Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Πρωταθλητής χειμώνα ο MYTIKAΣ με μεγάλη Νίκη (3-2) στο ντέρμπι κορυφής με τον ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΥΤΕΙΩΝ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Σημαντική νίκη με 3 - 2 ο Α.Ο. Αλυζιακός στο ντέρμπι κορυφής με τον Ακαρνανικό Φυτειών. 
Μοναξιές στην κορυφή και άξιος πρωταθλητής Χειμώνα. (βίντεο και φωτογραφίες).

ΑΠΟ ΜΥΤΙΚΑS PRESS 
       Έναν από τους καλύτερους αγώνες είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν χθες Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, οι πολλοί φίλαθλοι που παραβρέθηκαν στις τρεις το απόγευμα στο γήπεδο του Μύτικα. Αντίπαλες οι ομάδες του Αλυζιακού Μύτικα και του Ακαρνανικού Φυτειών, ο πρώτος της βαθμολογίας με τον δεύτερο, οι καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος (και η Μεδεών Κατούνας μέσα σε αυτές), οι οποίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δικαιολόγησαν απόλυτα γιατί κατέχουν την πρώτη και την δεύτερη θέση αντίστοιχα........

ΒΙΝΤΕΟ....
         Τελικά η ομάδα μας ο Αλυζιακός, υπό την μαεστρική καθοδήγηση του κόουτς Τάσου Χατζαρά, κατάφερε να επικρατήσει άξια και δίκαια με σκορ 3 - 2, επί ενός δύσκολου αντιπάλου, του Ακαρνανικού Φυτειών, ο οποίος ήταν καλά στημένος και διαβασμένος από τον κόουτς Γιάννη Λιάκα, και να ανακηρυχτεί άξιος πρωταθλητής Χειμώνα με 26 βαθμούς και με διαφορά 5 βαθμών από την Μεδεών Κατούνας και τον Ακαρνανικό Φυτειών, αήττητος μέχρι τώρα και παρότι έχει έναν αγώνα λιγότερο, τον εκτός έδρας με αντίπαλο την Μεδεών Κατούνας................


       Σε μία γενική κριτική, θα λέγαμε στο Α' ημίχρονο, τα πρώτα 15 λεπτά ήταν αναγνωριστικά. Στα υπόλοιπα 30 λεπτά οι δύο ομάδες πραγματικά έπαιξαν σπουδαίο επιθετικό ποδόσφαιρο, χαρίζοντας μας συνολικά 5 πανέμορφα γκολ, με τις άμυνες σε δεύτερη μοίρα, με πολύ πάθος, με δυνατά μαρκαρίσματα, με απρόοπτα, πολλές συγκινήσεις και ανατροπές.
        Η πρωτοβουλία των κινήσεων, ο έλεγχος του αγώνα και οι περισσότερες ευκαιρίες για τον Αλυζιακό, με τον Ακαρνανικό όμως να στέκεται εξίσου καλά και να είναι επί ίσοις όροις διεκδικητής του αγώνα.
         Στο Β' ημίχρονο, οι δύο ομάδες μετά από το πολύ ανοικτό παιχνίδι του Α' ημιχρόνου, πρόσεξαν περισσότερο τα μετόπισθεν και ειδικά η ομάδα μας που προηγούνταν και στο σκορ, φρόντισε να κλείσει όσο καλύτερα τους διαδρόμους προς την εστία ώστε να κρατήσει μακριά τους παίκτες του Ακαρνανικού. Πάλι είχε περισσότερες πρωτοβουλίες, καλές ευκαιρίες και τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και το τελικό 3 - 2 κρίνεται δίκαιο.
         Αρκετός ο κόσμος στο γήπεδο, και αρκετοί φίλαθλοι από τις φιλικές Φυτείες, οι οποίοι παρακολούθησαν τον αγώνα από τις κερκίδες μαζί με αυτούς του Αλυζιακού. Η σημαντικότητα του αγώνα και ο καλός καιρός βοήθησαν για την σημαντική προσέλευση φιλάθλων.
          Εμείς παροτρύνουμε όλους τους φιλάθλους του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής να έχουν παρουσία στο γήπεδο και αυτό δεν το λέμε επειδή ο Αλυζιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία, αλλά επειδή παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο στο τρέχον πρωτάθλημα και η άποψη μας είναι ότι κάποιες φετινές προσθήκες, τον έχουν κάνει πολύ καλύτερο από πέρυσι.
Ας πάμε με περισσότερες λεπτομέρειες στα αγωνιστικά.

Α' ημίχρονο.
  Στα πρώτα 15 λεπτά έχουμε παιχνίδι κέντρου, προσοχή στις άμυνες και αναγνωριστικό παιχνίδι.
    Στο 16ο λεπτό κλέβει για τον Αλυζιακό από δεξιά ο Σπύρος Κατσαούνης, ο οποίος μπαίνει μέχρι μέσα στη μικρή περιοχή των Φυτειών, γυρνά όμορφα την μπάλα στο πέναλτι, κανένα Αλυζιακό πόδι δεν βρίσκεται εκεί, απλά να ακουμπήσει την μπάλα ώστε αυτή να μπει γκολ. Σπουδαία ευκαιρία.
 -Στο 18ο λεπτό υποδειγματική επίθεση για τον Ακαρνανικό από δεξιά, με γρήγορη εναλλαγή της μπάλα στο ένα - δύο, σέντρα ακριβείας και ο επερχόμενος επιθετικός με ιδανική κεφαλιά τελείωμα και 0 - 1 για το Ακαρνανικό. Πανέμορφο γκολ ομολογουμένως, που παγώνει το γήπεδο.
 -Στο 19ο λεπτό σέντρα για τον Αλυζιακό και κατευθείαν γκολ, σε μία φάση που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα όλου του κόσμου και σε όλες τις κατηγορίες. Με την σέντρα ο παίκτης του Αλυζιακού Κώστας Ταμπάκης σουτάρει κατευθείαν ψηλοκρεμαστά προς την εστία των Φυτειών, βλέποντας εκτός θέσης και λίγο έξω από την εστία τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με τον ήλιο ακριβώς φάτσα να τον δυσκολεύει και ναι η μπάλα πάει συστημένη στο πλεκτό. Απίθανο γκολ και ξέφρενοι πανηγυρισμοί.
 Στο 20ο λεπτό ωραίο μακρινό σουτ από τον Δημήτρη Κατσαούνη του Αλυζιακού, αποκρούει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Φυτειών.
 Στο 25ο λεπτό πάλι από δεξιά ο Ακαρνανικός προκαλεί ρήγμα στην άμυνα του Αλυζιακού, με το δεξί εξτρέμ των Φυτειών να μπαίνει μόνος και να σουτάρει, προσωρινή πρώτη απόκρουση από τον Βασίλη Σακουφάκη, έτερος παίκτης τον Φυτειών παίρνει την επαναφορά και κάνει δεύτερο σουτ, δεν μπορεί ο τερματοφύλακας μας να κόψει το 1 - 2. Νέα ψυχρολουσία για την ομάδα μας. Αρκετά διαβασμένη η ομάδα των Φυτειών κτυπά με γρήγορη εκδήλωση επιθέσεων από δεξιά, βγάζοντας δύο παίκτες από εκεί.
  -Στο 27ο λεπτό απαντά ο Αλυζιακός με έξοχη μπαλιά τρύπα του Δημήτρη Κατσαούνη στον Άρη Αποστολάκη στα αριστερά, σλάλομ του Άρη που περνά τον αντίπαλο του και σερβίρει στη μικρή περιοχή στον Κώστα Ταμπάκη που με κεφαλιά κάνει το 2 - 2 μπαίνοντας και αυτός στα δίχτυα των Φυτειών. Φοβερές εναλλαγές συναισθημάτων.
 -Στο 31ο λεπτό παίρνει μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή ο Σωτήρης Αποστολάκης για τον Αλυζιακό, πιάνει το σουτ, άουτ η μπάλα. Δεν το έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε γεμάτο ο Σωτήρης.
 -Στο 34 λεπτό περίεργη φάση για τον Ακαρνανικό. Πολύ ψηλοκρεμαστό σουτ - σέντρα από αριστερά για τον Ακαρνανικό, αιφνιδιάζεται και δυσκολεύεται από την περίεργη τροχιά της μπάλας ο τερματοφύλακας του Αλυζιακού, οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.
  -Στο 39ο λεπτό νέο μπάσιμο από αριστερά με τον Άρη Αποστολάκη του Αλυζιακού, γύρισμα την κατάλληλη στιγμή μέσα στη περιοχή για το επερχόμενο Κώστα Ταμπάκη που οσμίζεται το γκολ, 3 - 2 το σκορ, χατ τρικ ο Ταμπάκης. Σε δαιμονιώδη φόρμα εδώ και πολύ καιρό ο Άρης Αποστολάκης.

Β' ημίχρονο.
   Στο 52ο λεπτό μπερδεύεται το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και ο τερματοφύλακας των Φυτειών, μεγάλη ευκαιρία για τον Κώστα Ταμπάκη να βάλει σωστά το κεφάλι του και να κάνει το 4 - 2 και κατά κάποιο τρόπο να κλειδώσει την νίκη.
    Στο 63ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας. Στημένη μπάλα εκτελεσμένη από το Δημήτρη Κατσαούνη, κεφαλιά γυριστή ο Σωτήρης Αποστολάκης, οριζόντιο δοκάρι η μπάλα, σουτ στην επαναφορά από άλλο συμπαίκτη του, κόντρα από αμυντικό των Φυτειών αποσοβεί το σίγουρο γκολ. Τα βάζει με την τύχη του ο Σωτήρης.
      Στο 70ο λεπτό πολύ όμορφη προσπάθεια από αριστερά για τον Αλυζιακό με τον Κώστα Ταμπάκη, σπάει την μπάλα στον επερχόμενο Σωτήρη Αποστολάκη, που δεν πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε, άουτ η μπάλα.
       Στο 71ο λεπτό αξιόλογο μακρινό σουτ για τον Ακαρνανικό, πάει κατευθείαν πάνω στον τερματοφύλακα του Αλυζιακού η μπάλα.
    Στο 73ο λεπτό πλαγιοκοπεί ξανά ο Άρης Αποστολάκης από αριστερά συγκλίνοντας δεξιά, την φέρνει στο δεξί και σουτάρει, άουτ η μπάλα. Πολύ καλό το σουτ.
      Στο 86ο λεπτό γυρίζει ο Άρης Αποστολάκης στον Κώστα Ταμπάκη, άουτ το σουτ του τελευταίου.
         Στο 88ο λεπτό διεμβολίζει από δεξιά ο πιτσιρικάς και πολλά υποσχόμενος για τον Αλυζιακό Στάθης Καραγιώργος, αποκρούει ο τερματοφύλακας του Ακαρνανικού.
*********
     Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας, το εξ αναβολής παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής με την 2η Μεδεών Κατούνας (ισοβαθμεί με Ακαρνανικό Φυτειών), μία πάρα πολύ καλή και σκληροτράχηλη ομάδα. Ένας δύσκολος αγώνας λοιπόν εκτός έδρας, σε μία δύσκολη έδρα, με μία ομάδα που γνώμη μας (την έχουμε δει), θα είναι σίγουρα διεκδικήτρια της πρώτης θέσης.










http://mytikaspress.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο