Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Καταγγελία: Μπαζωμένο ρέμα στην ΚΑΤΟΥΝΑ ανησυχεί τους κατοίκους

Από τον κάτοικο της Κατούνας κ. Γεώργιο Νταλταγιάννη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία:

      "Κάτω από σωρούς με χώματα χάθηκαν τα ίχνη ρέματος στη θέση Παλιουράκι στον Κάμπο της Κατούνας
  Εργολάβος του Δήμου καθώς έκανε καθαρισμό σε αγροτικό δρόμο που βρίσκεται παραπλεύρως του ρέματος, μπάζωσε και τον χείμαρρο.
         Με την ενέργεια αυτή να μπαζωθεί το ρέμα με φερτά υλικά, μπάζα, χώματα, υπάρχει φόβος τώρα το χειμώνα με τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα να ζήσουμε καταστάσεις όπως πλημμύρες και απώλειες περιουσιών.
     Υπάρχει λίγο πιο κάτω από το ρέμα η δική μου στάνη, το έδαφος είναι κατηφορικό και σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης θα πνιγούμε.
    Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για να μην έρθουν τα χειρότερα λόγω το ότι απο ότι λένε περιμένουμε και καινούργιο κύμα κακοκαιρίας".

        Μετά την επώνυμη καταγγελία ας ευαισθητοποιθεί ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας να καθαριστεί ο χείμαρρος και να γίνει η διάνοιξη της φυσικής πορείας του, προκειμένου σε περίπτωση κακοκαιρίας να μην κινδυνεύσουν οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους, γιατί σε μελλοντικές πλημμύρες κανείς δεν θα έχει δικαίωμα να πει ότι οι.. ευθύνες ανήκουν στο κακό καιρό...

5 σχόλια:

  1. Η σειρά των ενεργειών, είναι άλλη: αν τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα εκθέτει ο καταγγέλων, άμεσα, τώρα δηλαδή, ο Δήμος να ειδοποιήσει τον εργολάβο να επανορθώσει, αν βέβαια το μπάζωμα συνέβη χωρίς άδεια ή υπόδειξη του Δήμου διά των τεχνικών του υπηρεσιών. Και βέβαια, υπάρχει θέμα τι ακριβώς παραλαμβάνει ο Δήμος ως έργο με πιστοποίηση εκτέλεσης των συμφωνημένων δια της τεχνικής του υπηρεσίας!!!
    Σε κάθε περίπτωση να γίνουν άμεσα ενέργειες για να μην υπάρξουν παρατράγουδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας ελέγξει ο καταγγέλων απο ποια υπηρεσία έχει εκδοθεί τέτοια άδεια να μπαζώθεί το ρέμα και να πνίγεται ο κόσμάκης.
    Δεν ξανάγινε στα χρονικά ο εργολάβος να πληρώνεται και για τις παραλείψεις του, στο ίδιο έργο, δύο φορές. παγκόσμια πρωτοτυπία. Βάστα Κατουνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Dimos kirioi den exei kamia douleia gia ta remata.Ta parapona sas stin pereifereia.Kanete antipoliteusi kia enoxlite ton dimo me vlakeies.O Dimarxos exei me poio sovara na asxolithei.Exete kalomathi telika vlepoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού δεν έχει δουλειά ο δήμος γιατί έστειλε ανθρώπους να καθαρίσουν το ρεμα? Ευχαριστούμε τον αργοφυληκα κ Ιωάννη Φερεντίνο για το αμεσω ενδιαφερον του για το προβλημα.. προφανώς ο δήμος έχει ποιο σοβαρά θέματα να στολίσει την πλατεία και ας πλημμυρισουν οι περιουσίες των πολιτών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς και ο ΔΗΜΟΣ έχει μεγάλη ευθύνη για το τι έγινε με το κ.Νταλταγιαννη και είναι κύριος γιατί έκανε επώνυμη καταγγελία και δε ντράπηκε να σας εξευτελίσει δημόσια.Η περιουσία του κινδυνεύει από πλημμύρες και οι τοπικοί «άρχοντες» αδιαφορούν. Εσείς αν είστε σωστοί πρέπει να ενεργήσετε ΑΜΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο