Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Aποχώρησε από τη ΝΔ ο Θύμιος Δρόσος!


           Μεγάλη αίσθηση προκαλεί η απόφαση του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας της Αιτωλοακαρνανίας και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος (πρώτου εκλεγμένου μάλιστα) να παραιτηθεί από το κόμμα και να καταθέσει την κομματική του ταυτότητα του. 
     Ο Θύμιος Δρόσος με μεγάλη πορεία στα κομματικά δρώμενα του νομού (διετέλεσε στο παρελθόν νομάρχης Εύβοιας, νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, υποψήφιος βουλευτής και στις τελευταίες εκλογές αλλά και πρόεδρος του παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”), τα “βρόντηξε” με επιστολή παραίτησης στον Αντώνη Σαμαρά και η επιλογή του προκαλεί συζητήσεις καθώς τον συνδέει στενή φιλία με τον πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό........



     “Θα συνεχίσω τον αγώνα για Εθνική Αξιοπρέπεια, Κράτος Δικαίου, Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή, για ένα Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η πατρίδα μου” αναφέρει στην επιστολή προμηνύοντας προφανώς τη συμμετοχή του σε άλλες πολιτικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα.
      ”Η απόφαση αυτή είναι για μένα επώδυνη, αλλά υπακούει στο πρόσταγμα της συνείδησής μου που δεν αποδέχεται την μετάλλαξη της ΝΔ από κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού σε ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο κόμμα” αναφέρει εξάλλου στην επιστολή του φανερώνοντας πως το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος της συγκυβέρνησης μόνο θετικό δεν είναι.

Στην επιστολή του προς το Αντώνη Σαμαρά ο Θύμιος Δρόσος αναφέρει:

       “Κύριε Πρόεδρε, μετά από 38 χρόνια ενεργού παρουσίας και δράσης, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτησή μου από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και να καταθέσω την κομματική μου ταυτότητα.
      Η απόφαση αυτή είναι για μένα επώδυνη, αλλά υπακούει στο πρόσταγμα της συνείδησής μου που δεν αποδέχεται την μετάλλαξη της ΝΔ από κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού σε ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο κόμμα.

      Η κοινωνία αιμορραγεί, ο κόσμος της εργασίας δοκιμάζεται, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι στενάζουν από τις άδικες περικοπές, η ανεργία φτάνει στο 27%, οι πολίτες υφίστανται άγρια φοροεπιδρομή και την ίδια ώρα οι «λίστες» πάνε και έρχονται με τους μεγάλους φοροφυγάδες στο απυρόβλητο.
     Το πολιτικό σύστημα δείχνει αδύναμο να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αυτοκάθαρσή του και να κάνει την ανατροπή εκ των έσω. Ανατροπή με ευθύνη.
      Αποχωρώ από το οργανωτικό σχήμα της ΝΔ, αλλά παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες που μας ενέπνευσε ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής.
     Θα συνεχίσω τον αγώνα για Εθνική Αξιοπρέπεια, Κράτος Δικαίου, Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή, για ένα Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Με τιμή,
Ευθύμιος Β. Δρόσος”.

Πηγή: http://www.agrinionews.gr/

4 σχόλια:

  1. ΧΕΣΤΙΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τον ξέρει κανείς ; ε, τον μάθαμε.... ε βρέ ματσούκι που λείπει και νανε και μ΄ αγριλίσια κόμπια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ήσουν και εσύ στήν εξουσία είχες την ίδια συμπεριφορά με αυτούς. Θυμάσαι να βοήθησες ή να υπολογιζες κανένα παρά τα ψεύτικα μεγάλα λόγια σου;Είχες ξεχάσει τους πάντες. Μέχρι τώρα όλο και βολευόσουνα σε θεσούλες, τι έγινε πραγματικά και τα βροντάς; Πάντως και για αυτή σου την απόφαση άργησες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συγχωρούνται οι αμαρτίες σου.
    ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι θέλει να πει ο ποιητής κ.10.31 π.μ ; γιατι μιλας χωροφυλακίστικα ; ξεκαθαρησε τι θέλεις να πεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο