Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Η ΥΠΑ πιστοποίησε κατά EASA και το αεροδρόμιο του Ακτίου

Τα περιφερειακά αεροδρόμια Ελλάδας Α’ (Θεσσαλονίκης, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Καβάλας, Άκτιου/Πρέβεζας, Χανίων και Ζακύνθου) και Β’ (Ρόδου, Μυκόνου, Κω, Μυτιλήνης, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου) πιστοποιήθηκαν από Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της ΥΠΑ για την επιχειρησιακή λειτουργία και την οργανωτική δομή των διαδικασιών τους, βάσει του αυστηρού θεσμικού πλαισίου Ε.Ε.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνουν ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιστοποίηση σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (safety) Ε.Κ. 139 της EASA των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία λειτουργεί η Fraport GR από τον Απρίλιο 2017.
Τα περιφερειακά αεροδρόμια Ελλάδας Α’ (Θεσσαλονίκης, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Καβάλας, Άκτιου/Πρέβεζας, Χανίων και Ζακύνθου) και Β’ (Ρόδου, Μυκόνου, Κω, Μυτιλήνης, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου) πιστοποιήθηκαν από Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την επιχειρησιακή λειτουργία και την οργανωτική δομή των διαδικασιών τους, βάσει του αυστηρού θεσμικού πλαισίου Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των αντίστοιχα παρεχόμενων υπηρεσιών.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα αεροδρόμια αυτά, τα οποία εξυπηρετούν διεθνή επιβατική κίνηση, λαμβάνουν πιστοποίηση κατά EASA, η οποία αφορά όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα των υποδομών (διάδρομοι κ.ά), τις διαδικασίες λειτουργίας (πυρασφάλειας κ.ά.), αλλά και τη μορφή οργάνωσης ενός σύγχρονου αερολιμένα.
Η απονομή των πιστοποιητικών στην Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια Ελλάδας Α και στην Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια Ελλάδας Β πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, από τον διοικητή της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο. Τα Πιστοποιητικά παρέλαβαν εκ μέρους του Φορέα λειτουργίας των αεροδρομίων Fraport GR o κ. Ηλίας Μαραγκάκης, Chief Operating Officer και η κα Ιωάννα Κουρή EASA Compliance Manager.
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπορίας είναι η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μέσω της καθιέρωσης και εξειδίκευσης δεσμευτικών Προτύπων Ασφάλειας Πτήσεων και της πιστοποίησης στα πεδία αποκλειστικής αρμοδιότητάς της διασφαλίζει ένα ομοιόμορφο υψηλό επίπεδο ασφάλειας πτήσεων στην Ευρώπη. Η EASA ιδρύθηκε το 2002 με έδρα στην Κολωνία και αριθμεί σήμερα 32 κράτη-μέλη (28 κράτη μέλη της ΕΕ, Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο