Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Επικίνδυνες λακκούβες στην πλατεία και την παραλία της Βόνιτσας


          Σε πρόσφατο άρθρο ενός δημότη, αναγράφηκε η πλήρης καταστροφή των δρόμων της πόλης μας, από τους εργολάβους του αποχετευτικού και της ύδρευσης. Αυτό που έκανε εντύπωση δεν ήταν όσα έγραφε το άρθρο. Ζούμε μέσα στην Βόνιτσα και πλέον η κατάσταση αισθανόμαστε ότι δεν ορίζεται από τον Δήμο αλλά από τον εργολάβο.
         Αυτό που μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε για αυτό, ήταν τα σχόλια των διαφόρων δημοτών, που δεν τους ενδιέφερε το τι συμβαίνει στην πόλη αλλά το ποιος έγραψε το άρθρο. Μερικοί υπέθεσαν ότι οι αναγράφοντες τα σχόλια ήταν οι πάντα προσκολλούμενοι της εξουσίας.........      Πλέον αναμένουμε αυτοί οι προσκαλούμενοι να μας απαντήσουν όχι για τις λακκούβες των δρόμων αλλά για τις λακκούβες της κεντρικής πλατείας της Βόνιτσας και γενικότερα ποια λακκούβα έχει κλείσει στην Βόνιτσα μετά από επισκευή δικτύου ύδρευσης- αποχέτευσης – ΟΤΕ – ΔΕΗ – και άλλο ήθελε προκύψει. 
Πέστε μας μόνο μία περίπτωση και πλέον δεν θα ξαναμιλήσουμε.

      Από την φωτογραφία που βλέπετε από την πλατεία της Βόνιτσας, υπάρχει μια λακκούβα διαστάσεων 1,20*1,20 μέτρα και βάθους 50 εκατοστών,  που τις περισσότερες φορές  έχει νερό. Η κατάσταση αυτή υπάρχει επί 2 χρόνια και πλέον. Επειδή η κεντρική πλατεία της Βόνιτσας έχει μετατραπεί σε VIP Parking, υπάρχει περίπτωση που αυτοκίνητο έπεσε στην λακκούβα και χρειάστηκε βοήθεια για να βγει.


         Επίσης στην έξοδο της πλατείας προς την παραλία, υπάρχει έκταση πάνω από 20 τμ περίπου, που εδώ και 8 μήνες είναι σκαμμένη και παραιτημένη με χώματα και πέτρες, μετά από επισκευή ύδρευσης.
       Τέλος όλο το καλοκαίρι που μας πέρασε, στο παραδοσιακό μέρος της παραλίας, (το κομμάτι από τις στήλες των φώτων προς την θάλασσα)  είχαν φύγει πέτρες από τα αυτοκίνητα που παρκάριζαν εκεί τα βράδια. Πόσοι συμπολίτες μας και φιλοξενούμενοί τους, όντας αμέριμνοι στην βόλτα τους, δεν έπεφταν μέσα στο κενό της πλάκας. Άλλοι έπεφταν κάτω και άλλοι έριχναν τα καντήλια τους.
      Ένα καλοκαίρι και δεν νοιάστηκε κανένας από τον Δήμο, είτε γιατί δεν ήθελαν, είτε γιατί μόνιμα έχουν εξαφανιστεί από την παραλία.

      Και όμως έγινε και αυτό, όπως το έμαθα από τους καταστηματάρχες της παραλίας. Μια μέρα ξημερώματα για να μην τους δουν και γελάνε μαζί τους, στο τέλος του καλοκαιριού,  δύο συμπολίτες μας  βούτηξαν στα νερά της παραλίας και έβγαλαν τις πλάκες που είχαν ξηλωθεί από διάφορα σημεία της παραλίας. Τις έβγαλαν και σε κάποια ώρα που δεν είχε κίνηση, έφτιαξαν λάσπη και τις τοποθέτησαν όσο μπορούσαν καλλίτερα στην  θέση τους. Σήμερα η πέτρινη παλιά παραδοσιακή παραλία δεν έχει ούτε μια κενή πλάκα.
         Όμως σε λίγο καιρό η παραδοσιακή παραλία της Βόνιτσας, θα χαθεί γιατί έχει γύρει τουλάχιστον 10 μοίρες, ενώ όλα τα αρμολογήματα  στις πλάκες έχουν φύγει, με αποτέλεσμα εύκολα να ξεκολάνε οι πλάκες και εύκολα να βρίσκουν την λύση της πτώσης στην θάλασσα και στην θέση τους, οι άσχετοι  να γεμίζουν με τσιμεντόλασπη  τα κενά.

       Βέβαια αν ο Δήμαρχος είχε διαβεί έστω και μια φορά την παραλία της Βόνιτσας, το τελευταίο χρόνο, θα είχε αντιληφθεί την μεγάλη καταστροφή που έρχεται στην ιστορική παραλία.
       Βέβαια έχουμε ελπίδες με το Πάσχα να μας έρχεται και για τον εντυπωσιασμό των παρεπιδημούντων, να έχουμε μια μικρή αλλαγή και κάτι να μπαλώσουν. Μετά πάλι τα κεφάλια μέσα και αδιαφορία.

Γράφει ο ΔΗΜΟΤΗΣ

Πηγή: http://www.amvrakikosnews.com/

7 σχόλια:

 1. Φίλε κάνε λίγο υπομονή, όσο περνούν οι μέρες τόσο πλησιάζει και η ημέρα που θα γίνει η αποκατάσταση των ζημιων.Και για να με πιστέψεις θα σου πω αυτό που συμβαίνει πάντα όταν πλησιάζουν δημοτικές εκλογές.

  Βγάζουν οι παράγοντες της πόλης μας κάποια παλιά ξεθωριασμένα χιλιοτριμένα και χιλιοφορεμένα κουστούμια της πόλης που οι ίδιοι τα φυλάνε σαν ότι πιο πολύτιμο υπάρχει σε κάτι παλιά σεντούκια που βρωμάν κλεισούρα τα πλένουνε ,τα μπαλώνουν, τα σιδερώνουν, της τα φορούν τη μακιγιάρουν τη Γριούλα Βόνιτσα και τη βγάζουν στο παζάρι νυφούλα και σχεδόν όλοι(οι δημότες) την καμαρώνουν και ξεχνιούνται πια οι φωτογραφίες σου φιλέ μου........Το κόλπο πιάνει σχεδόν πάντα.
  Είναι δοκιμασμένο. Κάποιες φορές αλλάζουν χρώμα στα κουρέλια, τα βάφουν.

  Για την Πλατεία-Παργκινκ θα είναι καλύτερα να την κάνουν αναπτυξιακή πλατεία εισπράττοντας χρήματα για τις θέσεις παρκινγ.

  Τώρα για την παραλία για να προχωρήσει γρήγορα μάλλον της χρειάζεται μια ανάθεση- μελέτη-κατασκευή-παραλαβή-εγκαίνιο κλπ για να μάθει να μη χαλάσει ξανά μέχρι τις εκλογές…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι πέτρες που έβγαλαν στην παραλία για να περάσουν το νέο δίκτυο ύδρευσης θα επανατοποθετηθούν ή θα μείνουν μπροστά από τις καφετέριες σαν ντεκόρ που θυμίζουν τείχη ή πολεμίστρες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ... ΣΣΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΞΕΡΑΝΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καθημερινά ζούμε το Δράμα αυτής της δημοτικής αρχής. Καλά εντάξει ο Δήμαρχος δεν ξέρει κατά που πέφτει η πλατεία της Βόνιτσας , ο Φερεντίνος και ο Γούδας δεν τις πήραν χαμπάρι? Καλά τι κάνουν ? μόνο για βόλτες , για ψήφους και διαπλοκή στην Κατούνα έρχονται .... αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα παθήματα της Βόνιτσας και μόνο.Βονιτσάνοι και ανακτοριότες να τους Χαίρεστε......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρε παιδιά γιαψτην πλατεία και παραλία της Βόνιτσας μιλάτε. Εδώ ο Δήμος είναι υπό διάλυση. Πρώτα ο Σολδάτος κατέστρεψε εμάς στην Πάλαιρο. Τώρα παρέα με Φερεντίνο, Κομποτιάτης και Γούδας , καταστρέφουν τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.... Ολοι αυτοί θα μείνουν στην ιστορία για την πλήρη απραξία τους.......Ο Δήμος διαλύεται και αυτοί ασχολούνται με το απόλυτο τίποτα και με το ποιος θα είναι από τους Σολδάτο, Φερεντίνο επόμενος υποψήφιος Δήμαρχος.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. tosa xronia den tin thimithikate tin plateia oti einai parking? mipos ethelotifloeite? o apostolakis kai i parea tou den tin katantisane etsi ? to xexnate.alla den milousate.mazi me kapoious tis paralias pou den thelan plateia. gai na exoun olo ton kosmo. oi dithen dexioi alla me ton apostolaki. xipnate reeeeeeeeeeeee

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΑΚΟΥΒΕΣ.ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.ΕΝΙΑΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΒΟΝΙΤΣΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο