οι ιδεολόγοι πολίτικοι αποδείχτηκαν τυχοδιώκτες και εμείς οι ιδεολόγοι πολίτες ΜΑΛΑΚ... Μέτα σου λένε δεν υπάρχει συνωμοσία , υπάρχει από την Χρυση Αύγη μέχρι το ΚΚΕ. Άρε ρε Ελληνα μόνο ο Καποδίστριας θα σε έσωζε και αυτόν τον δολοφόνησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΔ ΠΑΣΟΚ(ΚΙΝΑΛ) ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ.
    Ευχομαι απο καρδιας στη Φωφη να βλεπει τη βουλη με κυαλια.
    Οι δε ψηφοφοροι να τους φωτιση ο Θεος και να καταλαβουν
    επιτελους,ποιοι τους φορτωσαν Μνημονια πικρες βασανα και
    ποιοι συνεχισαν το καταστροφικο τους εργο.
    Το σχολιο απευθυνεται σε ανοιχτα μυαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με την στροφή της Γεννηματά προς τη δεξιά του Μητσοτάκη, οι μετακινήσεις ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς και στελεχών του χώρου προς τον Τσίπρα και τον νέο Σύριζα είναι μια νομοτελειακή εξέλιξη. Αυτή είναι και η περίπτωση Μωραΐτη. Οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις Ν.Δ και Κιν.Αλ, με χαρακτηρισμούς "βοηθοί κηπουροί", "Γ' Εθνική" και συναφή υπερβαίνουν τα όρια της φαιδρότητας. Αν ήταν έτσι προς τι τόσος σπαραγμός; Το ΚινΑλ της Γεννηματά μετακινήθηκε προς την κεντροδεξιά. Ο Μωραΐτης παραμένει στο χώρο της κεντροαριστεράς. Ο Τσίπρας κάνει άνοιγμα προς την κεντροαριστερά. Που βρίσκεται λοιπόν το παράδοξο της υπουργοποίησης Μωραίτη; Ζούμε περίοδο διεργασιών αναγέννησης της πλατιάς δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, που χρειάζεται ο τόπος και ο λαός μας. Και ο Μωραΐτης θέλησε να είναι παρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τους ενοχλει καποιους αυτα που ελεγε ο Θάνος για το συριζα. Τι ελεγε ο Αδωνις για Κουλη, Σαμαρα, Καραμανλή κλπ δεν τους νοιαζει. Υποκριτές . Σας ετσουξε που δεν εμεινε στο ΠΑΣΟΚ να τον παει η Φώφη στη ΝΔ. Στενοχωριεται και ο Βενιζέλος που τον ανακαλυψαν πως τον κανονιζουν για πρόεδρο της δημοκρατίας κατω απο το τραπέζι. Βρε ουστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 10.15 ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κυριε νασο καλα τα λες αλλα αυτα που κανει ο συριζα θυμιζουν αλλες εποχες και ο συριζα ηλθε για κατι το νεο και η αριστερα εχει κατι τετοιες αρχες
    πεσ μα λοιπον οτι και ο συριζα συνεχιζει τα αλλα που εκανν οι αλλοι και να σου βγαλουμε το καπελο
    διοτι ο συριζα μας συκοφαντουσε και τα μετρα που πηρε αστα βραστα τριβει τα χερια του ο μητσοτακης διοτι αυτα μονο με αριστερους περνανε
    τι διεργασιες και κολοκυθια μαραθα.
    θα δειτε τα αποτελεσματα ,και δεν θα ειναι μονο αυτα αλλα και αλλα και ο καθε συριζα θα παει παλι στο 3% καθο σον ο τσιπρα ς θα φωλιασει κατα ευρωπη μερια και μην τον ειδατε.
    για ψαξε να δεις που ζει η δαμανακη η αριστερη ξερεις που στο ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ
    ΑΥΤΕς ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕς ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΧΛΙΔΗ ΚΛΠ ΚΛΠ
    Ηταν μια ευκαιρια να χανατακωσει την αριστερα ο τσιπρας και εις τους αιωνας των αιωνων ΑΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για σενα φιλε με τις διεργασιες
    Ο Τσίπρας κάνει άνοιγμα προς την κεντροαριστερά. Που βρίσκεται λοιπόν το παράδοξο της υπουργοποίησης Μωραίτη


    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, το 2014 ανέλαβε, πάντα ως ιδιώτης, πόστο στο Διεθνές Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Διάσωση των Θαλάσσιων Ειδών, στο Λονδίνο.

    Παράλληλα εκλέχθηκε στο Συμβούλιο του Ιδρύματος του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό. Το Ίδρυμα του Πρίγκιπα Αλβέρτου είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που προσφέρει εκατομμύρια σε περιβαλλοντικές δράσεις. Το Ίδρυμα αρχικά δημιουργήθηκε το 2006 και επικεντρώνεται στην προστασία του περιβάλλοντος, την αειφόρο ανάπτυξη, την αλλαγή του κλίματος και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και τη βιοποικιλότητα. Το Ίδρυμα υποστηρίζει επίσης σχέδια τα οποία αναπτύσσουν τεχνολογίες διαχείρισης των υδάτινων πόρων ή τον έλεγχο της ερημοποίησης.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η κεντροαριστερά σήμερα δεν εκφράζεται. Και ο Τσίπρας επιδιώκει να καλύψει το κενό. Ο δε Σύριζα μετεξελίσσεται σταθερά από πολιτασικό μικρό Κόμμα σε ενιαίο Κόμμα εξουσίας που καλύπτει ένα ευρύ πολιτικό φάσμα: από τους μετριοπαθείς του Κέντρου ως και την μεταρρυθμιστική Αριστερά. Προς την κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και υπουργοποίηση Μωραϊτη, την οποία ως κενροαριστερός την χαιρετίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 5.43 μ.μ. Τελείως Τέλεια Στρατηγική Πολιτική Αποψη.
    Και Συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνω οπως τοσοι αλλοι πασοκζηδες και τωρα παμε μαζικα στο στυριζα. Χαιρομαι που ο συριζα εγεινε πασοκ αλωστε το κιναλ εγεινε κεντροδεξια γιατι να μν κανουμε το συριζα πασοκ χωρις βενιζελο λοβερδο φωφη που κυβερνησανε με σαμαρα και μας διαλυσαν τελειως. Μπραβο θανο μπραβο αλεξη. Παρε κ αλλους εκτος απ τους βενιζελολοβερδους.που ουτε στη βουλη δε μπαινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο