Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Στην αντεπίθεση ο δήμος Ξηρομέρου για το δημοσίευμα της «Συνείδησης»


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
Αστακός,   22/02/2013

       Σχετικά με δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας «συνείδηση της Αιτωλίας και Ακαρνανίας» την Τετάρτη 20/02/2013, σελ.8 με τον τίτλο « Δήμος  ανοιχτών Θυρών», το όποιο αναδημοσίευσαν  ιστολόγια και ιστοσελίδες , και αφορούσε περιστατικό που έγινε στο  κτίριο της έδρας του Δήμου Ξηρομέρου στο Αστακό, από την Δημοτική Αρχή ανακοινώνονται τα εξής:
1.-Ο  Δήμος Ξηρομέρου δεν έχει καμία σχέση, δοσοληψία και συνεργασία με τον συγκεκριμένο κατασκευαστή.
2.-Την τοποθέτηση θυρών και παραθύρων  από Αλουμίνιο στο κτίριο της έδρας του Δήμου Ξηρομερου είχε αναλάβει εργολάβος, ο οποίος πληρώθηκε κανονικά από τον Δήμο Ξηρομέρου.
3.-Αν ο συγκεκριμένος εργολάβος δεν απέδωσε αυτά που όφειλε στον κατασκευαστή που ο ίδιος είχε επιλέξει, δεν ευθύνεται γ’αυτό σε καμία περίπτωση ο Δήμος Ξηρομέρου.................



4.-O κατασκευαστής αναγνώρισε αμέσως το σφάλμα του και επανατοποθέτησε  το υλικό που είχε αφαιρέσει (1 πόρτα και 1 παράθυρο) στην θέση τους εντός 15  λεπτών. Άλλωστε η αφαίρεση υλικού από δημόσιο κτίριο είναι παράνομη πράξη.

      Λυπούμαστε   ιδιαίτερα για τον τρόπο δημοσιογραφικής κάλυψης και διαχείρισης του θέματος από την εφημερίδα «Συνείδηση ». 
      Χωρίς καν  να τηρηθούν οι στοιχειώδες αρχές και κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αυτές  που επιτάσσουν ότι μια πληροφορία διασταυρώνεται, ελέγχεται ως προς την πραγματική της διάσταση, και σίγουρα λαμβάνεται υπόψη και η άλλη άποψη,  η εφημερίδα  «Συνείδηση»  υιοθέτησε  πλήρως ότι της μετέφεραν οι πληροφοριοδότες της.
      Θα μπορούσαν απλά οι συντάκτες της, να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στον Δήμο Ξηρομερου για να μάθουν την πραγματική αλήθεια. Δεν το έκαναν. Όχι γιατί δεν γνωρίζουν τους δημοσιογραφικούς κανόνες, αλλά σκοπός τους ήταν να«εξυπηρετήσουν» τον πληροφοριοδότη τους που είχε ως  μοναδικό στόχο να πληγεί η δημοτική αρχή.
      Το μαρτυρούν άλλωστε οι ειρωνικές φράσεις του κειμένου (Δήμος Ανοιχτών Θυρών, Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης, άλλωστε δεν φταίει τίποτα. Μια χαρά είναι…..)
     Τους αφήνουμε   στην κρίση του δημοσιογραφικού κόσμου της Αιτ/νιας.
      Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο το κύρος του Δήμου Ξηρομέρου, και αν χρειαστεί με κάθε νόμιμο μέσο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 (grafeiotipouxiromerou@gmail.com)

9 σχόλια:

  1. ο ανθρωπος ειναι απληρωτος δικαια η αγανακτηση του . το δημαρχειο , πηγε να πιασει απο το αυτι τον εργολαβο , που δεν εδωσε τα χρηματα στον ανθρωπο ? θα μου πεις δεν ειναι δουλεια του δημαρχειου .... ομως ο ανθρωπος που τα εφτιαξε πως γινεται να βρει το δίκιο του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγα μην αλλαξει ο τυπος στην Ελλαδα μια ζωη ετσι ηταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΟ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΕΓΡΑΨΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΠΑΛΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕ "ΠΗΓΕΣ" ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΡΙΞΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ .ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΥΓΚΑ....
    ΝΤΡΟΠΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Ο Δ.ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ''ΡΟΜΠΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ''.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΑΘΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΓΡ.ΤΥΠΟΥ Η ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΑΡΓΑΡΑ(ΤΟΣΟ ΑΧΩΝΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ).ΑΠΟ ΤΙΣ 3/10/2012 ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ(ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γραφείο τύπου γράφει ΚΑΙ λέει γράφει μακακίες για εργολάβους και άλλα κουραφέξαλα.... τα παράθυρα τοποθετήθηκαν από τον αγανακτισμένο επαγγελματία μετά την υπόσχεση της αντιδημάρχου ότι θα πληρωθεί και με τόκο. πράγμα που έκανε την επομένη .. που είναι λάσπη;
    Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που κλείνουν γιατί κάποιοι κάνουν τις δουλείες τους χωρείς να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις στους...
    Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας είχε δύο χρόνια που περίμενε να πληρωθεί αναρωτήθηκε ποτέ η δημοτική αρχή πως τα βγάζει πέρα μια επιχείρηση και πόσες οικογένειες συντηρεί και με πόση δυσκολία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλε αυτο που εκανε η Σεινηδηση ηταν καθαρη λασπη. καλα εκανε και απαντησε ο δημος. και απο φαινετε εχει πολυ δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΒΡΕ ΦΙΛΕ 11:02 ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ??? ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΗΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ (ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ )ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟ.

    Υ.Γ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΙΟΥΣ
    ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο