Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Επίσκεψη του Θανάση Παπαθανάση στη Δομή Αστέγων Αγρινίου.

 


Βρέθηκα στην πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα «Κατανοώντας την Αστεγία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου........ παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργου Σταμάτη, ενώ νωρίτερα είχα επισκεφθεί τη Δομή Αστέγων όπου ενημερώθηκα από τη διοίκηση και το προσωπικό για το σπουδαίο έργο που επιτελούν.


Είναι πολύ σημαντικό να απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας για τις ευαίσθητες ομάδες με τη λειτουργία Δομών, όπως η Δομή Αστέγων του Δήμου Αγρινίου, οι οποίες υλοποιούνται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών των ατόμων που ζουν σε συνθήκες έλλειψης στέγασης, η δυνατότητα ατομικής υγιεινής και η ψυχοκοινωνική υποστήριξη για αποκατάσταση και επανένταξη.

Η εξασφάλιση ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης των αστέγων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και στοιχειώδη υποχρέωση.

Βρίσκομαι εδώ για να αφουγκράζομαι τις ανάγκες, να καταγράψω τυχόν προβλήματα και να συνδράμω κι εγώ με τις δικές μου δυνάμεις για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή φιλοξενία.

Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου με το έμπειρο προσωπικό και την αξιοπρεπή διαβίωση που παρέχουν, αποδεικνύουν το σεβασμό μας στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Οι άστεγοι περιμένουν τη ζεστασιά και τη φροντίδα που τους στέρησε η ζωή.

Ας γίνουν μέρος της σκέψης και της καθημερινότητάς μας.







1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο