Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Προφυλάκιση Παραβολιώτη για τις λαθρανασκαφές στην Αρκαδία

Στον Ανακριτή Πατρών απολογήθηκαν ,χθες Πέμπτη, τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή σε ορεινή περιοχή της Κλειτορίας Αχαΐας για λαθρανασκαφές που διέπραξαν σε αρχαιολογικό χώρο στο Μεθύδριο Αρκαδίας. Δύο από τους συλληφθέντες είναι από το Αγρίνιο , με καταγωγή συγκεκριμένα από Παραβόλα και Παντάνασσα. Μετά τις απολογίες ένας εμπλεκόμενος κρίθηκε προφυλακιστέος και τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.....

Οι τέσσερις συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Πατρών καθώς ενεργώντας από κοινού, είχαν προβεί στις 19 και 20 Μαρτίου σε λαθρανασκαφές, σε αρχαιολογικό χώρο στο Μεθύδριο Αρκαδίας, όπου βρήκαν δεκαπέντε αρχαία νομίσματα, από τα οποία τα δεκατρία χρονολογούνται του 3ου και 4ουαιώνα π.Χ., ένα ασημένιο Οθωμανικό, ένα νόμισμα Αρκαδικού Κοινού, καθώς και ένα ακόμη άγνωστο νόμισμα.
Μετά τη χθεσινή απολογία τους ο 38χρονος από την Παραβόλα κρίθηκε προφυλακιστέος και θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Ναυπλίου. Οι άλλοι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση. Συγκεκριμένα, στον 58 χρονο επιβλήθηκε ως εγγύηση το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ ενώ στον 60χρονο (από Παντάνασσα) και στον 35χρονο επιβλήθηκε ως εγγύηση το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

 thebest.gr
agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο