Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με τοπικούς εκπροσώπους και φορείς στο Δημαρχείο Αστακού.


Καθολική η αντίδραση του λαού της περιοχής
Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αστακού με συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων
Η σαφής εναντίωση και κατηγορηματική αντίθεση του λαού της Αιτωλοακαρνανίας στη χρήση και παράδοση του λιμανιού στο Πλατυγιάλι για μεταφορά πολεμικού εξοπλισμού και μεταφορά όπλων - μέσω των ΗΠΑ - στο Ισραήλ αναδείχτηκε στη συνάντηση της ΓΓ της ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με τοπικούς εκπροσώπους και φορείς στο Δημαρχείο Αστακού.
Στη σύσκεψη, όπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι των Δήμων Αστακού, Οινιαδών και Αλυζίας, εκπρόσωποι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αστακού κ.ά., εκφράστηκε ομόθυμα η αγωνιστική διάθεση να μην επιτραπεί σε καμία περίπτωση ο ελλιμενισμός πλοίων του θανάτου. Αυτή η κατάσταση μεταφοράς στο λιμάνι του Πλατυγιαλού κοντέινερ με όπλα, όπως αναφέρθηκε, δεν είναι η πρώτη φορά. Το Σεπτέμβρη του 2007 έγινε διακίνηση όπλων με 600 περίπου κοντέινερ προς Ισραήλ, Τουρκία, Βουλγαρία χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα...
Στη συνάντηση παραδόθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αστακού μέσα από την οποία εκφράζεται η καθολική αντίθεση των κατοίκων του Αστακού και ολόκληρου του ελληνικού λαού σε αυτές τις ενέργειες. Το θέμα, σημειώνεται στο ψήφισμα που ανάγνωσε ο δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος, «δεν είναι επιχειρηματικό, αλλά καθαρά πολιτικό. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση και να μην επιτρέψει να φορτωθεί ούτε ένα όπλο από οποιοδήποτε λιμάνι της χώρας. Σε περίπτωση που επιχειρηθεί να φορτωθούν όπλα από το λιμάνι του Αστακού προς το Ισραήλ, θα αντιδράσουμε δυναμικά». Χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Αλυζίας Δημήτρης Τριποτσέρης και αναφέρθηκε στην επίσης ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που σημειώνει την «αντίσταση σε κάθε προσπάθεια μετατροπής του λιμανιού σε στρατιωτική βάση».
Τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της ελληνικής κυβέρνησης επισήμανε ο δήμαρχος Οινιαδών κ. Αλετράς, καθώς «την ίδια στιγμή που οι Αμερικανοί παραδέχονται τη διακίνηση όπλων από το λιμάνι του Πλατυγιαλού, η ελληνική κυβέρνηση το αρνείται»...
Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οταν λέμε "όχι" σε αυτό που γίνεται, το λέμε από θέση αρχής. Είμαστε εναντίον του ιμπεριαλιστικού πολέμου και είμαστε επίσης υπέρ μιας ανάπτυξης φιλολαϊκής. Υπέρ μιας Ελλάδας - συνέχισε - που είναι φιλειρηνική. Οχι στα λόγια αλλά στην πράξη, γιατί στα λόγια όλοι για την ειρήνη κόπτονται, και ο Μπους, η Μέρκερ, ο Ομπάμα και αυτοί όλοι για την ειρήνη μιλάνε. Μιλάμε για την πραγματική ειρήνη και επομένως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Η Ελλάδα είναι δεμένη με πάρα πολλές συμφωνίες είτε σε εθνικό, ευρωπαϊκό επίπεδο και ΝΑΤΟικό. Παλεύουμε να μην ενεργοποιούνται οι συμφωνίες, πολύ περισσότερο παλεύουμε τη ρήξη με αυτές τις συμφωνίες, γιατί όταν θα υπάρχουν θα εφαρμόζονται ανάλογα με την κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός μπορεί να δηλώσει με περηφάνια ότι όσο περνούσε από το χέρι του δεν έγινε συνένοχος».

Πηγή: Ριζοσπάστης 15/1/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο