Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ




φωτορεπορταζ : Τζένη Παπαδημητρίου
Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά τού Τούρκου δυνάστη για Ελευθερία και αυτοδιάθεση. Η επέτειος να γιορτάζουμε την Εθνική μας γιορτή καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου 1838 από τον Βασιλιά Οθωνα προκειμένου να συνδεθεί με το Εκκλησιαστικό γεγονός τού Ευαγγελισμού τής Θεοτόκου. Ήταν και επιθυμία τού Αλέξανδρου Υψηλάντη και τής Φιλικής Εταιρείας να συνδεθεί η έναρξη τής Επανάστασης με μια μεγάλη Εκκλησιαστική εορτή για να τονωθεί το φρόνημα των Υπόδουλων Ελλήνων. .....

Ο Εορτασμός στο χωριό μας ξεκίνησε με την Θεια Λειτουργία στην εκκλησία τού Αγίου Γεωργίου για τον Ευαγγελισμό τής Θεοτόκου και τον εορτασμό τής 25ης Μαρτίου παρουσία τού Προέδρου τού Δημοτικού Διαμερίσματος Χρυσοβίτσας Κου Γιάννη Χρόνη των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χρυσοβιτσας, των δασκάλων τους και πολλών συγχωριανών μας. Μετά την Θεια Λειτουργία μεταφερθήκαμε στο Μνημείο των πεσόντων όπου έγινε επιμνημόσυνη Δέηση, η αναφορά των ονομάτων των πεσόντων Ηρώων, η κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο τού χωριού, από μαθητή του Δημοτικού Σχολείου και μαθητή τού Νηπιαγωγείου. Η εκφώνηση τού πανηγυρικού τής ημέρας εκφωνήθηκε από την δασκάλα τού Δημοτικού σχολείου, έγινε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων ηρώων μας και ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από τους μαθητές. 
Λόγω βροχής ακυρώθηκε η παρέλαση και το χορευτικό. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Πρόεδρος Κος Γιάννης Χρόνης πρόσφερε καφέ στις Δασκάλες, στον Εφημέριο τού χωριού και στους καλεσμένους σε καφετέρια τού χωριού. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο