Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Στατιστικά πληθυσμού Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας περίοδος 1951 εως 2011


         Οι Σπουδαστές των εκπαιδευτηρίων πληροφορικής ΒόνιτσαςMoses Educational Establishments, παρουσιάζουν την εργασία τους για το δημογραφικό της περιοχής που σήμερα ανήκει στον νέο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.
       Για την πραγμάτωση της εργασίας απασχολήθηκαν 86 σπουδαστές, εργαζόμενοι σε ομάδες ανά αντικείμενο θέματος. Ομάδα σπουδαστών ασχολήθηκε με τις προσβάσεις στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και κατέβασμα των σελίδων που περιέχουν τα απαραίτητα στοιχεία....



    .....άλλη ομάδα ασχολήθηκε με την καταχώρηση των στοιχείων σε πίνακες, άλλη με την συλλογή-αντιστοίχηση και συμπλήρωση των πινάκων με βάση  τα στοιχεία που παραθέτονται στο βιβλίο των  Γ. Μπαρμπαρούση-Ε. Κουτιβή «Πόλεις και χωριά Δήμου Ακτίου Βόνιτσας», άλλη ομάδα εργασίας ασχολήθηκε με τις ταξινομήσεις δύο κριτηρίων για να προέλθει ο πίνακας 1, ο οποίος μας εμφανίζει την κατάταξη κάθε πόλης-χωριού-οικισμού ανάλογα με τον πληθυσμό του, σε κάθε έτος που πραγματοποιήθηκε απογραφή πληθυσμού.
        Από την εργασία άλλων ομάδων σπουδαστών προέκυψε ο πίνακας 2 που εμφανίζει την ποσοστιαία αύξηση-μείωση κάθε πόλης-χωριού-οικισμού με σταθερό έτος βάσης το 1951
      Ο πίνακας 3 εμφανίζει την ποσοστιαία αύξηση-μείωση κάθε πόλης-χωριού-οικισμού με μεταβλητό έτος βάσης, δηλ. κάθε χρονιά απογραφής με βάση την προηγούμενη απογραφή. Τέλος ενοποιήθηκαν οι πόλεις-τα χωριά και οι οικισμοί με κριτήριο σε ποιο Καποδιστριακό δήμο ανήκαν και προέκυψε ο πίνακας 4 με στοιχεία πληθυσμού από το 1951-2011, καθώς και η γραφική απεικόνιση.

       Τα εκπαιδευτήρια Πληροφορικής Βόνιτσας λειτουργούν από το 1992, είναι συμβεβλημένα με την πιστοποίηση Αμερικής (αναγνωρισμένη από το Ελληνικό Δημόσιο), Microsoft Specialist & IC3,  Τεχνοβλαστός Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ανήκουν στις δομές του Υπουργείου Παιδείας/ΕΚΕΠΙΣ/ΕΟΠΠΕΠ (ΦΕΚ 2083/τ.β')
         Για το καλοκαίρι που μας έρχεται, τα Εκπαιδευτήρια Πληροφορικής Βόνιτσας (με σπουδαστές που προέρχονται από το Δημοτικό διαμέρισμα Μύτικα-Κανδήλα),  θα παρουσιάσουν με πολυμέσα την εργασία «Γεώργιος Νικολού Βαρνακιώτης, προδότης ή προδομένος;». 
     Επίσης οι σπουδαστές που προέρχονται από το Δημοτικό διαμέρισμα Δρυμού – Θυρρείου, θα παρουσιάσουν με πολυμέσα την εργασία «Ο Περιηγητής Leake στο Παλιονήσι- PalimBey- Λουτράκι – Αγιος Βασίλης – Αγιος Ηλίας».

ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ



ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ



ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο