Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΑΣΤΑΚΟΣ: Έκλεισε οριστικά το υποκατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΦΩΤΟ)





ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τζένη Παπαδημητρίου 

         Κλειστό βρήκαν το υποκατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στον ΑΣΤΑΚΟ όσοι πήγαν το πρωί της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019 να διεκπεραιώσουν οικονομικές συναλλαγές, αφού  το υποκατάστημα έκλεισε οριστικά, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για να παραμείνει ενεργό............

 
         Η απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας γνωστοποιήθηκε στα μέσα του Δεκεμβρίου 2018, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε φορείς, συλλόγους, επαγγελματίες και κατοίκους, θεωρώντας ότι το κλείσιμο της τράπεζας θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την περιοχή τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όσο και για τους επισκέπτες.
         Όμως παρά τις διαμαρτυρίες και τις αντδράσεις η απόφαση για το κλείσμο απο ότι φαίνεται ήταν οριστική και μη αναστρέψιμη και έτσι την περασμένη Πέμπτη το υποκατάστημα λειτούργησε για τελευταία φορά και απο το ίδιο απόγευμα ξεκίνησε η αποξήλωση και η μεταφορά του εξοπλισμού και της επίπλωσης.
          Έξω από το υποκατάστημα είχε μπει σχετική ανακοίνωση που ενημερώνει τους πελάτες ότι από εδώ και στο εξής θα εξυπηρετούνται από το κατάστημα ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και ότι το ΑΤΜ θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. 
         Τώρα το πως, πόσο χρόνο θα ξοδέψει ο κάθε κάτοικος και πόσα θα ξοδέψει για να πάει στο συγκεκριμένο κατάστημα στο Μεσολόγγι και να εξυπηρετηθεί δεν το υπολογίζει η διοίκηση της τράπεζας, όπως δεν υπολόγισε τις αντιδράσεις των Συλλόγων, φορέων καθώς και των κατοίκων του Αστακού. 
















20 σχόλια:

  1. Και όμως τα φτωχά και δύσκολα χρόνια της 10ετίας του 60 και 70, στον Αστακό υπήρχαν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (τράπεζες, ΙΚΑ, Οικονομική εφορία, εφορία καπνού, λιμενικό, σχολεία κ.λ.π.)
    Όλα λειτουργούσαν κανονικά δεν υπολειτουργούσε τίποτε! Καθώς επίσης και η αγορά. Καταστήματα με είδη ένδυσης, υπόδησης, τρόφιμα, γεωργικά είδη, έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, εστιατόρια αλλά και χονδρεμπόριο και πόσα άλλα καταστήματα αλλά και υπηρεσίες. Ξημέρωνε ο Θεός την ημέρα και ερχόντουσαν από όλα το Ξηρόμερο, αλλά και από Αμφιλοχία και Βόνιτσα ακόμα, να εξυπηρετηθούν και να προμηθευτούν διάφορα για τον βιοπορισμό τους. Και σήμερα το 2019 στον 21ο αιώνα, να που καταντήσαμε. Ας αναλάβει ο καθένας από αυτούς που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια τις ευθύνες του, και ας προσπαθήσουν έστω και τούτη την ύστατη στιγμή να περισώσουν ότι μπορούν και να βοηθήσουν όσο μπορούν αυτό τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε φίλε μου το πιο μικρό χωριό τις περιοχής το Αγραμπελο είχε 300 κατοίκους και τώρα έχει 30,άλλαξαν οι καιροί, αφού οι κάτοικοι επέλεξαν να φύγουν από την επαρχία λογικό είναι να φύγουν τράπεζες, εφορίες κτλ, ας αφήσουμε το κάποτε να δούμε το τώρα κάποτε υπήρχαν καρα τώρα αυτοκίνητα.

      Διαγραφή
  2. Ευκαιρία για δουλεία. Ίδρυση σχολείου εκπαίδευσης βραδυπορούντων και ηλικιωμένων στο i banking, Με βασικό εκπαιδευτή το δήμαρχο και τους υποψηφίους. Να μπούμε κι εμείς στη νέα ε(α)ποχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλη η προσπαθεια και συνχαρητηρια στο χρηστο μπονη . εγω στα ειπα ομως μια τρυπα στο νερο θα κανεις. μια ηταν η λυση κλεισιμο λογαριασμων και μεταφορα στι καταστημα που εχει η πολη του αστακου της πειραιωσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε ! 908 και στο χωριό μου δεν ειχαμε τίποτα καμια υπηρεσία, ούτε τράπεζες,ούτε βιβλιάρια καταθέσεων και αναλήψεων, ούτε πολυτελή ΙΧ , βίλες και διαμερίσματα, παρά μόνο είχαμε ένα Δημοτικό Σχολείο έτσι για ανάγνωση και γραφή και προπαίδεια , κι' όμως επιβίωσαμε κάπως με μέτρο και πρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩΝΤΑΙ ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΓΕΝΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ .
    ΠΧ ΚΑΠΟΤΕ Η ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΙΧΕ 800 ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ 300 ΝΟΜΑΤΑΙΟΥΣ.
    ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
    ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟς ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΥΣΥΤΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ένα νομίζω μπορεί να ειμαστε σίγουροι :
    " ότι ο Θεός αν υπάρχει είναι στις Ιδέες Του Διεθνιστής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλά τόσοι ντόπιοι ιθαγενείς υπάρχουν, δεν υπάρχει ένας Έλληνας για Δήμαρχος να του έχουμε μπέσα όλοι αγράμματοι είναι?
    Δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για οσους εχουν προκαταλήψεις
    Η ΤΡΑΠΕΣΖΑ ΈΚΛΕΙΣΕ ΜΈΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΒΑΛΕΝΤΊΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για οσους εχουν προκαταλήψεις
    Η ΤΡΆΠΕΖΑ ΈΚΛΕΙΣΕ 1 ΜΈΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΒΑΛΕΝΤΊΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλό αυτό να μα1 πηγαίνει ο τότε δήμαρχος
    δωρεάνταξιδάκια στα Τίρανα και σε όλο το κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να τα χάλια που προκάλεσαν οι ανάξιοι της δημοτικής αρχής.. Ας τα λουστουμε τώρα. Και θέλουν να εκλέγουν πάλι. Συγχαρητήρια στα προβατα που θα τους ψηφίσουν πάλι.... Ντροπή σας κύριοι. Δεν έχετε ούτε το θάρρος να αναλάβετε τις ευθύνες των πράξεων σας όντας ανίκανα και άβουλα όντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεθαύριο όμως θα βάλουμε την ουρά στα σκέλια,και θα πάμε όλοι να ψηφίσουμε τους ίδιους τοπικούς αλλά και βουλευτές. Η ευθύνη λοιπόν ξεκινάει πρώτα από εμάς τους απλούς ψηφοφόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όταν τύχει να πάμε στην Εκκλησία πάμε ελεύθερα
    κανένας δεν μας ρωτάει αν ειμαστε Έλληνες, Αλβανοί, Γάλλοι η Πορτογάλοι κ.ο.κ.
    Έπομενψ1 ας είναι και Γάλλος η Πορτογάλος ο μελλοντικός μας δήμαρχος
    Μην ανησυχούμε γι' αυτό. άνθρωπος να είναι κυρίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν τύχει να πάμε στην Εκκλησία πάμε ελεύθερα
    κανένας δεν μας ρωτάει αν ειμαστε Έλληνες, Αλβανοί, Γάλλοι η Πορτογάλοι κ.ο.κ.
    Έπομενως ας είναι και Γάλλος η Πορτογάλος ο μελλοντικός μας δήμαρχος
    Μην ανησυχούμε γι' αυτό. άνθρωπος να είναι κυρίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 14 ΦΛΕΒΑΡΗ σημαδιακή μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ότι τις τράπεζες όπως και του Αστακού τις κλείνει η Κυβέρνηση δεν το λέει κανείς .Αν ήθελε μπορούσε να την κρατήσει ανοιχτή. Αλλά αν αυτό το έκανε δεξιά κυβέρνηση τώρα θα είμασταν στα κάγκελα!! Δεν υπάρχει σωτηρία .ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η τράπεζα είναι εταιρεία. Οπως θέλει ανοίγει, οπως θέλει κλείνει.
    Εκτός και αν θέλουμε τις τράπεζες κράτικες υπηρεσίες κοινης οφέλειας. Τι, κουμμουνιστές είμαστε;

    Όσο για αυτό ότι θα μεταφέρουμε τις καταθέσεις στην Πειραιώς.... Πολύ μεγάλο όπλο. Θα βάλει την γάτα της να κλαίει.

    ΥΓ : Είμαι σίγουρος πριν 5-6 χρονάκια οι ίδιοι που παραπονιούνται ότι κλείνει το υποκαταστημα της Εθνικής θα βρίζανε τους Δημοσίους Υπαλληλους ώς αργόσχολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μνημονιακη υποχρέωση να περιορισθεί ο αριθμός καταστημάτων τραπέζης και οί υπάλληλοι τους! !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι μνημόνιακη υποχρέωση. Ειναι μειωση εργου. Έχω λογαριασμό σε τρεις τράπεζες και δεν πηγαινω σχεδόν ποτε σε κατάστημα.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο