Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Με τον Γληγοράκη-Αχυρένιο κορυφώθηκαν οι Απόκριες στη Βόνιτσα (Φωτο: Σταύρος Πάτσης)






       Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές κατέκλυσαν τη Βόνιτσα και με γλέντι και χορό αποχαιρέτησαν για φέτος ένα από τα γνωστότερα αποκριάτικα έθιμα τον Γληγοράκη-Αχυρένιο που αναβίωσε και πάλι στη Βόνιτσα…..



















































































































3 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, για τα μηνύματα στέλνετε στα παιδιά. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμφωνούν με αυτές τις αθλιότητες που ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κέντρου ονομάζουν πολιτισμό; Δυστυχώς αυτό είναι το επίπεδο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χθες, 14 Μαρτίου, ηταν μεγάλη μερα για την Βόνιτσα και τους Βονιτσανους. Οχι όμως για τα καρναβάλια, αλλα γιατί ηταν η μερα μνήμης του θαύματος της Αγίας Παρασκευής που γιορτάζουμε χρονια τώρα. Δυστυχώς όμως, οι Βονιτσανοι αντί να κατακλύσουν το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και να την παρακαλεσουν να μεσιτευεις στον Θεο για την Βονιτσα και την Ελλαδα, που πάνε από το κακό στο χειρότερο, προτίμησαν να δώσουν το παρων στα καρναβάλια, θέλοντας τάχα να διασκεδάσουν. Φαίνεται οτι οι Βονιτσανοι αρέσκονται στο να "χορταίνουν" με σκύβαλα σε οτι αφορά την διασκέδαση τους. Και για να γίνω πιο συγκεκριμενος, ακόμη κ το ιδιο το έθιμο του Γληγορακη, δεν εχει καμια σχέση με όλες αυτές τις αηδίες που βλέπουμε κάθε χρόνο. Αυτο το συνονθύλευμα, εκείνων που εμπαίζουν τα ιερά της πίστης μας με το να ντύνονται ιερείς και να ειρωνευονται τα μυστήρια της Εκκλησίας μας με χειρονομίες και αλλες κινήσεις, δεν ειναι δείγμα πολιτισμού, οσο και να το θέλετε κάποιοι. Ποιά διασκέδαση προσφέρουν όλες αυτές οι βρισιές που ακούγονται και ειδικά ποια ειναι τα ωφελη για τα μικρα παιδιά που οι γονείς τους με καμάρι τα ωθούν να συμμετέχουν; Λιγο το ένα, λιγο το άλλο, γι'αυτό έχουμε ξεφύγει τελείως ως κοινωνία και τα νέα παιδιά βαδίζουν χωρίς πυξίδα στη ζωή τους και πανε όπου τα παει το κύμα της εποχής. Μετά οι γονείς μην απορείτε για την πορεία των παιδιών σας, οταν εσεις οι ίδιοι τα εξοικειωνεται με την ασέβεια προς τα Θεία αλλα και τις οποιεσδήποτε ηθικές παρεκτροπές. Ειναι κρίμα, που με τόσα προβλήματα που υπαρχουν στις μέρες μας, ο Δήμος, ανεξάρτητως προσωπων, ξοδεύει χρήματα για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, τη στιγμή που συμπολίτες μας δεν έχουν να φάνε και να εξασφαλίσουν τα βασικά. ΒΛΕΠΕΙΣ ειναι ΔΥΣΚΟΛΟ για κάποιον να κανει την διαφορα και να ξεχωρισει απο την μάζα. Νομίζω οτι κανείς λογικά σκεπτόμενος Βονιτσανος δεν θα είχε αντίρρηση αν ο Δήμος ελεγε οτι για φέτος, λόγω της οικονομικής κατάστασης, δεν θα γίνουν εκδηλωσεις και τα χρήματα θα διατεθούν για την ανακούφιση συμπολιτών μας. Μην φοβάσαι δήμαρχε, δεν ειναι κριτήριο του κόσμου για την ψήφο τους, ο Γληγορακης αν εσύ κανείς οτι άλλο καλυτερο ΜΠΟΡΕΙΣ για την Βονιτσα. Αν ειναι όμως, δυστυχως δεν μπορει να γίνει κατι για το επίπεδο ορισμένων και την αντιληπτική τους ικανότητα. Και μην βιαστείτε κάποιοι να πείτε οτι δεν είσαι υπέρ της παραδοσης, φυσικά και είμαι. Είμαι υπέρ του χαρταετού, των εδεσμάτων της Καθαρας Δευτερας και κυρίως του να συναισθανθει καποιος ποιο ειναι το πραγματικό νόημα της Καθαρας Δευτέρας και οτι ειναι η αρχή μιας περίοδου προετοιμασίας για το Πάσχα. Αυτό ειναι το πραγματικό νόημα και αυτό σηματοδοτεί η Καθαρά Δευτέρα, οχι το να ειρωνευομαστε και να βρίζουμε τα ιερά της Πίστης μας. Αυτο ειναι κατάντια οχι έθιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμαρχε θα σε στείλουν σπίτι σου , όπως πήγε ο προκάτοχος σου. Εκτός αν όλα αυτά τα εγκρίνετε; Αν όχι, τότε κάτι φοβάστε και δεν τους αλλάζετε. Τι είναι αυτό θα φανεί στη πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο