Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ενημερωτική παρουσίαση για τους μαθητές Λυκείου σε Φυτείες και Μύτικα.

 

epaggelmatikos prosanatolismos
 
Ημερομηνία 23/3/2023
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Το Γενικό Λύκειο Φυτειών και το Γενικό Λύκειο Μύτικα, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού και επιστημονική υπεύθυνη της εταιρείας Lifedots (www.lifedots.gr) κα Κατερίνα Τσιχλή, διοργανώνουν:......
  • Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, στις 11:30 π.μ στο Λύκειο Φυτειών,
  • Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στις 12:00 μ.μ. στο Λύκειο Μύτικα
υπό την αιγίδα του Δήμου Ξηρομέρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ενημερωτική παρουσίαση για τους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου με θέματα:
1) Μαθαίνω πώς να μελετώ αποτελεσματικά και όχι εξαντλητικά, ανακαλύπτω και προσαρμόζω αποτελεσματικά τις καλύτερες μεθόδους μελέτης στον τρόπο που διαβάζω - παρακολουθώ μάθημα. Μεθοδολογία εργασίας - μελέτης, ασκήσεις σωστότερης διαχείρισης χρόνου διαβάσματος και ελεύθερου χρόνου.
2) Σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός: Πού να σπουδάσω και τι. Διερευνώ τις επιλογές των σπουδών μου, τις πιθανές επαγγελματικές μου διεξόδους, συνδυάζω τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα μου με τις επιλογές που μου προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση και η αγορά εργασίας. Πώς ανακαλύπτω σε τι είμαι καλός-ή;
 
Την παρουσίαση καλούνται να παρακολουθήσουν και οι γονείς των μαθητών. Με το πέρας της ομιλίας, η κυρία Τσιχλή θα είναι στη διάθεση των μαθητών και των γονιών τους, εφ' όσον το επιθυμούν, για ερωτήσεις και περαιτέρω πληροφορίες σε σχέση με τις σχολές και τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν.
Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα ατομικής συνάντησης για όποιον μαθητή ενδιαφέρεται να κάνει το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου και τους υπεύθυνους του Δήμου.
Σας ευχαριστούμε πολύ!
 
ΕΚ ΤΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.Ξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο