Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

ΘΕΜΑ “ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ”

Καταγγέλλουμε τις πολιτικές αναδιάρθωσης -συρρίκνωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που υλοποιείται από το 2013 με το σχέδιο ΄΄Αθηνά΄΄ με την μείωση των κονδυλίων για την εκπαίδευση που οδηγεί στην αποδυνάμωση των Πανεπιστημίων και στην κατάργηση περιφερειακών Πανεπιστημιακών τμημάτων.....
Διαβάστε περισσότερα »
Οι πολιτικές αυτές εφαρμόστηκαν από όλα τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα στα πλαίσια των συνθηκών της Μπολόνια-Λισσαβόνας. Ζητάμε σύγχρονες σχολές με κατάλληλες υποδομές, χρηματοδότηση, προσλήψεις ακαδημαϊκού προσωπικού και δυνατότητες εξέλιξης των σπουδαστών.

Το «έγκλημα» σε βάρος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ με την αρωγή του Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΠ)

Το Υπουργείο Παιδείας υιοθετεί το Στρατηγικό Σχέδιο του ΠΠ, του μοναδικού Πανεπιστημίου που αποδέχτηκε και προσφέρει άλλοθι στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της ΝΔ για συγχώνευση και κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων.

Δύο τμήματα της Γεωπονικής Σχολής δε θα έχουν εισακτέους: το Διοίκησης Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων στο Αγρίνιο και το Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι. Τα υπόλοιπα θα τα αποτελειώσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), που θεσπίστηκε πρόσφατα με το Ν.4777/2021 για να «κλείσει την πόρτα των Πανεπιστημίων» και τη δυνατότητα μόρφωσης σε πάνω από 20.000 νέους.

Για την Αιτωλοακαρνανία αυτό σημαίνει περαιτέρω υποβάθμιση, εκπαιδευτική, οικονομική και κοινωνική ερήμωση και «ψαλίδισμα» κάθε αναπτυξιακής και παραγωγικής δυνατότητας.

Δε μας εκπλήσσει η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει ως στρατηγική της επιλογή τη μείωση των εισακτέων, τη συρρίκνωση της Δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες και την αντίστοιχη γιγάντωση των ιδιωτικών κολλεγίων, καθώς εκεί όχι μόνο δε υπάρχει βάση εισαγωγής, αλλά αντίθετα παρέχουν ισότιμα πτυχία με εκείνους που δίνουν δύσκολες εξετάσεις για να εισαχθούν! Με εκείνους που τους επιφυλάσσουν το χαρακτηρισμό «του τεμπέλη», αν επιλέξουν να κάνουν διδακτορικό! Δε μας εκπλήσσει ούτε η Νίκη Κεραμέως, που με γοργά βήματα μετεξελίχθηκε σε υπουργό αυταρχισμού και κοινωνικού κατήφορου!

Μας εκπλήσσει, ωστόσο, δυσάρεστα η αφωνία μεγάλου μέρους των πολιτικών εκπροσώπων του νομού μας.

Η ανάγκη δημιουργίας ενός ΜΕΤΩΠΟΥ όλων των ΦΟΡΕΩΝ του Νομού μας για την στήριξη της Γεωπονικής Σχολής και όλων των τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία είναι ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. Θα μετρηθούμε όλοι από τον τρόπο και την αποτελεσματικότητα της αντίδρασής μας.

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας


                       Κωνσταντίνος Κατσαρός                                 Παναγιώτης Κίντας                                                                                                                          

13 σχόλια:

  1. Πραγματικα εγκληματικο.Ξεκάθαρα ΑΔΙΚΟ.Κριμα για τα παιδια πραγματικα κριμα.Δεν μπορειτε να παιζετε στις πλατες των παιδιων να παιζετε με το μελλον τους. Ντροπη.Πολιτικα παιχνιδια στην πλατη των νεων.Γιατι στην καταργηση ενος τετοιου τμηματος;Ξεκινουσαν παιδια απο την Κρητη κι απ τη Βορεια Ελλαδα να ρθουν να σπουδασουν εδω.Στο Καρπενησι που περνας με τοσα λιγα μορια γιατι δεν τολμανε να κανουν κατι τετοιο; Γιατι θα τους κοψει τα ποδια ο Μπακογιαννης.Στο μονο μερος της Ελλαδας που εγινε αυτο κι ο Πρυτανης μιλαει για λαικισμο .Ντροπή 23 χρονων πανεπιστημιο .Αν δεν ειναι στοχευμενη κινηση τι ειναι ; Αυτα τα τμηματα βλεπει περιττα το Υπουργείο και η ασχεετη η Κεραμέως που δεν ειναι αξια ουτε μασκες και παγουρια για νερο να μοιρασει; Ντροπη και σε ολους τους Βουλευτες Αιτωλοακαρνανιας και κυριως σε αυτους της κυβερνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστά . ενόσω λένε ότι θέλουν να καταργήσουν τις σχολές των ΤΕΙ με πολύ-πολύ χαμηλές βαθμολογίες εισαγωγής στα ΤΕΙ από τα Λύκεια στα ΤΕΙ .
      γιατί δεν καταργουνε ολες αυτές τις σχολές και σε όλες τις κωμοπόλεις με χαμηκες βαθμογίες
      Και καταργούν ΜΟΝΟ τις σχολές στην δυτική Ελλάδα

      Διαγραφή
    2. αφού τίθεται ως βαθμός για εισαγωγή στα ΑΕΙ ο μέσος όρος των γραπτών
      γιατί να μην είναι και μέσος όρος βαθμού εισαγωγής ξεχωριστά για τα ΤΕΙ
      ειναι αλλο τα ΤΕΙ και άλλο τα ΑΕΙ
      Αλλωστε και γι'αυτό είναι και διαφορετικά για τους Πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

      Διαγραφή
    3. Δεν υπαρχει πλεον αυτη διακριση .Δεν υπαρχουν ΤΕΙ πλεον και δεν εχουν διαφορετικα επαγγελματικα δικαιωματα ,εχουν τα ιδια.

      Διαγραφή
    4. Καλα ρε φίλε θα μας τρελάνεις ?
      Ο Πτυχιούχος Ιατρικής έχει το ίδια επαγγελμστικα δικαιώματα με τον Πτυχιούχο Μικροβιολογίας των ΤΕΙ ?
      η ο Πτυχιούχος μηχανικός του Ε.Μ.Π. με τον Πτυχιούχο μηχανικό των ΤΕΙ ?

      Διαγραφή
    5. Ναι, δυστυχώς, δυστυχεστατα, ο μηχανικός του Πολυτεχνείου πλέον έχει τα ίδια δικαιώματα με τον μηχανικό των (πρώην) ΤΕΙ 🤮 χάρη σε μια καταστρεπτική και ισοπεδωτικη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    6. Το οτι μιλας ακομα για ΤΕΙ δειχνει οτι δεν γνωριζεις τιποτα για την εκπαιδευση απλα γραφεις για να γραψεις.Και επισης απο αυτο που γραφεις καταλαβαινει καποιος οτι δε γνωριζεις. Οταν συγκρινεις Ιατρικη με ΤΕΙ Μικροβιολογιας που δεν υπαρχει μιας και η Μικροβιολογια ειναι κλαδος της Ιατρικης και αποφοιτει καποιος Γιατρος Μικροβιολογος.Οτι να ναι.

      Διαγραφή
    7. καταπιάνεται από μια λέξη και χανεις την ουσία το τι ήθελα να πω.
      ότι δεν ξερω τα θέματα της παιδείας το ξέρω.
      επί της ουσίας : είναι άλλο τα ΤΕΙ και άλλο τα ΑΕΙ και άλλο τα Λύκεια και άλλο τα Δημοτικά και άλλο τα Νηπιαγωγεία.

      Διαγραφή
    8. καλα θα μας αποτρελάνεις ?άλλοςδεν είναι το ίδιο ο γιατρός το ίδιο ο μικροβιολόγος
      άντε ρε θα μας πεις καιαγράμματη ?

      Διαγραφή
    9. Αυτο που ελεγες ηταν ατοπο μιας και δεν ηξερες αν τα ΤΕΙ υφιστανται, ενω στο λενε ολοι εδω οτι δεν υπαρχουν πλεον.Μετα μας ρωτας αν εχει ιδια αξια γιατρος απο πανεπιστημιο και Μικροβιολογος γιατρος απο τα ΤΕΙ.Σου εξηγω οτι δεν υπαρχει ΤΕΙ Μικροβιολογιας ουτε υπηρχε ποτε .Η μικροβιολογια ειναι μια απο τις ειδικοτητες που παιρνουν οι γιατροι τα τελευταια ετη σπουδων.Και επειδη εχεις καταλαβει οτι οτι λες δε στεκει προσπαθεις να το γυρισεις και μαλιστα με ακομψο τροπο.Οι εκφρασεις θα μας τρελανεις και θα μας αποτρελανεις τη στιγμη που δεν γνωριζεις δεν θα επρεπε καν να τις χρησιμοποιεις. Και επειδη βαρεθηκα και δε θα σου κανω εγω μαθημα ,μπορεις να ρωτησεις και να μαθεις την τρεχουσα κατασταση στην εκπαιδευση αν σε ενδιαφερει να περνεις θεση.

      Διαγραφή
    10. Ακτινολογίας ήθελα να πω. ότι δεν βγάζουν και δεν έβγαζαν Πτυχιουχους Γιατρούς τα ΤΕΙ αυτό το ξερει ο καθένας μας
      Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι δεν το ήξερα αυτό, εμένα δεν με ενοχλεί η γνώμη σου. ας νομιζεις ότι νομίζεις.κανενα πρόβλημα δεν έχω τι νομίζεις και τι δεν νομιζεις εσύ. Και τέλος όλα πρέπει να έχουν μια κλιμακωτη διαβάθμιση στην εκπαίδευση. Και να υπάρχει -νομιζω - και ανώτερη εκπαίδευση ( ΤΕΙ η όπως θες πέστα ) και μετά ως σταθμη κπαιδευσης τα ΑΕΙ

      Διαγραφή
  2. 23 χρόνων Πανεπιστήμιο με ενεργό μεταπτυχιακό αυτη τη στιγμή 25 φοιτητών και με 1500 φοιτητες στο προπτυχιακο καταργείται μετα απο χρονια απαξιωσης ωστε να χτυπηθει απο καθε πλευρα και να παει στην Πατρα. Οι κοποι των καθηγητών για να λειτουργεί ολο αυτο απαξιώνονται. Χρονια ολοκληρα ενας πολεμος στο πανεπιστημιο και τωρα με το ρουαφετι της Κεραμεως προς το Πανεπιστημιο Πατρων το κλεινουν .Αυτη ειναι η εκπαιδευση στην Ελλαδα περνας απ το υπουργειο κι αν εισαι κολλητος καταργεις ,ιδρυεις οτι θες κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο