Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα του Πάνου Δ. Λαζαρόπουλου: "ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΣΒΗΣΕ ΠΡΙΝ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ.." στην Αθήνα







  ΑΠΟ MPAMPINH IN

            Το νέο μυθιστόρημα του Πάνου Δ. Λαζαρόπουλου με τίτλο «Το όνειρο έσβησε πριν ανατείλει..», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30.11.2017, στην αίθουσα "Μιχαήλας Αβέρωφ" της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος), στην Αθήνα, απο την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ) και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).
        Το βιβλίο πλάθει σε μυθιστορία τον Έρωτα  που είναι είναι η υπέρτατη απόλαυση του ανθρώπινου σώματος, στενά συνδεδεμένη με την αναπαραγωγή και τη διαιώνιση του είδους του..............



     Μικρό ωραίο θεό τον είχαν παραστήσει οι αρχαίοι, που σημαδεύει με τα ερωτικά βέλη του τις καρδιές των ανθρώπων. 
  Γι' αυτόν ο Σοφοκλής θα πει: "Έρως ανίκατε μάχαν... ο δ' έχων μέμηνε". 
    Ακατανίκητο μας τον παρουσιάζει και αποφαίνεται πως όποιος κατακτηθεί από αυτόν χάνει τα λογικά του και κυριεύεται από μανία. 
     Όμως ο Ηράκλειτος, με εκείνο "τα πάντα ρει" έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ναι! δεν είναι ψέμα πως τίποτε στον κόσμο δεν μένει σταθερό και αμετάβλητο, χωρίς καμία εξαίρεση. 
Τον συνδέει με την ευτυχία του ανθρώπου, που πολλές φορές το πετυχαίνει. 
    Αν όμως το συναπάντημά του είναι ανώριμο και επιπόλαιο, αν μεγαλομανία το διακατέχει, αν η συνείδησή του ονειρώττει, αν η θέλησή του είναι χαλαρή, αν του λείπει το "γνώθι σαυτόν", τότε, το όνειρο γίνεται εφιάλτης.
    Όμως, αυτός που σωστά πιάνει το νόημά του, διαρκώς τον αναζητεί και, όταν τον ανακαλύψει, του μένει πάντα πιστός, έστω και προδομένος. 
    Σ' αυτό το βιβλίο θα βρείτε τον έρωτα σ' όλο του το μεγαλείο, μ' όλα του τα θέλγητρα, με δάκρυα και χαμόγελα, με χαρές και πίκρες, με όρκους και υποσχέσεις, με επιστέγασμα την προδοσία, που έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. 
   Κι αλί σ' αυτόν που θα σημαδέψει.......

    Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Παναγιώτη Χολή, προέδρου της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) και ακολούθως χαιρέτησε ο Δημήτρης Στεργίου, πρόεδρος της Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).

 Για το βιβλίο μλησαν οι: 
-Δημήτρης Καραμβάλης: Συγγραφέας, ποιητής, δοκιμιογράφος 
-Κώστας Καρούσος: Ποιητής,δοκιμιογράφος, Πρόεδρος Ε.Ε.Λ
-Γιώργος Κωσταγιάννης: Ποιητής, Πρόεδρος Μορφωτικού Συλλόγου Λειβαδιάς
        Την παρουσίαση πλαισίωσαν η ποιήτρια Μαριάνα Βλάχου Καραμβάλη, η οποία διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, μουσικά με πιάνο η Φώφη Κονδύλη, μουσικός-εικαστικός και την εκδήλωση συντόνιζε η Πόπη Μπαλαμώτη -Σπιτά, φιλόλογος-λογοτέχνης.
     Την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας Πάνος Λαζαρόπουλος με την αποφώνησή του και τις ευχαριστίες προς όλους, όσους συνέβαλαν στην παρουσίαση του βιβλίου και στην επιτυχία της εκδήλωσης.
         Ο κόσμος απόλαυσε την παρουσίαση, ενώ στο τέλος τους δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουν το συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί του. 

Ήταν εκεί:  Ο π. υπουργός Αλέξανδρος Μπαλτάςο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας, ο ταμίας της ΠΑΝΣΥ Δημήτρης Αρσένης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριχωνίδας Δημήτρης Χριστόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος  Σάββαςοι π. Πρόεδροι της ΠΑΝΣΥ Παναγιώτης Τρυφιάτης και Φίλιππος Φαρμάκης, ο συγγραφέας Νίκος Μήτσης, η Πρόεδρος Συλλόγου Παλαίρου Γεωργία Τσακάληαπό το Σύλλογο Φίλων βελανιδιάς ο Πέτρος Πολύζος, ο εκδότης της εφημερίδας Αιτωλοακαρνανική Χρυσόστομος Πατούλας, ο δικηγόρος-συγγραφέας Κυριάκος Ξενάκης, ο Γιάννης Γερογιάννης εκπαιδευτικός-συγγραφέας, ο π. πρόεδρος συλλόγου Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκοςσυγγραφείς και λογοτέχνες, Πρόεδροι, μέλη και εκπρόσωποι Αιτωλοακαρνάνικων Συλλόγων και φορέων.

ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΠΑΝΟΣ: Μικρό βιογραφικό

Ο Πάνος Δ. Λαζαρόπουλος γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μεγάλωσε στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου. Έβγαλε τις 6 πρώτες τάξεις του 8ταξίου Γυμνασίου κατ' ιδίαν διδαχθείς στο Αγρίνιο και φοίτησε τις δύο τελευταίες τάξεις στο Ε' Γυμνάσιο αρρένων Αθηνών. 
    Είναι πτυχιούχος της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. (ταμίας) του συλλόγου των Πτυχιούχων της. 
   Σταδιοδρόμησε σαν Λογιστής, Διευθυντής Λογιστηρίων ιδιωτικών επιχειρήσεων, Ανωνύμων Εταιρειών. 
  Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρίας. 
    Προσέφερε τις υπηρεσίες του, επί σειρών ετών, στην Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών από τη θέση του ταμία αρχικά και εν συνεχεία του Γεν. Γραμματέα. 
    Επίσης επί μία 5ετία είχε την επιμέλεια της ύλης και ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού της "Παρουσία". 
   Ξεκίνησε σαν ποιητής τελειώνοντας το Γυμνάσιο, αλλά παρουσιάστηκε στα γράμματα ακολουθώντας τον πεζό λόγο. 
Κάποια από τα έργα του παρουσιάζουν σπονδυλωτή γραφή, όπου συναντώνται όλα τα είδη του λόγου: αφήγηση, διήγηση, χρονικό, μαρτυρία, λαογραφία.
    Έργα του συγγραφέα Πάνου Λαζαρόπουλου είναι: "Η Αντίσταση ανάμεσα στο χθες και στο αύριο", "Η μεγάλη γύρα", "Η Πορφύρα του δειλινού", η ποιητική συλλογή "Λαχτάρες αλαργινές", "Τα πρόσωπα του φεγγαριού" (νουβέλες), "Στο δρόμο της μέλισσας" (διηγήματα) και το ταξιδιωτικό "Περπατώντας και Παραπλέοντας το Άγιο Όρος". 
      Συνεργάζεται με περιοδικά και εφημερίδες, έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια και ασχολείται και με την κριτική βιβλίου.








 



 
 



 



 
 









 

 
 
 



















































http://mpampini.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο