Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Κυνηγούσε παπιά και προστατευόμενα είδη σε απαγορευμένη περιοχή στον Αμβρακικό

              Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός άντρα, που εντοπίστηκε να ασκεί θήρα σε απαγορευμένη περιοχή στην Τ.Κ Στρογγυλής στον Αμβρακικό κόλπο, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.
     Όπως ανακοίνωσε, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες και στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων και περιπολιών, το κλιμάκιο της Θηροφυλακής βρέθηκε στην περιοχή απαγόρευσης της θήρας, όπου εντόπισε το άτομο, να ασκεί θήρα.
        Όπως διαπιστώθηκε κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο, είχε θηρεύσει 18 παπιά, τα έξι (6) εκ των οποίων ανήκουν στην κατηγορία των προστατευόμενων και απαγορευμένων για θήρευση........



       Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, το σύνολο των θηραμάτων κατασχέθηκε, ενώ ο δράστης αρνήθηκε να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για το σύνολο των παραπάνω αδικημάτων.
           Η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στον υγρότοπο του Αμβρακικού, όπως και σε αυτόν της Σαγιάδας, είναι καθημερινή και το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με την παράλληλη ενίσχυση και των μέσων που αναμένεται να αποκτηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης προτεινόμενων δράσεων απόκτησης μικρών και ευέλικτων σκαφών (χόβερκραφτ), κατάλληλων για την κίνηση στους υγρότοπους.

ΠΗΓΗ: http://www.pamepreveza.gr/

4 σχόλια:

  1. ΌΛΟΙ ΟΙ αγράμματοι ΞΕΣΠΟΎΝ ΣΤΑ ζωάκια ΟΙ ΑΓΡΆΜΜΑΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οτι δουν να πεταει μπαμ και κατω . συνηθως ατομα με πολυ χαμηλο iq , και αγράμματα . αυτο πρεπει να σταματησει καποια στιγμη . σχεδων μεινανε τοσα λιγα υδροβια πτηνα που σε λιγα χρονια θα χαθει τελειως αυτη η πανιδα . χρειαζετε πολυ αυστηρους νομουσ το εχω ξαναπει . δεν καταλαβαινω αυτοι που φτιαχνουν τους νομους να μην μπορουν να εστιασουν στο οικοσυστημα , και την προστασια του
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΦΕΚΙΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΕΚΙΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΠΟΤΕ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΟΥ 41 - 44 ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ. ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑ ΕΣΤΙΟΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ. 15 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΧΡΕΩΝΟΥΝ. ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι που έχουν να αντίμετοπισουν ,τα καιρικά φαίνομενα και την πείνα,έχουν και τον κάθε ψυχικά διαταραγμένο , που ότι βλέπει νομίζει ότι του ανήκει, και ότι αυτός ειναι ο αρμόδιος που θα καθορίζει πόσο πρέπει να ζήσει το κάθε τι, που έχει τα ίδια δικαιώματα και πολλές φορές και περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο