Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Εορτάστηκε η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο ΛΕΣΙΝΙ (ΦΩΤΟ)



     
       Με πανηγυρικό και συνάμα κατανυκτικό τρόπο εορτάστηκε η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Λεσίνι Μεσολογγίου.
          Κατά τη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνίας κ. Κοσμάς, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συμμετείχαν ο αρχιερατικός επίτροπος Μεσολογγίου αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Καντάνης και ο οικείος εφημέριος π. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.....


  
       Αμέσως μετά ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα και των σεπτών λειψάνων του αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως. 
    Παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, τοπικοί άρχοντες και πλήθος πιστών οι οποίοι ακολούθησαν μέχρι το τέλος της λιτανείας τηρώντας το έθιμο να περάσουν κάτω από την εικόνα κατά την είσοδο στον ιερό ναό.
      Ξεχωριστό χρώμα έδωσε η παρουσία και συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου, η οποία υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Κωνσταντίνου Κατσαρού στο τέλος των λατρευτικών εκδηλώσεων παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για το ήθος και τις χορευτικές της ικανότητες........























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο