Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜ. Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Να παραμείνει αυτοτελές και αυτοδιοικούμενο το Πανεπιστήμιο


         Με την ίδρυση στο Αγρίνιο (την ένατη σήμερα σε μέγεθος πόλη της Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας διορθώθηκε ένα λάθος και μια αδικία δεκαετιών.
      Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με προσωπική δέσμευση του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή δημιούργησε το αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος (ΦΕΚ Ά 156/4-9-2009, άρθρο 40), με έδρα το Αγρίνιο   ως αυτοτελές και πλήρως αυτοδιοικούμενο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ώστε κανείς να μην μπορεί να το αμφισβητήσει σήμερα.....


    
      Πάρα πολλοί πολίτες - συνδημότες μας τις τελευταίες μέρες με έχουν σταματήσει στο Αγρίνιο και μου εκδηλώνουν την επιθυμία τους, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας να παραμείνει αυτοτελές και πλήρως αυτοδιοικούμενο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο Αγρίνιο.
Η μόνη σωστή λύση σήμερα αυτή είναι πραγματικά.  

  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος είναι ένα Ίδρυμα με λίγες Σχολές ευέλικτο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καινοτόμο, συνδεδεμένο με τις πραγματικές ανάγκες της περιφερειακής μας παραγωγικής δομής και αγοράς. Διαθέτει δηλαδή μοναδικά πλεονεκτήματα. Είναι χρήσιμο. Δεν έχει σχέση με το «σωρό», χωριό και Πανεπιστήμιο.
       Με τις ειδικότητες που παρέχει, δίνει σήμερα στο νομό μας σημαντική προστιθέμενη αξία στην αγροτική παραγωγή και τυποποίηση, στα λιμάνια, τις μαρίνες, τα μουσεία, τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Όμως το μέγεθος της προσφοράς του Πανεπιστημίου θα φανεί με την επιστημονική εξέλιξη του.        
      Οι αναγκαίοι πόροι για να διατηρηθεί ένα Πανεπιστήμιο με τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα είναι πολλοί λίγοι, τα οφέλη πολλά, ενώ εύκολα μπορεί να εκμεταλλευτεί πολλά Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.
     Τα κτίριά του έως σήμερα σχεδόν ολοκληρωτικά προέρχονται από το Δήμο και την πρώην Νομαρχία, το κτιριακό κόστος είναι ελάχιστο.
      Με ‘‘ισοδύναμα’’ μέτρα όπως κατάργηση και συγχώνευση δεκάδων καθηγητικών, διδασκαλικών τμημάτων και σχολών, τμημάτων ΤΕΦΑΑ, Ιατρικών σχολών, Νομικών & Πολιτικών επιστημών καθώς και πολλών άλλων που δεν έχουν σχεδόν καμία χρησιμότητα σήμερα η εξοικονόμηση πόρων θα είναι πολύ μεγάλη.        
     Από την ισοπέδωση και εξίσωση των πάντων προς τα κάτω φτάσαμε εδώ σήμερα.   Ελπίζουμε να μην δούμε γενικεύσεις και ισοπεδωτική πολιτική για μια ακόμη φορά.

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο