Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Φως στο τούνελ για την Παλιοβούνα

Υπερψηφίσθηκε την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009, από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, η πρόταση του Νομάρχη Θύμιου Σώκου για την κατασκευή σήραγγας (τούνελ) στη θέση Kλόκοβα (Παλιοβούνα) από την οποία θα διέλθει ο Δυτικός Άξονας αντί της λύσης που είχε επιλεγεί από τη μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ που προέβλεπε απλά επέκταση του υφιστάμενου δρόμου με τη μέθοδο της γεφυροποίησης.
Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου συμμετείχαν ο προϊστάμενος της ειδικής υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ζήσιμος Καρβούνης, ο μελετητής του έργου κ. Μαυρομάτης και ο τεχνικός σύμβουλος του έργου, ως εκπρόσωπος της παραχωρησιούχου εταιρίας κ. Σέργιος Λαμπρόπουλος. Από τις τοποθετήσεις τους έγινε ξεκάθαρο ότι η επιλογή της λύσης του τούνελ στην περιοχή της Παλιοβούνας με τα σημερινά τεχνικά δεδομένα είναι όχι μόνο εφικτή αλλά και πιο σωστή.
«Θέλουμε ένα έργο λειτουργικό, ασφαλές και άρτιο και κυρίως ένα έργο για το συμφέρον της περιοχής, επεσήμανε στην ομιλία του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος και ζητάμε από το ΥΠΕΧΩΔΕ να γιατρέψει την αδυναμία της επιλογής που ακολούθησε. Η λύση του τούνελ είναι εφικτή και με την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου αυτό ακριβώς προτείνουμε. Έτσι ώστε να έχουμε ένα σύγχρονο έργο το οποίο θα παραδοθεί χωρίς καμία επιβράδυνση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του».
(Δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο