Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Εργατικό κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας: Απεργία στις 20 Φλεβάρη


Όλοι και όλες στην απεργία, στις 20 Φλεβάρη, 10.00 ΑΗ ΜΗΝΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Εξασφαλισµένο κατώτερο µεροκάµατο από συλλογικές διαπραγµατεύσεις και όχι µε νόµο. Κανείς να µη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύµβαση
Εργαζόµενοι-εργαζόµενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,
Η µάχη της συλλογικής σύµβασης αφορά όλους τους εργαζοµένους
Σε δηµόσιο και ιδιωτικό τοµέα, θέλουν να µας σκλαβώσουν και να µας περάσουν αλυσίδες, να µετατρέψουν τους χώρους σε σύγχρονα κάτεργα.
Μας πηγαίνουν όλους στα 300 και 400 ευρώ!........


Ε∆Ω ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Επαναφορά του κατώτερου µισθού στα 751 ευρώ στην Εθνική Γενική Σύµβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγµάτευση για αυξήσεις, υπεράσπιση των κλαδικών συµβάσεων και πάλη για την υπογραφή νέων µε βάση τους κλαδικούς µισθούς που προβλέπουν οι κλαδικές συµβάσεις. 

Ο εργαζόµενος λαός να δώσει την απάντηση του.
Να µην περάσει η διαίρεση των εργαζοµένων.
      Το σχέδιο για κατάργηση των συλλογικών συµβάσεων, επιδοµάτων, δώρων, αδειών, οι µειώσεις µισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, τα προγράµµατα τζάµπα εργασίας για τους νέους και τους ανέργους, είναι κοµµένα και ραµµένα στους σχεδιασµούς εργοδοτών και των µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων για αύξηση των κερδών τους.
        Μας θέλουν στη δουλειά µε µεροκάµατα πείνας, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωµα, σύγχρονους ζητιάνους να ψάχνουµε στα προγράµµατα του ΟΑΕ∆ για δίµηνες-τρίµηνες ανάσες. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν, µε τους εργαζόµενους εξαθλιωµένους και αλυσοδεµένους, µε παράλληλη ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν µε απόλυση όσους ξεζουµίζουν.
     Αυτός είναι ο «νόµος και τάξη» της κυβέρνησης και των καπιταλιστών. Από τη µία σηµαίνει δουλειά χωρίς δικαιώµατα και µισθούς εξαθλίωσης και από την άλλη σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους.
 ∆Ε ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Νόµος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού! ∆εν αντέχουµε να πληρώνουµε. ∆εν έχουµε. Να πούµε όχι στα χαράτσια. Όχι στους φόρους.
Η χιονοστιβάδα των φόρων, τα συνεχόµενα χαράτσια, το τσεκούρι στις παροχές υγείας και Παιδείας µας µατώνει. Κανείς να µη µείνει µόνος του.
Τα σωµατεία, οι επιτροπές σε κάθε γειτονιά µπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σηµαία της αλληλεγγύης. Να µην περάσει ως φάρµακο στην εξαθλίωση, η ελεηµοσύνη των δήθεν ΜΚΟ, τα προγράµµατα της ανακύκλωσης της φτώχειας και του µοιράσµατος της ανεργίας. ∆ε µας αξίζει τέτοια ζωή! Ουσιαστική προστασία για τους ανέργους και τις οικογένειες τους µε διεύρυνση του επιδόµατος ανεργίας και του χρόνου διάρκειας του, µε πάγωµα των χρεών τους.
Είµαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Έχουµε δικαίωµα να ζήσουµε µε αξιοπρεπείς µισθούς. Έχουµε τη δύναµη να επιβάλλουµε το δίκιο µας! Να σταµατήσει να γίνεται ο ιδρώτας µας καταθέσεις και πλούτος για τους λίγους.
Απαιτούµε την κατάργηση των δανειακών συµβάσεων και των µνηµονίων, την έξοδο µας από τη λυκοσυµµαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.
Έχουµε τη δύναµη. Αρκεί να ξεθαρρέψουµε όλοι! Να µπούµε στη µάχη πιο αποφασιστικά. Συσπείρωση µε το ΠΑΜΕ. Οργάνωση στα σωµατεία µας.
Να αλλάξουµε τους συσχετισµούς. Με καθηµερινή δράση και συζήτηση µέσα στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς, στα σωµατεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές να οργανώσουµε σχεδιασµένα την επιτυχία της απεργίας.

Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.
Όλοι και όλες στην απεργία, στις 20 Φλεβάρη, 10.00 Αη Μηνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο