Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ηλεία: Στον αέρα η αποκομιδή των απορριμμάτων, άλλη μια φορά - Ούτε χθες ξεκίνησε η μεταφορά στο ΧΥΤΑ της Πάλαιρου

      Ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και Δημοτικός Σύμβουλος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Κατσαμπίρης, μιλώντας στην «Πρωινή» επικαλέστηκε «τεχνικές δυσκολίες που θα ξεπεραστούν σήμερα- αύριο» τονίζοντας ότι το μόνο που απομένει από την πλευρά τους στο ΧΥΤΑ της Παλαίρου είναι «η ανάθεση σε εργολάβο της διαχείρισης των σκουπιδιών».
      Αρνήθηκε ωστόσο, ότι το «κύτταρο» του ΧΥΤΑ απαιτεί επισκευή όπως έλεγαν οι πληροφορίες ή ότι ο δρόμος που οδηγεί στο χώρο έχει υποστεί ζημιές λόγω των έντονων βροχοπτώσεων…

         Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για τη διεξαγωγή του 2ου Μαραθωνίου Ολυμπίας στις 26 και 27 Μαρτίου και τα περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά μέχρι την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 21 Απριλίου, η έναρξη αποκομιδής των 13.000 και πλέον τόνων σκουπιδιών που βρίσκονται σωρευμένοι επί μήνες στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, δεν έγινε ούτε και χθες…...



     Ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και Δημοτικός Σύμβουλος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Κατσαμπίρης, μιλώντας στην «Πρωινή» επικαλέστηκε «τεχνικές δυσκολίες που θα ξεπεραστούν σήμερα- αύριο» τονίζοντας ότι το μόνο που απομένει από την πλευρά τους στο ΧΥΤΑ της Πάλαιρου είναι «η ανάθεση σε εργολάβο της διαχείρισης των σκουπιδιών».
     Αρνήθηκε ωστόσο, ότι το «κύτταρο» του ΧΥΤΑ απαιτεί επισκευή όπως έλεγαν οι πληροφορίες ή ότι ο δρόμος που οδηγεί στο χώρο έχει υποστεί ζημιές λόγω των έντονων βροχοπτώσεων…

        Όπως και να’ χει όμως, ακόμα και στην περίπτωση, που η μεταφορά των σκουπιδιών των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας ξεκινήσει, η απομάκρυνση ποσοτικά μόλις 40 τόνων σκουπιδιών την ημέρα προς το ΧΥΤΑ της Πάλαιρου, δεν είναι ικανή για να «καθαρίσει» η διαδρομή των 22 χιλιομέτρων που χωρίζει τις δυο πόλεις αλλά και τα κεντρικά σημεία των δυο δήμων.
      «Έχουμε υπόψη μας και άλλες εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες θα ξεδιπλωθούν στο άμεσο μέλλον» υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύσης Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας πως για την ώρα αναμένει τις εξελίξεις από τη διαδικασία με το ΧΥΤΑ της Πάλαιρου, καθώς ο ίδιος δεν έχει κάποιο επίσημο έγγραφο από τον ΦΟΔΣΑ της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας που να διαφαίνεται ότι προκύπτει κάποιο πρόβλημα.

       Παρασκηνιακά, η δημοτική αρχή Πύργου, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναζητώντας εναγωνίως λύση – και εκτός Αιτωλοακαρνανίας- στο αδιέξοδο, έχοντας ταυτόχρονα προτάσεις που απαιτούν κυβερνητική στήριξη για να υλοποιηθούν. 
      Με κυρίαρχο «πονοκέφαλο» την ολική απομάκρυνση των σκουπιδιών από την εθνική οδό Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και το κέντρο των δυο πόλεων πριν την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη, η σπουδαία διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Ολυμπίας, φαίνεται πως περνά σε …δεύτερη μοίρα παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας. 
    Σε καμία ωστόσο περίπτωση, δεν εξετάζεται επ’ ουδενί, ζήτημα ματαίωσης του και ήδη οι διοργανωτές επεξεργάζονται σχέδιο «plan B» στην περίπτωση που το πρόβλημα παραμείνει.

εφημερίδα Πρωινή
http://www.thebest.gr/

4 σχόλια:

  1. Υπάρχουν ελπίδες θανάτου. ΟΡΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΣΑΜΠΙΡΗΣ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ!
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΑΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΚΛΑΒΑΙΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποστολάκης-Τσακάλης-Γαλούνης η τριάδα των σκουπιδιών.
    Κατσαμπίρης- Στούπας- Λαινάς υλοποιούν τις αποφάσεις της τριάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατσαμπίρη, η εξουσία φθείρει και ενίοτε διαφθείρει. Οι επαγγελματίες της πολιτικής αυτό το έχουν ξεπεράσει. Βαδίζεις σε άγνωστους και επικίνδυνους ατραπούς. Πρόσεχε πριν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο