Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Δυνητικές δημοτικές δράσεις για το "Leader 2023 -2027" - Όλγα Δασκαλή-Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών


Την Τετάρτη 15/03/2023 παρουσιάστηκαν στο χώρο του Δημαρχείου, οι δυνητικές δράσεις του "Leader 2023 -2027". Τη συνάντηση φορέων και πολιτών προσκάλεσε η Αιτωλική Αναπτυξιακή. Παρόντες ήταν επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, της αγροτικής παραγωγής, του αθλητισμού και του πολιτισμού......

Παρακολουθήσαμε ως συνδυασμός την παρουσίαση της Αιτωλικής Αναπτυξιακής και με βάση τις στρατηγικές που αναπτύχθηκαν, προτείναμε να προστεθούν στις αιτήσεις για τις δημόσιες χρηματοδοτήσεις τα κάτωθι:

1. Διασύνδεση των Δημοτικών Μουσείων που βρίσκονται σε όλο τον Δήμο, με σύστημα κοινού εισιτηρίου και δημιουργία πωλητηρίων σε κάθε ένα από αυτά. Στόχος η αναβάθμιση των μουσειακών μας χώρων και η προετοιμασία υποδομών για το 2026,

2. Συστήματα ενεργειακής αναβάθμισης, με συλλογή βρόχινου νερού & επαναχρησιμοποίηση του στα δημοτικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των σχολικών κτιρίων. Αντίστοιχα συστήματα και για το αστικό πράσινο, δημιουργώντας συνθήκες για μετάβαση σε υποδομές πόλης-σφουγγάρι. Το μέγεθος του Δήμου μας, η γεωμορφολογία μας και οι κλιματικές συνθήκες είναι ιδανικές για να εφαρμοστούν πρωτοποριακές προσεγγίσεις, οι οποίες λειτουργούν με τους κανόνες της φύσης, δίνοντας λύσεις σε θέματα πλημμυρών και εξοικονόμησης νερού.

3. Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, με δυνατότητα να περιλαμβάνει κέντρο επαναχρησιμοποίησης απορριμμάτων και χώρο γεωργοκτηνοτροφικών αποβλήτων.

Ειπώθηκαν από τους συμμετέχοντες ιδέες που αφορούσαν: Την ενίσχυση της βιολογικής καλλιέργειας και την εν γένει κατεύθυνση που πρέπει να δοθεί στον αγροδιατροφικό κλάδο του Δήμου. Τρόποι ανάπτυξης της καλλιέργειας ελιάς και του πορτοκαλιού. Την μέριμνα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στους εργάτες γης από ξένες χώρες. Τους τρόπους αποτελεσματικής σύνδεσης στο internet σε μερικά σημεία της περιοχής μας ώστε να μπορέσουν να γίνουν προορισμός για ψηφιακούς νομάδες.

Οι αιτήσεις πρέπει να έχουν γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την επιμόρφωση του τοπικού πληθυσμού, την ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των Δημοτών, τη δικτύωση και τη συνεργασία. Χρησιμοποιώντας ο Δήμος μας αποτελεσματικά, το εργαλείο "Leader 2023 -2027", έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί και σε δράσεις που θα δημιουργήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην περιοχής μας.

Από την δημοτική αρχή δεν ακούσαμε κάποια συγκεκριμένη πρόταση ενώ στην παρουσίαση δεν παραβρέθηκαν άλλοι συνδυασμοί ή υποψήφιοι.

Εκ του συνδυασμού Ισχυρός Δήμος - Δυνατές Κοινότητες - Ευημερία Πολιτών, επικεφαλής συνδυασμού Όλγα Δασκαλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο