Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΝΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ–ΚΝΕ: Κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στον Αστακό

Σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στον Αστακό, καλεί η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 18/1 και ώρα 12 μ. στο Λιμάνι του Αστακού, από το ΚΚΕ, ενώ πανελλαδικό προσκλητήριο απευθύνει η ΚΝΕ στο συλλαλητήριο.

Κάλεσμα στο λαό της Αιτωλοακαρνανίας με την πάλη και τη δράση του να μην επιτρέψει να μετατραπεί το Λιμάνι του Αστακού σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών απευθύνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και καλεί σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στον Αστακό, ενώ μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 18/1 και ώρα 12 μ. στο Λιμάνι του Αστακού.
Επίσης το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, με δελτίο του Γραφείου Τύπου και με τίτλο «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!», καλεί όλη την ελληνική νεολαία «στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΚΝΕ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, την Κυριακή 18/1 και ώρα 12 μ. και στο συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού». Σημειώνει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βαριές ευθύνες. Από το Λιμάνι του Αστακού φεύγουν τα εφόδια των ιμπεριαλιστών που πλημμυρίζουν στο αίμα τη Λωρίδα της Γάζας. Τα ψέματα που λέει δεν πείθουν κανέναν. Το αμερικάνικο Πεντάγωνο την εκθέτει». Και καταλήγει:
«ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ - Ισραήλ δολοφονούν! Η αλληλεγγύη των λαών να βάλει τέρμα στη σφαγή! Νίκη στον παλαιστινιακό λαό!».
Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο έγκλημα που διαπράττεται στη Λωρίδα της Γάζας, παραδίδοντας το Λιμάνι του Αστακού, για χρήση ανεφοδιασμού των ισραηλινών στρατευμάτων συνιστά πρόκληση. «Πρόκληση για τα φιλειρηνικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού, ο οποίος εκφράζει με κάθε μέσο και τρόπο την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, καταδικάζοντας την ιμπεριαλιστική επίθεση του Ισραήλ με τη συνέργια και ανοχή ΗΠΑ και ΕΕ».
Σημειώνει ότι «η παρουσία κατά το προηγούμενο διάστημα αμερικανικών πλοίων του θανάτου στο Λιμάνι του Αστακού με την ανοχή των "γαλαζοπράσινων" κυβερνήσεων, που συνάντησε τις επαναλαμβανόμενες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες του λαού της Αιτωλοακαρνανίας, καταδεικνύει πως ο ελλιμενισμός τους μόνο τυχαίος και αθώος δεν ήταν».
Πηγή: Ριζοσπάστης 13/1/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο