Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Ξεκαθαρίζει το εκλογικό σκηνικό στον Δήμο Ξηρομέρου. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.



Η προεκλογική περίοδος για τις Δημοτικές Εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου έχει αρχίσει. Σιγά σιγά επίσης ξεκαθαρίζει το εκλογικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται στον Δήμο Ξηρομέρου, με τους υποψήφιους Δήμαρχους να γίνονται γνωστοί......
Ο χρόνος των Δημοτικών Εκλογών επίσης έχει γνωστοποιηθεί και συγκεκριμένα θα γίνουν στις 8 Οκτωβρίου 2023 (και στις 15 Οκτωβρίου ο β’ γύρος, όπου χρειαστεί).
Η εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών θα γίνει την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2028, είναι δηλαδή 5ετής.
Το νομοθετικό πλαίσιο των εκλογών του Οκτωβρίου 2023, είναι ο νόμος 4804/2021 (ΦΕΚ Α 90/5.6.2021). Το συγκεκριμένο νομοθέτημα περιέχει πάρα πολλές και σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με τις εκλογές του 2019.
Στα του Δήμου Ξηρομέρου τώρα, πρώτος την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε δημόσια εδώ και 2 χρόνια περίπου, ο κ. Παναγιώτης Στάϊκος, κάτι που το επικαιροποιούσε συνέχεια και πολύ πρόσφατα με ανακοίνωση του, είχε ενημερώσει για την στήριξη της υποψηφιότητας του από την κίνηση των Ενεργών Πολιτών Ξηρομέρου.
Ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης έχει ανακοινώσει δημόσια την εκ νέου υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Ξηρομέρου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη πριν ένα χρόνο περίπου. Μάλιστα στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου, ήδη υπάρχουν μεμονωμένες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων που θα συμμετέχουν στο συνδυασμό του.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου, παρότι δεν έχει ανακοινώσει κάτι μέχρι τώρα (δεν το συνηθίζει άλλωστε), σίγουρα θα συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με σχεδόν βεβαιότητα επικεφαλή τον κ. Δημήτρη Κομπλίτση.
Τον Δεκέμβριο του 2022, ανακοίνωσε και την πρόθεση υποψηφιότητας του ο κ. Δημήτρης Μπόνης. Πρόκειται για δήλωση πρόθεσης υποψηφιότητας και όχι ανακοίνωση υποψηφιότητας και αναμένουμε τα επόμενα βήματα του και τις ανακοινώσεις του.
Μόλις χθες Τρίτη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο κ. Αλέξανδρος Σάββας, ο οποίος στηρίζεται κατ' όπως φαίνεται από τους Ενεργούς Πολίτες Ξηρομέρου, οι οποίοι από αυτή την εξέλιξη, αποδείχθηκε ότι δεν στήριξαν τελικά τον κ. Παναγιώτη Στάϊκο, όπως ο ίδιος δημόσια είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες.
Αυτά είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή και επειδή η πολιτική είναι δυναμική κατάσταση, κάποια από αυτά μπορεί αργότερα να αλλάξουν και πιθανόν οι ζυμώσεις και οι συνεννοήσεις να επιφέρουν πολλές και σημαντικές αλλαγές.
Ρόλο στις διεργασίες και στις αλλαγές, θα διαδραματήσουν σίγουρα και οι Εθνικές Εκλογές και το αποτέλεσμα αυτών, που προηγούνται των Δημοτικών Εκλογών.
Δική μας προσωπική εκτίμηση είναι ότι, δύο είναι μέχρι στιγμής οι σταθερές και σίγουρες υποψηφιότητες, του γιατρού και νυν Δημάρχου κ. Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, που πολύ εύκολα θα έχει έτοιμο το συνδυασμό του πρώτος απ' όλους και της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου, με μεγάλη βεβαιότητα επικεφαλή τον κ. Δημήτρη Κομπλίτση.
Στις άλλες υποψηφιότητες, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να έχουμε αλλαγές και ανακατατάξεις.

mytikaspress.

21 σχόλια:

  1. Οι ενεργοί πολίτες στηρίζουν τον κύριο Σάββα;
    Ποιοί είναι αυτοί; Υπήρξε κάποιο καταστατικό; κάποιο εκλεγμένο συμβούλιο;υπήρξαν υποψηφιότητες και αξιολογήθηκαν;
    Έχει βγεί κάποια δήλωση στήριξης;
    Να δούμε ποιοί την υπογράφουν να μάθουμε και οι απλοί πολίτες αυτή την αόρατη αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα είναι λάθος να ανεβάζετε για υποψηφιότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑΑΑ ΑΛΕΚΟ ΣΑΒΒΑΑΑΑΑΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω πως θα καταλήξει τελικα το θεμα των υποψηφιοτήτων αλλά θα προτιμούσα τρεις να είναι οι υποψηφιότητες για να δούμε άσπρη μέρα στο δημο και σοβαρό δημοτικό συμβούλιο και ειναι οι εξής,: Τριανταφυλλάκης Μπόνης και Κομπλίτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μετά ξύπνησες βασιλακη μανούλα μ…..πες αλεύρι ο Αλέκος σε γυρεύει !βαλε σχόλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δουλευταράς και αεικίνητος γιάννης τριανταφυλλάκης, παρέλαβε ένα δήμο καταχρεωμένο, διαλυμένο, που του κόβανε από την ΔΕΗ το ρεύμα στο Δημαρχείο από τα χρέη, με προφορικές αναθέσεις, με ταμειακό υπόλοιπο ανύπαρκτο, με εισπράξεις ανύπαρκτες, με υπηρεσίες διαλυμένες, στο προθάλαμο του παρατηρητηρίου και έχουμε σήμερα Δήμο με ταμειακό υπόλοιπο, με εισπράξεις, με πληρωμένη τη ΔΕΗ, με οικονομική εξυγίανση. Αυτό δεν γίνεται δια μαγείας ούτε με ευχολόγια, αλλά με ατελείωτη δουλειά με καθαρά χέρια πραγματικά.
    Έχει φέρει περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του Δήμου, ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ, που την επόμενη πενταετία πρέπει να δημοπρατηθούν και να γίνουν έργα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει αν μπορεί και άλλα 30 εκατομμύρια.
    Ένας πετυχημένος Δήμαρχος που παρέλαβε κάτι που στο όνομα μόνο ήταν δήμος και σε 3 χρόνια το έκανε να μοιάζει με δήμο και με άλλη μία θητεία θα τον κάνει κανονικό δήμο.
    Τώρα κάποιοι χωρίς κανένα πολιτικό αφήγημα ή με αφηγήματα ψεύτικα, όπως καθαρά χέρια προς αυτόν που γέμισε τα ταμεία του δήμου, έρχονται και θέλουν τι;
    Να αφήσουμε το αμάξι που τρέχει με τούρμπο για να γυρίσουμε στο κάρβουνο με τον λέβητα, να φτιάξουμε ατμό, να ανοίξουν τα ασφαλιστικά για να γυρίσει ο τροχός;;;
    Ο επόμενος δήμαρχος είναι ο γιατρός γιάννης τριανταφυλλάκης, πολύ απλά, γιατί επιτέλους έχουμε ένα πετυχημένο δήμαρχο που τρέχει σε υπουργεία, περιφέρεια, διαχειριστικές αρχές, αναπτυξιακές και φέρνει αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάζοντας κανείς το σχόλιο σας θα νομίζει κανείς οτι μιλάτε για το Monte Carlo !Το τι έκανε ο Δήμαρχος και αν το έκανε καλά θα φανεί στις κάλπες !Καλό και προπαντός έντιμο αγώνα !

      Διαγραφή
  7. Ειναι νωρις ακομα μην βιάζεστε?θα παθετε μπλακ άουτ στο τελος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8:50 έχεις καλύψει τα πάντα . Εγω ένα εχω να πω ότι ο έντιμος τριανταφυλακης παρέλαβε ένα δημο κατεστραμενο και τον πήρε από τον πάτο του βαρελιού και τον σήκωσε αξιοπρεπώς με τον αγώνα του ψηλα. Πολύ ψηλα. Όλοι μαζί μια γροθιά για το καλό του τόπου Να στηρίξουμε πάλι τον έντιμο τριανταφυλακη δίνοντας του ένα 90% στις εκλογές που ερχοντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά αλήθεια τώρα είναι σα να βάζει αγώνα Ferrari με opel Corsa πετεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τριανταφυλακης ο αναμορφωτής του δήμου ξηρομερου.και ερχοντε κάτι συνταγές που είναι χαλασμένες για να κερδίσουν ποιον τον έντιμο και άξιο τριανταφυλακη.αμ δε το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετσι ειναι.
    Η αληθεια να λεγεται.
    Και βεβαια ετρεξε κ τρεχει .Ετυχε καποιες φορες στην Αθηνα να τον δουμε να βγαινει μονος κ κουρασμενος απο Υπουργειο και μαλιστα μας επισκεφθηκε και σε Νοσηλευτικο Ιδρυμα.
    Τοσα εργα δεν εγιναν απο την καρεκλα του!
    Την ιδρωσε τη φανελα και γιαυτο θα ανταμοιφθει.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο δουλευταράς και αεικίνητος Γιάννης Τριανταφυλλάκης αν και παρέλαβε ένα δήμο καταχρεωμένο, διαλυμένο, που του κόβανε το ρεύμα στο Δημαρχείο από τα χρέη, εν τουτοις ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ. Ξέρετε τι αγωνα δινει καθημερινα για να διατηρησει τις απευθειας αναθεσεις; Έτσι νομιζετε ότι κυβερνιέται ενας Δημος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συνέχιζε ότι κάνατε και εσείς το ταμείο δεν θα γέμιζε ούτε η δεη θα ήταν πληρωμένη και θα ήταν για πρώτη φορά πιστωτικός ο δήμος. επίσης θα έπαιρνε δάνειο και θα τον είχαν στα δικαστήρια για 600 χιλιάδες ευρώ προφορικές αναθέσεις.
      ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΗΛΙΘΙΕ
      επι Τριανταφυλλάκη το ταμείο είναι γεμάτο

      Διαγραφή
    2. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙς ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
      ΟΧΙ ΠΑΡΆΝΟΜΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΙΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΝ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ.
      ΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΕΛΑΡΟ ΣΑΣΩΤΟ ΕΚΑΝΕ

      Διαγραφή
    3. Προφανώς δεν κατάλαβες τι έγραψες φωστήρα.

      Διαγραφή
  13. Και πάει το φαγοπότι συνεφο συνεχίζουν και αυτοι το έργο γαλουνη απλά το κάνουν πιο έξυπνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9 37 αν αυτό ειναι το παραμύθι σας θα καλοπερασετε το 23

      Διαγραφή
  14. Τα παλιοι πρέπει να μπουν στην άκρη και να δώσουν τόπο στα νιάτα αρκετά μας έσωσαν δεν θέλουμε από φτάνει πια δεν είναι τσιφλίκι του πατέρα τους έλεος να το κληρονομισουν σάπισαν πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι και τώρα με τον Σαββα θαρρείτε ότι θα πάρετε εκλογές και δήμο, το πολύ 15% να πάρει και αυτό αισιόδοξο νούμερο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο