Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Εκλογή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, στη θέση του Γ’ Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας


Στη νεοϊδρυθείσα θέση του Γ΄ Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εκλέχτηκε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.....

ΣΩTHPΗΣ KAΠOTHΣ : ΠEPIΣYΛΛOΓH AΔEΣΠOTΩN -ΔEΣΠOZOMENΩN ZΩΩN ΣYNTPOΦIAΣ ΣTO ΔHMO AKTIOY- BONITΣAΣ



Πηγη faebook  
Sotiris Kapotis 

ANAKOINΩΣH:

ΘA ΘEΛAME NA ENHMEPΩΣOYME TOYΣ ΔHMOTEΣ MAΣ ΣXETIKA ME ΘEMATA ΠEPIΣYΛΛOΓHΣ AΔEΣΠOTΩN -ΔEΣΠOZOMENΩN ZΩΩN ΣYNTPOΦIAΣ ΣTO ΔHMO MAΣ ....

ΟΙ ΠΕΛΑΡΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ / ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Θύματα ηλεκτροπληξίας πέφτουν πολλοί πελαργοί στην περιοχή του Νεοχωρίου και όχι μόνο εξαιτίας των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος που δεν παρέχουν προστασία.....

Απίστευτα κι όμως… αγρινιώτικα «Πάλι “πατούρα” είσι;»

 


του Λ. Τηλιγάδα

Ο Γάκιας δούλευε χρόνια στις αποθήκες του Παπαστράτου. Και όχι μόνο αυτός αλλά και ο πατέρας του και η μάνα του και τα αδέρφια του. Όλη η οικογένεια εργάτες στου Παπαστράτου. «Μην ακούτι, π’ λένι ότ’ σόι πάει του βασίλειου»… τον θυμούνταν κάποιοι να λέει. «Κι η εργατιά σόι πάει… Σόι καταραμένο!!! Κι γράμματα να μάθ’ς κι επιστήμουνας να γίν’ς, άμα πιριμέν’ς του μερουκάματου, πάλι ιργάτης περνιέσαι, γι’ αυτόν που σ’ του δίν’».

Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - Γενική Συνέλευση 2024: Ομόφωνες αποφάσεις και θετικός απολογισμός.

 


     Θ. Κουτσουπιάς: η Ένωση Αγρινίου ως αγροτική οργάνωση βρίσκεται σταθερά στο βάθρο του συνεταιριστικού κινήματος και συνεχώς αυξάνει τη δύναμη, την προσφορά της στον παραγωγό και στην κοινωνία, αλλά και την επιρροή της. 

Με αισιόδοξα μηνύματα ολοκληρώθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

 

Η πανήγυρη του Ιερού Παρεκκλησίου της Παναγίας Βλαχέρνας στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας.

 



      Στις 2 Ιουνίου η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την ανάμνηση της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ναό των Βλαχερνών.
Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός μετέβη στην Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας της εν Βλαχέρναις.

Εργο 13.734.333,62 € για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού σε όλο τον Δήμο Αγρινίου.


       Σε πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων,  προχωρά  ο Δήμος Αγρινίου  προκειμένου να πετύχει καλύτερη ποιότητα φωτισμού και εξοικονόμηση ενέργειας.  

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για την “Εξοικονόμηση ενέργειας στον Δημοτικό Φωτισμό του Δήμου Αγρινίου με την προμήθεια  και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας  LED”.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ


      Παρατείνεται  μέχρι  15 Ιουλίου 2024 η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης, για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας ιδιοκτησιών, στο Εθνικό Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Έως 21 Ιουλίου οι αιτήσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ


Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της ΔΥΠΑ για τη σχολική χρονιά 2024-2025. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και 21 Ιουλίου......

Καφές: Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% πλήττει και την αγορά και την τσέπη των καταναλωτών

 


Είναι αδιανόητο να συζητάμε όλοι για μια ακρίβεια που πλήττει τον κόσμο και η κυβέρνηση να έρχεται τώρα να αυξήσει τον ΦΠΑ στον καφέ, τον ΦΠΑ σε έναν κλάδο που ταλανίζεται από τεράστια προβλήματα, είπε στο ΕΡΤNEWS ο ιδιοκτήτης καφετέριας στη Λάρισα Κώστας Νούσιος......

Σημεία τοποθέτησης καφέ κάδων κομποστοποίησης βιοαποβλήτων στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.


     Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των καφέ κάδων κομποστοποίησης βιοαποβλήτων σε σημεία του Δήμου. Υπενθυμίζεται ότι για την επιτυχία του εγχειρήματος απαιτείται η συνδρομή όλων μας!

Κοινότητα Αγρινίου: Δράση ενημέρωσης για τους πεζούς και τους οδηγούς.


      Την Τετάρτη 3 Ιουλίου η Κοινότητα Αγρινίου και το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου πραγματοποιούν δράση ενημέρωσης για τους πεζούς και τους οδηγούς.

Δήλωση Κ. Πιστιόλα για τις νέες επιτυχίες αθλητών μας.




       Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών -γυναικών και K23, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου, αθλητές της πόλης μας και του Γ.Α.Σ. Αγρινίου κατάφεραν να κατακτήσουν 4 χρυσά μετάλλια, 2 ασημένια και 2 χάλκινα.

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: «Συσπείρωση για την ανατροπή».


Ο Ιούλιος του 2024 ξεκίνησε με:

- τα καρτέλ στην ενέργεια να ξεσαλώνουν.

- τα μεγάλα σούπερ μάρκετ να αισχροκερδούν εξίσου. 

- τους λογιστές να τρέχουν και να μη φτάνουν, αλλά οι πλατφόρμες τους   κράτους πότε να δουλεύουν και πότε όχι.

- τα πρώτα ραβασάκια της τεκμαρτής φορολόγησης στους ελ. επαγγελματίες να προκαλούν εγκεφαλικά.

-την εστίαση στο καναβάτσο (αύξηση του σερβιριζόμενου καφέ στο 24%, υποχρεωτικές αλλαγές ταμειακών συστημάτων, POS κ.α.).

Αν... -Η ζωή μας είναι οι επιλογές που κάνουμε!

Κρουαζιερόπλοιο στον κόλπο του Αστακού.
Φωτογραφία από Facebook Βασίλη Πολύζου.

   Ζωή χωρίς λάθος επιλογές δεν υπάρχει. Αντί να συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη, ας κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές για ένα καλύτερο μέλλον.
 
 
    Αν αυτό το θαυμάσιο, μαγικό και μοναδικό σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων ήταν ελεύθερο, θα τρώγανε με χρυσά κουτάλια όλος ο Αστακός και κατ' επέκταση όλος ο Δήμος Ξηρομέρου από τον ιστιοπλοϊκό και τον θαλάσσιο τουρισμό.

Οι ακούραστοι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στο πανηγύρι του Αη Συμιού.

 


     Το Τμήμα μας κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, παρείχε Υγειονομική Κάλυψη στο Εθνικοθρησκευτικό Πανηγύρι τ΄ Άη-Συμιού στο Μεσολόγγι, καθώς και στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του νησιού της Αγίας Τριάδας, των πεσόντων στην Μάχη της Κλείσοβας, που πραγματοποιήθηκε από 22 έως 25 Ιουνίου 2024, με απόλυτη επιτυχία.

Ναυταθλητικός Oμιλος Βόνιτσας: Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος 2023-2024.


  

     Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος 2023-2024 για το ΝΑ.Ο. Βόνιτσας. Στο διασυλλογικό αγώνα “ΑΗ-ΣΩΣΤΗΣ” που διοργάνωσε ο Ν.Ο. Μεσολογγίου στις 29-30 Ιουνίου συμμετείχαν από τον όμιλό μας 11 αθλητές της προαγωνστικής ομάδας Optimist και 6 αθλητές ILCA 4. Ήτανε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα νεότερα παιδιά του Ομίλου να πάρουν αγωνιστική εμπειρία και να δείξουν τις δυνατότητές τους.

Πέντε σεισμοί σε διάστημα μισής ώρας ταρακούνησαν την Κόρινθο.


       Πέντε σεισμοί σε διάστημα μισής ώρας ανησύχησαν την Κόρινθο το βράδυ της Δευτέρας (01/07/2024) με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή ανοικτά από την Περαχώρα.

Συνελήφθη 58χρονος, είχε καταδικαστεί για μαστροπεία.


     Ένας 58χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (1/7) στο Αγρίνιο. .....

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ: Η αρχιτεκτονική των εκκλησιών στη μετα-ενετική Βόνιτσα.

ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η αρχιτεκτονική των εκκλησιών στη  μετα-ενετική Βόνιτσα.

Γράφει ο Ντίνος Στυλιανός

 

        Στην περίοδο της πρώτης (1684-1714) και δεύτερης (1717-1797) ενετικής κυριαρχίας στην περιοχή της Βόνιτσας, το ελεύθερο της επιλογής θρησκείας,  αλλά και η οικονομική ευμάρεια των κατοίκων αντικατοπτρίζεται και στην κατασκευή νέων εκκλησιών.

Στον πρώτο ενετικό χάρτη της δεύτερης ενετικής κυριαρχίας, καταγράφονται οι εκκλησίες του Αγίου Σπυρίδωνα (στην σημερινή θέση της ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών) και του Αγίου Αθανασίου (στην θέση που είναι και σήμερα δηλ. στα ανατολικά της Χώρας- Borgo Serato ). .....

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ορέστης Λιγνός, ο υποψήφιος με καταγωγή από τον Αστακό, που έγραψε 20 στη Φυσική στις Πανελλήνιες 2024. Τον χαρακτηρίζουν Μαθηματική ευφυΐα από μικρή ηλικία.

 


         Την εμπειρία του από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις περιέγραψε μιλώντας στο naftemporiki.gr ο Ορέστης Λιγνός, ο οποίος σήμερα έμαθε όχι μόνο ότι αρίστευσε φτάνοντας τα 19.610 μόρια, αλλά και ότι έγραψε το απόλυτο 20 στην Φυσική, που για πολλούς ήταν από τα δυσκολότερα μαθήματα φέτος. Άλλωστε, όπως αναφέρει και το σχολείο του, πρόκειται για έναν μαθητή, που έχει βγει πρώτος στην κατάταξη για την 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα 2024.

Ο Ορέστης παραδέχτηκε πως με τους συμμαθητές του ανέμεναν ότι τα θέματα της Φυσικής θα ήταν πιο δύσκολα στις φετινές εξετάσεις, αλλά όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «αυτό που είδαμε, δεν το περιμέναμε. Μας αιφνιδίασε με τα θέματα 10 σελίδων- τα δύο ήταν τυπολόγιο. Οκτώ σελίδες πυκνογραμμένες, οκτώ σελίδες σε κάποια σημεία δυσνόητες».

Οι Ρυθμοί της Παράδοσης Ζωντάνεψαν στο Νεοχώρι | Ένα Πανηγύρι Γεμάτο Νοσταλγία.

 


πηγή: Greek Village Life

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, το χωριό Νεοχώρι Ευρυτανίας τίμησε τους Αγίους Πέτρο και Παύλο με ένα παραδοσιακό πανηγύρι που σκόρπισε κέφι και συγκίνηση. Το χωριό πλημμύρισε από κόσμο, με κατοίκους των γύρω χωριών και ομογενείς από την Αμερική να δίνουν το παρών. Η καρδιά του πανηγυριού χτυπούσε στο ρυθμό της εξαιρετικής ορχήστρας που πλαισίωσε τη γιορτή. ....

Θωμάς Κώτσιας: "Τα δικά μας όνειρα για τον τόπο μας, είναι ένας δραστήριος παραγωγικός πρωτογενής τομέας ..."


ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΞΕΡΙΖΩΜΟ

 

Ομιλία του Θωμά Κώτσια* στο συλλαλλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2024 στη γέφυρα της Τατάρνας ενάντια στα Πλωτά φωτοβολταϊκά στις τεχνητές λίμνες Κρεμαστών, Καστρακίου και Στράτου, στα Φωτοβολταϊκά στους βοσκοτόπους της Βαλαώρας Αγράφων, στις Αντλησιοταμιεύσεις, στις Ανεμογεννήτριες.

 

Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Αιτωλοακαρνάνων και Ευρυτάνων σας καλωσορίζουμε στην σημερινή μας συγκέντρωση.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους παραβρίσκονται εδώ για να μας συμπαρασταθούν, χωρίς να είναι από την περιοχή μας.

 

  Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι όσοι παρευρισκόμαστε σήμερα εδώ, είμαστε για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στον νέο ξεριζωμό.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: "Δήμαρχε κ Κασόλα, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είστε υπερήφανοι για τα παρακάτω; Αναλάβετε τις ευθύνες σας."


Δήμος Ακτίου Βόνιτσας

Άρθρα γνώμης - Απόψεις

Γράφει ο: Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός- Ενεργός πολίτης

01-07-2024

 

Αγαπητοί  Αναγνώστες

Δημοσιεύθηκε την Κυριακή 30-06-2024 άρθρο με τίτλο:

Κατέστρεψαν τη θαυμάσια παραλία της Πογωνιάς. Δήμαρχε κ Κασόλα και Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αναλάβατε τις ευθύνες σας” (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Δείτε παρακαλώ την αρχή της παραλίας στη Πογωνιά. Φωτογραφία 1 την Κυριακή 30-06-2024.

 

ΚΚΕ: Ανάγκη να διασφαλιστεί τώρα η συνέχεια της ζωής και του βιός του λαού μετά και την καταστροφική πυρκαγιά.


     Περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ και συναντήσεις με τους Δημάρχους και λαϊκούς φορείς με επικεφαλής τον Ν. Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που άφησε πίσω τους η καταστροφική δασική πυρκαγιά που έπληξε περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα και την Πηνεία του Δήμου Ήλιδας στην Ηλεία, αλλά και η αποφυγή παρόμοιων συμβάντων με έργα στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναδείχθηκε στις περιοδείες που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΚΚΕ την Παρασκευή και το Σάββατο.

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του Ακαρνάνος στον τόπο του μαρτυρίου του


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΚΛΑΒΑΙΝΩΝ

 Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του Ακαρνάνος & των συναυτώ μαρτυρισάντων Αγίων εορτάζει ο φερόνυμος Ιερός Ναός Σκλαβαίνων κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:....

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Μεσολογγίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 


Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» Μεσολογγίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πραγματοποιήθηκαν οι ανώτερες και ανώτατες εξετάσεις για την απόδοση πτυχίων και διπλωμάτων Βυζαντινής Μουσικής.....

Αγρινιο : θερινές εκπτώσεις έτους 2024, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 8 Ιουλίου

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εμπόρων & Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου ενημερώνει, πως σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 ν. 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2024, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο, 31 Αυγούστου......

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


         Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, που θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.....

Πέμπτη 4 Ιουλίου στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου θα τελεστεί ιερά αγρυπνία για τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη


Στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου την Πέμπτη 4 Ιουλίου και στις 9:00 μ.μ. θα τελεστεί ιερά αγρυπνία για τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη....

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στον Θύαμο Αιτωλοακαρνανίας


Τον γραφικό και όμορφο Θύαμο Βάλτου της τοπικής κοινότητας Πατιοπούλου, του Δήμου Αμφιλοχίας, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Πρόκειται για ένα από τα ορεινότερα χωριά της περιοχής, κοντά στα όρια του Νομού Άρτας...

Έναρξη Β’ Κατασκηνωτικής Περιόδου Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας.



         Τις παραθαλάσσιες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην Ρίζα Αντιρρίου επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 30ης Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κώστας Πιστιόλας: Απ’ τη λίθινη, στην ψηφιακή εποχή.


      Έννοιες όπως αυτή του ψηφιακού μετασχηματισμού και των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, αποτελούν το όχημα μετάβασης στη νέα εποχή.
Στην πραγματικότητα, αυτή η νέα εποχή είναι ήδη εδώ. Και ο Δήμος Αγρινίου θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσαρμοστεί έγκαιρα στις εξελίξεις.

Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν έτοιμες λύσεις, τις οποίες με επιτυχία εφαρμόζουν από ετών δεκάδες άλλοι μικροί και μεγάλοι Δήμοι σε όλη τη χώρα.

Καββαδάς: Την Παρασκευή στη Λευκάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


 Την Παρασκευή έρχεται στη Λευκάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Θα είναι παρών στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας, που θα δώσει μόνιμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης.

Μεθυσμένος στο Αγρίνιο παρέσυρε ηλικιωμένο και "ξήλωσε" σήμανση έργων.


       Συνελήφθη, προχθές (29-6-2024) το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Διάσωση τραυματισμένης χελώνας Καρέτα – Καρέτα στο Μενίδι Αμφιλοχίας!

*Φωτογραφία αρχείου

       Ένα συγκινητικό συμβάν που αποδεικνύει ότι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι, έλαβε χώρα στο Μενίδι Αμφιλοχίας το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουλίου 2024, όταν στην παραλία εντοπίστηκε τραυματισμένη χελώνα Καρέτα – Καρέτα.

Συγκεκριμένα, η χελώνα εντοπίστηκε με τραύμα στο κεφάλι και ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο, με αποτέλεσμα λιμενικοί του Τμήματος Αμφιλοχίας να σπεύσουν άμεσα στο σημείο.

Δεκαεννέα (19) παιδικές χαρές για ΑμεΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


      Στη δημιουργία 19 Παιδικών Χαρών με πρόσβαση και για Άτομα με Αναπηρία, και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υπεύθυνο υλοποίησης της Πράξης τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Βασίλη Γιαννόπουλο, όπως αποφασίστηκε κατά την έγκριση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΔΕ και των 19 Δήμων της Περιφέρειας.

Αστακός Ξηρομέρου: Θεατρική παράσταση από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΩΝ, «Ο Εξηνταβελόνης» του Κωνσταντίνου Οικονόμου.



     Πραγματοποιήθηκε στον Αστακό Ξηρομέρου στην Πλατεία Ανάπλασης, με εξαιρετικά θετικά σχόλια, η θεατρική παράσταση από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΩΝ, «Ο Εξηνταβελόνης» του Κωνσταντίνου Οικονόμου. 

Η πρεμιέρα του έργου έχει πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Ιχθυόσκαλα», και θα συνεχίζει την θεατρική του διαδρομή στην ευρύτερη περιφέρεια της Νοτιοδυτικής Ελλάδας σε συνεργασία και με την ΠΕΔ.

Πρόσληψη οκτώ ΥΕ Συνοδών Απορριμματοφόρων στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.


        Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανακοινώνει την πρόσληψη οκτώ (8) ατόμων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) και ειδικότητας Συνοδός Απορριμματοφόρων, για την κάλυψη εποχικών αναγκών, με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) ανταποδοτικού χαρακτήρα. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως και την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο.

Συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Αγρινίου.


        Ο Δήμος Αγρινίου ενεργοποιεί  το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων και από σήμερα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι   να συμπληρώσουν  την ειδική  φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Νέων Δήμου Αγρινίου,  στο : agrinio.gov.gr

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ανδρέας Σκαρτσάρης η συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς  η ενεργή συμμετοχή των νέων της πόλης και η κατάθεση των απόψεών τους θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Δήμου :

Δήμος Αγρινίου και Παναιτωλικός καλούν σε εκδήλωση. -Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024.


        Ο Δήμος Αγρινίου  και η ΠΑΕ Παναιτωλικός σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του χορηγικού προγράμματος, των εισιτηρίων διαρκείας και της πρότασης για τις επίσημες εμφανίσεις της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΘΥΜΟΣ: Υπό έλεγχο είναι η φωτιά πού ξέσπασε έξω από το Bασιλόπουλο.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΙΘΥΜΟΣ Πρόεδρος κοινότητας Βασιλόπουλου.

Υπό έλεγχο είναι η φωτιά πού ξέσπασε έξω από το βασιλόπουλο
Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση της πολιτικής προστασίας του δήμου, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου καθώς και στα εναέρια μέσα.

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

 


ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

08:00’  Θύαμος Αιτωλοακαρνανίας – Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων

Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία...