Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Στο σκοτάδι πολλές γειτονιές του Μύτικα για μεγάλο χρονικό διάστημα

Ένας περίπου μήνας έμεινε για την έλευση του Πάσχα και κάτι λιγότερο για την Μεγάλη Εβδομάδα και η κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σημεία του Μύτικα στον τομέα του επαρκούς φωτισμού χαρακτηρίζετε ως επιεικώς απαράδεκτη.
Ας γίνουμε λίγο ποιο συγκεκριμένοι. Στην γειτονιά μετά του Θωμά Τρυφιάτη το μαγαζί, στου Γαλάτη και μέχρι του Στέλιου Ταμπάκη το σπίτι, μαύρο σκοτάδι επικρατεί. Μιλάμε για ένα πολύ κεντρικό σημείο του Μύτικα και όπως μας ενημέρωσαν αυτή η κατάσταση έχει ξεπεράσει το δίμηνο και εμείς το έχουμε ξανά αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν....


Πραγματικά το βράδυ φοβάσαι να περάσεις από εκεί. Δείτε εικόνες:


Τα φώτα ασφαλείας του βουλιαγμένου λιμανιού του Μύτικα εδώ και πάρα πολλούς μήνες είναι εκτός λειτουργίας. Θυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι δόθηκαν 4.920 € από το Λιμενικό Ταμείο για επισκευή φώτων λιμανιού και φέτος ξαναμπήκε για τον ίδιο σκοπό ανάλογο ποσό.
Άμα γίνει η στραβή και συμβεί κανένα ατύχημα, όλοι θα ψάχνουν τους αρμόδιους και θα δηλώνουν ότι δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι. Για το λιμάνι του Μύτικα η κατάσταση είναι καλή - μέτρια, με 12 από τα 17 φωτιστικά να ανάβουν (τα επισκευασμένα υποτίθεται). Δείτε εικόνα από το βουλιαγμένο λιμάνι:
Στο πάνω Μύτικα, στην παραλία από το σπίτι του Νίκου του Τσακνή, μώλος Αγίου Νικολάου, μέχρι το σπίτι του Τάκη του Παλμπά, που υπάρχουν τα δέκα φωτιστικά που τοποθέτησε το Λιμενικό Ταμείο Αιτ/νίας, ανάβουν μόνο τα τρία. Δείτε εικόνες:

Στην γειτονιά που βρίσκεται το κτίριο του ΟΤΕ στον Μύτικα τα ίδια. Μαύρο σκοτάδι. Κάποιοι κάτοικοι εκεί αφήνουν τα φώτα έξω από το σπίτι τους ανοικτά, για να μπορούν να βλέπουν λίγο ώστε να κυκλοφορούν και να μπορούν να πηγαίνουν τα σπίτια τους. Δείτε εικόνες:
Στο δρόμο προς το κάπινγκ του Μούχα, από το μνημείο του Στρατηγού Καραβία και κάτω που υπάρχουν 11 φωτιστικά, ανάβουν μόνο τα δύο. Δείτε εικόνα:
Εκτός από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αναφέραμε, τις οποίες μπορεί να επιβεβαιώσει κάθε κάτοικος του Μύτικα με μία απλή βόλτα το βράδυ, όπου εκεί η κατάσταση είναι μαύρο σκοτάδι και σε άλλα πολλά σημεία του Μύτικα διάσπαρτα, πολλά φωτιστικά δεν ανάβουν αλλά η κατάσταση είναι υποφερτή, αλλά ούτε και αυτό όμως είναι καλή εικόνα.
Επειδή λοιπόν το Πάσχα πλησιάζει, εμείς θα απευθυνθούμε στους αρμόδιους να κοιτάξουν το θέμα του επαρκούς φωτισμού στον Μύτικα και να δώσουν λύση. Δεν το συζητάμε ότι για το Καλοκαίρι πρέπει να φροντίσουν ώστε να υπάρχει παντού επαρκής φωτισμός.
Το ποιοι είναι οι αρμόδιοι για τον φωτισμό των οικισμών ορίζεται στον Καλλικράτη σαφέστατα, όπως είναι επίσης γνωστό ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ανταποδοτική υπηρεσία, για την οποία οι δημότες πληρώνουν και έχουν απαίτηση λοιπόν να παίρνουν αυτό που έχουν πληρώσει.
Εμείς τελειώνοντας θα ρωτήσουμε τον Δήμο Ξηρομέρου τα εξής απλά ερωτήματα:
Υπάρχει μηχανισμός που να λαμβάνει αιτήματα Προέδρων Τ.Κ. για προβλήματα φωτισμού και να τα επιλύει σε εύλογο χρονικό διάστημα;
Στο Δήμο Ξηρομέρου έρχονται τέτοια αιτήματα από τις Τ.Κ. ή ο Δήμος δεν έχει λάβει τέτοιου είδους αιτήματα και έχει εικόνα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;
Η σχετική διάθεση πίστωσης 20.000 € που έχει ψηφιστεί στην Οικονομική Επιτροπή από 8.2.1016, δηλαδή εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα (δείτε εδώ) τι γίνεται;

mytikaspress

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΣΕ ΟΛΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3 μηνεσ δεν εχουν λαμπεσ θα παρουμε μονοιμασ ο δημοσ να περνη τα χρηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο