Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Όλοι στο συλλαλητήριο για την απόσυρση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»


       Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 25-2-2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, με αποκλειστικό θέμα την συμμετοχή του Συλλόγου στις κινητοποιήσεις για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.
 Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.:
1)Θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται, οι πολίτες απαιτούν, το σύνταγμα προβλέπει και οι εκάστοτε κυβερνήσεις υποχρεούνται να παρέχουν και να εξασφαλίζουν ένα εθνικό σύστημα παιδείας, δημόσιας, δωρεάν, σύγχρονης και προσβάσιμης για όλους τους νέους.......2)Κρίνει ότι στο παραπάνω ΄΄ πλαίσιο ΄΄ και σε έναν εθνικό σχεδιασμό για την 3βάθμια παιδεία, ο τόπος μας όχι απλά δικαιούται αλλά επιβάλλεται για λόγους γεωγραφικούς, πληθυσμιακούς, παραγωγικούς, χωροταξικούς, πολιτιστικούς και άλλους, να έχει ένα σύγχρονο, αυτόνομο, ισχυρό και διευρυμένο περιφερειακό Πανεπιστήμιο, με υλικοτεχνική υποδομή, εστία και σίτιση για τους φοιτητές, πόρους για έρευνα και ανάπτυξη.
3)ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ο 30χρονος εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με την δυνατότητα ίδρυσης, εξέλιξης και ανάπτυξης ενός πραγματικού Πανεπιστημίου, με επιστημονικό πεδίο και γνωστικό αντικείμενο, στοιχισμένο και συνδεδεμένο με τις παραγωγικές δυνατότητες αλλά και τις πραγματικές ανάγκες του τόπου.
4)Καταδικάζει και ζητά τώρα την απόσυρση του σχεδίου ΄΄ ΑΘΗΝΑ ΄΄ για την παιδεία, μιας και το θεωρεί προϊόν πολιτικής επιβολής της Τρόικας, με όχημα την ΄΄ μνημονιακή ΄΄ τρικομματική συγκυβέρνηση.
5)Δεσμεύεται ταυτόχρονα ότι σύντομα θα δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, εξειδικευμένα και αναλυτικά, για τα ζητήματα της παιδείας όλων των βαθμίδων στη χώρα.
6)Ζητά από τα μέλη του αλλά και όλους τους εμπόρους, την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 27-2-2013 στην κεντρική πλατεία της πόλης αλλά και σε κάθε άλλη δράση που θα αναπτυχθεί στο μέλλον, θα κινείται στο πλαίσιο και θα έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά που το Δ.Σ. θεωρεί απαραίτητα προαπαιτούμενα.        

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο