Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σημαντικές δράσεις για την Δ.Ε. Φυτειών του Δήμου Ξηρομέρου


      Παρά τις δυσκολίες των καιρών, η Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Καραπάνου-Κολοβού Ευθυμία η οποία μόλις στις αρχές του 2013 ανέλαβε τα καθήκοντα της, σε συνεργασία με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Φυτειών και Παπαδάτου και μαζί  με 5μηνιτες εργαζόμενους έπιασαν σκούπα και την περιοχή της δημοτικής ενότητας Φυτειών την έκανε… αγνώριστη. 
       Συγκεκριμένα προχώρησαν σε εκστρατεία καθαριότητας, στο κλάδεμα δέντρων, στον καθαρισμό των ξερών χόρτων και σκουπιδιών, στον καθαρισμό πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, κ.α. αποδεικνύοντας την προσήλωση τους στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών
      Η Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Καραπάνου-Κολοβού Ευθυμία, μας παρουσιάζει ένα δείγμα από τις σημαντικές δράσεις στις Φυτείες: 

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΥΤΕΙΩΝ
1ο ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  18 ΦΕΒ
       Αγαπητοί συνδημότες της ΔΕ Φυτειών, ανέλαβα αντιδήμαρχος από 2/1/2013. Στα πλαίσια της ενημέρωσής σας για τις ενέργειές μας, θα εκδίδονται Τακτικά Ενημερωτικά Δελτία
   Έτσι θα έχετε πλήρη εικόνα για την λειτουργία της αντιδημαρχίας και των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων μας για τα θέματα που αφορούν τη Δημοτική Ενότητα......
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ......          Για λοιπές ενέργειες που αφορούν όλο το Δήμο, μπορείτε να ενημερώνεστε από το πρόγραμμα διαύγεια δήμου ξηρομέρου στο διαδίκτυο, ή από άλλες ανακοινώσεις.

1.-Διαπιστώθηκε αφαίρεση από αγνώστους 230 μέτρων υπογείου καλωδίου ρεύματος, (500 €) στην είσοδο Παπαδάτου από Φυτείες (για το χαλκό που περιέχει). Θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε τη βλάβη όταν έχουμε πιστώσεις.  

2.-Έγινε στολισμός και τοποθετήθηκαν  φυσικά έλατα με ελάχιστο κόστος στις δύο πλατείες καθώς επίσης και στολίδια στην είσοδο και έξοδο Παπαδάτου. Το παλαιό τεχνητό δένδρο των Φυτειών τοποθετήθηκε στον Κουβαρά. Το επόμενο έτος, θα τοποθετήσουμε και δένδρα στο Ρίβιο και Κουβαρά, διότι και εκεί υπάρχουν συνδημότες μας που πρέπει να αισθανθούν την φροντίδα του Δήμου  για τις εορτές των Χριστουγέννων ( Έγιναν όμορφες γιορτές για τα μικρά παιδιά σε Φυτείες και Ρίβιο και μοιράστηκαν δώρα).

3.-Διαπιστώθηκε το σπάσιμο τζαμιών του Παιδικού σταθμού Φυτειών από αγνώστους. Το Αυτόματης λειτουργίας πάνελ ρεύματος σε σύστημα εγκαίρου προειδοποίησης πυρκαγιάς στο δασύλλιο έχουν καταστραφεί από αγνώστους. Η βλάβη θα προσπαθήσουμε να αποκατασταθεί για να λειτουργεί το σύστημα το καλοκαίρι. Θα υπάρξει δελτίο προς το ΑΤ Κατούνας για περισσότερη αστυνόμευση των χωριών μας, αν και αυτό είναι δύσκολο διότι έχει ελάχιστο προσωπικό. Τα σπασμένα τζάμια, τα κλεμμένα καλώδια, οι σπασμένοι καθρέπτες στις διασταυρώσεις και οι σπασμένοι στύλοι φωτισμού στις εισόδους  των χωριών μας, μόνο θλίψη προκαλούν και απορία και θέλουν χρήματα για να φτιαχτούν και τα πληρώνουμε όλοι μας. Εύχομαι να αποκαλυφθούν κάποιοι ένοχοι  και να υπάρξουν οι νόμιμες ενέργειες.

4.-Το απορριμματοφόρο της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών  καλύπτει για μικρό χρονικό διάστημα και  Παλαιομάννινα –Στρογγυλοβούνι-Πηγαδια ή Μπαμπίνη, χωρίς διατάραξη του εδώ προγράμματος, με τη βοήθεια των άξιων υπαλλήλων μας. Το πρόβλημα προέκυψε επειδή έληξε η σύμβαση εργολάβου που μάζευε τα σκουπίδια στα χωριά του Αστακού. Συνδρομή θα κάνει για άλλα χωριά και το απορριμματοφόρο Αλυζίας. Όταν συναφθεί νέα σύμβαση για το έτος 2013, θα σταματήσουν οι παραπάνω διαθέσεις των απορριμματοφόρων.

5.-Στις 7/1 αναφέρθηκε από πρόεδρο ΤΚ Παπαδάτου βλάβη ηλεκτρολογική και υδραυλική στο αντλιοστάσιο Ριβίου. Σπίτια συνδημοτών δεν είχαν πόσιμο νερό. Την επόμενη με ενέργειες  μας, ηλεκτρολόγος από Αστακό, αποκατέστησε την ηλεκτρολογική βλάβη και πήγε νερό στα σπίτια. Υδραυλικός και μηχάνημα εργάστηκαν τις επόμενες ημέρες, για αποκατάσταση υπολοίπων βλαβών.  Βλάβη στο κεντρικό δίκτυο έξω από Παπαδάτου θα αποκατασταθεί μεταγενέστερα λόγω καιρικών συνθηκών. Θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.

6.-Μετά από ενημέρωση πολιτών και προέδρων ΤΚ Φυτειών και Παπαδάτου,  τοποθετήθηκαν στις 28/12 και στις 13 /1, από  ηλεκτρολόφο από ένα ρελέ φορτίου για αυτόματη λειτουργία νυχτερινού φωτισμού σε τμήμα δικτύου της ΔΕΗ, στις Φυτείες και Παπαδάτου, διότι για πολύ καιρό οι λάμπες  σε εκείνους τους δρόμους, παρέμειναν αναμμένες και την ημέρα άσκοπα καίγοντας ρεύμα που το πληρώνουμε όλοι μας. Για το πρόβλημα που υπάρχει σε φωτοκύτταρο, έξω από το γήπεδο ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, θα έρθει η ΔΕΗ διότι είναι δικό της θέμα.

7. Αντικαθίστανται με δυσχέρεια, καμένες λάμπες στο δίκτυο νυκτερινού φωτισμού από ηλεκτρολόγο. Οι υπάρχουσες λάμπες είναι λίγες επειδή έληξε η σύμβαση προμήθειας από ιδιώτη μέχρι 31/12. Σας ενημερώνουμε ότι έχει λήξει και η σύμβαση για ύπαρξη ηλεκτρολόγου και υδραυλικού δια μέσου ιδιώτη εργολάβου. Ως γνωστόν δεν έχουν εκδοθεί υπουργικές αποφάσεις για πρόσληψη υδραυλικών και ηλεκτρολόγων απευθείας από τους Δήμους  για άμεση επίλυση κάθε θέματος ηλεκτρολογικού και υδραυλικού που προκύπτει.

8.-Προ 3 μηνών προσελήφθησαν από τον Εμποροβιομηχανικό σύλλογο Μεσολογγίου από προγράμματα για ανέργους του ΟΑΕΔ και ΟΓΑ, 90 άτομα για όλο το Δήμο Ξηρομέρου για 5 μήνες, με διάφορα καθήκοντα. Για την Δημοτική ενότητα Φυτειών διατέθηκαν 18 άτομα (αποχώρησε ένας) και από την πρώτη ημέρα πρόσληψης εκτελούν σημαντικές εργασίες. Διαχωρίστηκαν  σε ομάδες ομοειδών εργασιών. Τους διατέθηκαν φωσφορίζοντα γιλέκα ασφαλείας και γάντια, μάσκες και εργαλεία, ανάλογα την εργασία καθενός.  Εργάστηκαν στον στολισμό- αποστολισμό των χωριών, στον καθαρισμό και διευθέτηση πάσης φύσης υλικών εντός του πρώην Δημαρχείου καθώς και  των αποθηκών του Αγροτικού συνεταιρισμού που μας έχουν διατεθεί αφιλοκερδώς. Εκεί, εκτελέστηκε σωστή και επιμελημένη τοποθέτηση των υλικών του Δήμου (στολίδια, σημαίες, υλικά πολιτιστικού συλλόγου, σκαπανικά, εργαλεία κλπ). Η υπάρχουσα κατάσταση εναποθήκευσης των υλικών ήταν απαράδεκτη. Τα υλικά τα έχουμε πληρώσει όλοι μας με τους φόρους μας. Όλα τα υλικά θα απογραφούν  αρμοδίως κατά τα προβλεπόμενα. Συνεχίζεται πρόγραμμα γυμναστικής από εργαζόμενη στα πεντάμηνα προγράμματα σε γυναίκες της ΔΕ. Επίσης, κατάλληλη ομάδα εργαζόμενων στα πεντάμηνα, επισκέπτεται  σπίτια ανήμπορων ατόμων για υγειονομική και άλλη βοήθεια κατά τα προβλεπόμενα (πέραν αυτών που είναι στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι).  Γίνεται καθαρισμός των δρόμων ανάμεσα στα χωριά μας, στις πλατείες, στα νεκροταφεία, στα σχολεία, στις βιβλιοθήκες, στα γήπεδα. Έχει γεμίσει ο τόπος από σκουπίδια που πετάμε από τα παράθυρα των οχημάτων μας.

9.-Κατασκευάσαμε με μηχάνημα χαντάκια στη γέφυρα Κουβαρά, και στη διασταύρωση για Μονή Λιγοβιτσίου, επειδή το νερό και χαλίκια έμπαιναν στο δρόμο και κινδύνευαν να εκτραπούν τα αυτοκίνητα, με κίνδυνο ατυχήματος.

10.-Επισκευάσαμε τα τέρματα στο γήπεδο 5Χ5 στο δημοτικό σχολείο. Κόπηκαν επικίνδυνα δένδρα και καθαρίστηκε ο χώρος στο μικρό αλσύλλιο, για να μη κινδυνεύουν τα παιδιά. Καθαρίστηκε ο χώρος έξω από Δημοτικό σχολείο Παπαδάτου. Οι εργασίες συνεχίζονται στο χώρο Γυμνασίου.

11.-Εργασίες (κυρίως καθαριότητας) με βάση προγραμματισμό, θα γίνουν στο Ρίβιο, Αγ Στέφανο και Κουβαρά. Στο Ρίβιο ήδη επανατοποθετήθηκε η στάση που είχε πέσει προ καιρού από τον αέρα, έξω από τον δρόμο. Καθαρίσαμε το δρόμο από Φυτείες – Κουβαρα και Παπαδατου.
Καθαρίσαμε με μηχάνημα το σκουπιδότοπο και χώρο κάτω από γήπεδο. Ο άσχημος όμως καιρός το τελευταίο διάστημα των 15 ημερών, μας «χαλάει» τον προγραμματισμό εργασιών και «μας πάει» πίσω.

12.- Το επόμενο διάστημα, θα προμηθευτούμε άσφαλτο για να καλύψουμε λακκούβες στους δρόμους από Κουβαρά προς Φυτειες –Παπαδάτου και προς Κατούνα και Αγ Στέφανο και εντός των χωριών και Οικισμών.  Η κατάσταση είναι απελπιστική σε μερικά τμήματα, ιδιαίτερα προς Κατούνα.  Το κόστος είναι πολύ μικρό.  Δεν πρέπει να αφήνουμε τέτοια ζητήματα να ταλανίζουν τον συνδημότη Ξηρομερίτη. Ήδη με ενέργειές μας προμηθευτήκαμε δωρεάν τσουβαλάκια με άσφαλτο από την αρμόδια αντιδημαρχεία Αγρινίου και έχουμε καλύψει κάποιες λακούβες.

13.-Με ανατρεπόμενο όχημα και εκσκαφέα επεμβήκαμε στον Αγ Στέφανο για αντιπλημμυρικά έργα και επισκευή αγροτικών δρόμων προς ποιμνιοστάσια και μετακινήσαμε  «πομόνα»  στη Λίμνη.

14.-Για κάθε προκήρυξη πρόσληψης ανέργων κλπ, βγαίνουν ανακοινώσεις ενημέρωσης των συνδημοτών. Εκδώσαμε και μοιράσαμε οδηγίες για τη σωστή διαχείριση πάσης φύσης σκουπιδιών.
       Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε εθελοντική ομάδα για εκτέλεση διάφορων εργασιών, όταν θα αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι των πενταμήνων τον Μάρτιο και θα μείνουμε με το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό.
     Ακολουθούν φωτογραφίες από μερικές δραστηριότητες κυρίως των εργαζόμενων στα πεντάμηνα προγράμματα.
        Οι δραστηριότητες συνεχίζονται…. Με όρεξη, αυτοπεποίθηση, οργάνωση και αισιοδοξία και κυρίως αλληλοσυνεργασία και κατανόηση μεταξύ όλων μας, μονίμων υπαλλήλων Δημοτικής Ενοτητας Φυτειών, εργαζόμενων στα πεντάμηνα προγράμματα, εθελοντών και αιρετών.

             ΟΙ                                            Η
   Πρόεδροι ΤΚ                  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                      Ευθυμία Καραπάνου-Κολοβού

4 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια κ καραπάνου για την ενημέρωση που έλλειπε από το διαδίκτυο, για τα πράγματα εκεί πάνω. Παρακαλώ και για τις άλλες περιοχές του ξηρομέρου να βγάζουν τέτοιες ανακοινώσεις για ενημέρωσή μας αλλά και να γνωρίζουμε να απαντάμε σε σχόλια απαξίωσης ότι τίποτα δεν λειτουργεί.Κάτι αλλάζει και αυτό δημιουργεί σύγχυση και στεναχώρια σε μερικούς εδώ μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπραβο σου. Οταν υπαρχει θεληση.κ αγαπη για τον τοπο σου γινοντε παρα πολα. Ο προηγουμενος αντιδημαρχος τι εκανε ; τοσο δυσκολα ηταν ολα αυτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η γυναίκα δεν εκθέτει τον προηγούμενο αντιδήμαρχο, διότι αν διαβάσεις κάπου γράφει για τους πενταμηνίτες..."Για την Δημοτική ενότητα Φυτειών διατέθηκαν 18 άτομα (αποχώρησε ένας) και από την πρώτη ημέρα πρόσληψης εκτελούν σημαντικές εργασίες". Αυτοί προσελήφθησαν μέσα Οκτωβρίου που δεν ήταν η καραπάνου αντιδήμαρχος. καλά κάνει και στηρίζει και τον προηγούμενο αντιδήμαρχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ! ΠΑΡΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΧΟΥΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ!!!! ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ... ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο