Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Ο Δήμος και οι σύλλογοι Ακτίου Βόνιτσας πρέπει να είναι παρόντες στις Γιορτές Εξόδου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ

        Έξοδος του Μεσολογγίου ή κατά ορισμένους συγγραφείς Ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου αναφέρεται στην έξοδο που πραγματοποίησαν οι πολιορκημένοι στρατιώτες και άμαχοι του Μεσολογγίου, όταν οι δυνατότητες συνέχισης της άμυνας απέναντι στα τουρκικά και αιγυπτιακά στρατεύματα είχαν χαθεί. Το γεγονός συνέβη την νύχτα μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου 1826, κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας στρατιωτικής ιστορίας. Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι πέρασαν στο πάνθεον της ιστορίας. Έγραψαν λαμπρές σελίδες αυτοθυσίας και ηρωισμού.

     Κάθε χρόνο ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου διοργανώνει τις Γιορτές Εξόδου.

         Θεωρώ ότι η συμμετοχή του Δήμου μας και των Συλλόγων είναι ελάχιστη υποχρέωση μας. Στη πρωτεύουσα της ΠΕ Αιτ/νιας, την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου στις Γιορτές Εξόδου συμμετέχουν Δήμοι, Φιλαρμονικές και Σύλλογοι από πολλά μέρη της Ελλάδας. Φυσικά χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία λόγω της επικρατούσας κατάνυξης και μεγαλοπρέπειας των γιορτών. 
     Στις φετινές Γιορτές Εξόδου 2016 πρέπει να είμαστε παρόντες.
       Στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Δήμου της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου υπάρχει εικονίδιο με τίτλο ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ 2016. Εκεί υπάρχουν οι προϋποθέσεως συμμετοχής και η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων. 





Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός

1 σχόλιο:

  1. Οταν το Μεσολόγγι θα ενδιαφερθεί για τον τόπο μας, τότε θα μας δούν εκεί. Που το Μεσολόγγι όταν μας θάβουν με τα σκουπίδια της Πελοπόνησου; Εβγαλαν μια ανακοίνωση υποστήριξης; Ουτε ο πρώην δήμαρχος που είναι σύμβουλος δεν ενδιαφέρθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο