Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Επίδομα θέρμανσης 2018: Δείτε βήμα-βήμα πως να κάνετε την αίτησή σας!

Το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται πως θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για δεχτεί τις αιτήσεις των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης 2018. Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η πλατφόρμα στο TAXISnet  θα ανοίξει κατά τη διάρκεια του πρώτο δεκαημέρου του Ιανουαρίου.

Το επίδομα θέρμανσης 2018, όπως έχει προδηλωθεί, θα είναι «ψαλιδισμένο» κατά 50% σε σύγκριση με πέρσι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των δικαιούχων θα μείνει μεν ίδιος, όπως επίσης ίδια παραμένουν και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ωστόσο, τα ποσά και τα λίτρα που δικαιούται κάθε νοικοκυριό θα διαφοροποιηθούν ανά ζώνη.
Με τη μείωση κατά 50% του ποσού που θα χορηγείται σε κάθε δικαιούχο, το συνολικό ύψος του κονδυλίου που θα διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 για τη χορήγηση του επιδόματος της περιόδου από 15-10-2017 έως 30-4-2018 θα είναι 55 εκατ. ευρώ, ακριβώς το μισό απ’ αυτό το οποίο χορηγήθηκε κατά την προηγούμενη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης (110 εκατ. ευρώ).
Λίγο πριν ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για τη υποβολή των αιτήσεων, οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης 2018 θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
1. Με ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος πετρελαίου Θέρμανσης;
α) Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.
β. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνταιεναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιουεκκαθαριστικού / πράξης προσδιορισμού φόρου Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε ετών.
Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον Α.Φ.Μ. σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Για αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.
2. Ο προμηθευτής πετρελαίου δεν μου έδωσε στοιχεία για να υποβάλω αίτησηχορήγησης επιδόματος. Πώς θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων;
Ο προμηθευτής πετρελαίου δεν δίνει στοιχεία για την υποβολή της αίτησής σας. Κάθε παραστατικό αγοράς πετρελαίου υποβάλλεται από τον προμηθευτήστην Α.Α.Δ.Ε
Αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:
– Η σωστή αναγραφή του Α.Φ.Μ. σας ή του Α.Φ.Μ. διαχειριστή-εκπροσώπου αν πρόκειται για πολυκατοικία ή του Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας εφόσον έχει δηλωθεί από το διαχειριστή.
– Η σωστή αναγραφή του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. ή του κοινόχρηστου αριθμού παροχής, αν πρόκειται για πολυκατοικία.
ΠΡΟΣΟΧΗ! τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του προμηθευτή και στην αίτησή σας.
3. Είμαστε μια πολυκατοικία, όπου κάθε διαμέρισμα έχει δικό του καυστήρα. Πρέπει να τη δηλώσουμε σαν πολυκατοικία ή ο κάθε ένοικος να κάνει αίτηση ως κάτοικος μονοκατοικίας;
Θα κάνετε χωριστή αίτηση ο καθένας ως κάτοικος μονοκατοικίας, με την προϋπόθεση ότι θα προμηθευτείτε πετρέλαιο με διαφορετικά παραστατικά αγοράς. Τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του πρατηριούχου και αντίστοιχα στην αίτηση κάθε δικαιούχου.
4. Έχω υποβάλει την αίτησή μου στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης, το παραστατικό αγοράς όμως αναγράφει τον Α.Φ.Μ. της συζύγου μου. Θα υπάρξει πρόβλημα στην διασταύρωση των στοιχείων;
Η διασταύρωση των στοιχείων δεν θα ολοκληρωθεί. Τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και τουαριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του πρατηριούχου και στην αίτησή σας.
5. Η πίστωση του λογαριασμού μου δεν πραγματοποιείται λόγω ανενεργού IBAN πουέχω δηλώσει. Πώς μπορώ να τον διορθώσω;
Θα προβείτε σε τροποποιητική αίτηση στην οποία θα διορθώσετε τον ΙΒΑΝ ή να δηλώσετε το νέο IBAN από την αντίστοιχη επιλογή στην οθόνη «Προβολή Διασταυρωμένων Αγορών Πετρελαίου».

NEWSLETTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο