Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Θ. Μωραΐτης: «Φιάσκο ο σχεδιασμός στα νοσοκομεία- Φτάνει η κοροϊδία»


        Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, σχετικά με τον εμβολιαστικό σχεδιασμό, αλλά και τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στο Νομό τις τελευταίες ημέρες.
Όπως είπε, «τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου μετατρέπονται σε Νοσοκομεία μίας νόσου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο λοιπούς -πλην του κορωνοϊού- νοσηλευόμενους», ενώ επεσήμανε πως «ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι ο λάθος σχεδιασμός των εμβολιασμών θα οδηγούσε στο φιάσκο που βιώνει η Αιτωλοακαρνανία». Χαρακτήρισε την προσέγγιση της κυβέρνησης «εξ αρχής επιπόλαια», ενώ την έψεξε για «εξοργιστική προχειρότητα» .
Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, βάσει της εκτόξευσης των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία τις τελευταίες ημέρες, «ο σχεδιασμός καθίσταται υγειονομικά επικίνδυνος», αφού «ο αυξανόμενος αριθμός εμβολιαζόμενων δημιουργεί συνωστισμό». Επιπλέον ανέφερε  πως «υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού», με αποτέλεσμα «όλο το βάρος της εμβολιαστικής διαδικασίας, αλλά και των νοσηλειών, να το επωμίζονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές».
«Δεν υπήρξε από πριν μέριμνα για την ένταξη των ΤΟΜΥ και των Κέντρων Υγείας στην εμβολιαστική διαδικασία, δεν υπήρξε οργάνωση», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει άμεσα «να γίνουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού κι εμβολιαστικά κέντρα εκτός Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με προσωπικό στα Κέντρα».
«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει γυρισμένη την πλάτη στην Αιτωλοακαρνανία και να παίζει στα ζάρια την υγεία των πολιτών της. Φτάνει με την κοροϊδία!», είπε ο κ. Μωραΐτης κλείνοντας.
 
Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή:
«Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι ο λάθος σχεδιασμός των εμβολιασμών θα οδηγούσε στο φιάσκο που βιώνει η Αιτωλοακαρνανία τις τελευταίες ημέρες. 
Η προσέγγιση της κυβέρνησης ήταν εξ αρχής επιπόλαια και η προχειρότητά της εξοργιστική.
Με τα κρούσματα στο Νομό μας, όμως, να εκτοξεύονται τις τελευταίες ημέρες και τα περιστατικά νοσηλείας να αυξάνονται, ο σχεδιασμός καθίσταται και υγειονομικά επικίνδυνος:
Τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου μετατρέπονται σε Νοσοκομεία μίας νόσου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο λοιπούς -πλην του κορωνοϊού- νοσηλευόμενους. 
Παράλληλα, οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώνονται, αφού στο Νοσοκομείο Αγρινίου παίρνουν απόφαση για αναστολή των εξωτερικών ιατρείων και αναστολή των όλων τακτικών χειρουργείων.
Υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα όλο το βάρος της εμβολιαστικής διαδικασίας, αλλά και των νοσηλειών, να το επωμίζονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που καλούνται να γίνουν "υπεράνθρωποι" και να ανταποκριθούν στο αλαλούμ. 
Δεν υπήρξε από πριν μέριμνα για την ένταξη των ΤΟΜΥ και των Κέντρων Υγείας στην εμβολιαστική διαδικασία, δεν υπήρξε οργάνωση. Τώρα, στα Νοσοκομεία ο συγχρωτισμός είναι απερίγραπτος, αφού οι εμβολιαζόμενοι  διαρκώς αυξάνονται, με τους αυτονόητους υγειονομικούς κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.
Η μεταφορά των εμβολιαστικών γραμμών σε Ι. Π. Μεσολογγίου και Αγρίνιο δεν επαρκεί για να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκληθεί. 
Πρέπει... χτες:
- να γίνουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού κι εμβολιαστικά κέντρα εκτός Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου
- να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αιτωλικού και τις ΤΟΜΥ των περιοχών αυτών
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει γυρισμένη την πλάτη στην Αιτωλοακαρνανία και να παίζει στα ζάρια την υγεία των πολιτών της. 
Φτάνει με την κοροϊδία!»


18 σχόλια:

  1. Θάνο Μωραίτη πάρε μια γεύση για το πως έχει η πραγματικότητα:
    Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας κοινωνικής Ευρώπης
    Τη στήριξη της Ελλάδος στην πρωτοβουλία της πορτογαλικής Προεδρίας προκειμένου να τεθεί σε πολύ υψηλή προτεραιότητα η κοινωνική ατζέντα της Ευρώπης επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της άτυπης σύσκεψης των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Ο Πρωθυπουργός:
    Υπογράμμισε ότι στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας κοινωνικής Ευρώπης, η οποία δεν θα αφήσει κανέναν Ευρωπαίο πίσω, η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο έτσι ώστε να μην βρεθεί κανένας στο περιθώριο.
    Εστίασε, ακόμα, στην ανάγκη γρήγορης εφαρμογής του Πράσινου Πιστοποιητικού προκειμένου να επιτευχθεί η ανεμπόδιστη μετακίνηση των πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε τρίτες χώρες.
    Αναφέρθηκε και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
    Τάχθηκε υπέρ της άρσης των πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με τις πατέντες των εμβολίων, ζήτημα που έχει θέσει ήδη από τον Απρίλιο του 2020, αλλά και τον Μάιο του 2020 και αφορά την ανάγκη να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες.
    Υπογράμμισε τη στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και επανέλαβε τη σταθερή θέση της κυβέρνησης για λύση που θα στηρίζεται στις προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και θα είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους- μέλους της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 821-825 << Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν >>

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ Κ. ΜΩΡΑΙΤΗ. ΟΡΙΣΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:
    Know your Customer: φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα εποχή
    Τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού υπηρεσιών που θα προσφέρει η εφαρμογή Know your Customer παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
    Μέσω του Know your Customer οι πολίτες θα μπορούν να επικαιροποιήσουν στοιχεία που χρειάζεται η τράπεζά τους μέσω των μητρώων του Δημοσίου, δίχως να απαιτείται να πάνε σε υποκατάστημα, να καταθέσουν οποιοδήποτε έγχαρτο πιστοποιητικό, ή να υποβληθούν σε κάποια γραφειοκρατική διαδικασία. Η ενημέρωση γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, εξαλείφοντας άκοπα την ταλαιπωρία που ενέχει η τακτική επικαιροποίηση στοιχείων.
    Κατά την έναρξη της παρουσίασης ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:
    Η νέα διαδικασία όχι απλά καταργεί τη γραφειοκρατία, αλλά προστατεύει ακόμα πιο αποτελεσματικά τα προσωπικά μας δεδομένα.
    Η δράση αυτή ωστόσο, έχει και ένα έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς απλοποιεί το άνοιγμα και τη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών, διευκολύνοντας τους πάντες. Τους απλούς καταθέτες, τους επιχειρηματίες, αλλά φυσικά κάνοντας πιο απλή, πιο εύκολη και τη δουλειά των υπαλλήλων των τραπεζών.
    Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα από τα πολλά τα οποία έγιναν μέσα στην πανδημία, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα εποχή.
    Και όπως δείχνει εξάλλου και η εμπειρία του gov.gr, το οποίο πριν από λίγο συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής, αλλά όπως απέδειξε και η άρτια ψηφιακή οργάνωση των εμβολιασμών, η τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχος του πολίτη και της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και μέσο ανάπτυξης της οικονομίας.
    Η δράση αυτή θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα και σε άλλες δραστηριότητες στις οποίες οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν παρόμοια στοιχεία, όπως πάροχοι τηλεπικοινωνίας και ασφαλιστικοί φορείς.

    Οι νεότεροι άνθρωποι δίνουν το παράδειγμα
    Πηγαίνουν καλύτερα τα πράγματα. Υπάρχει μια σταθεροποίηση στην επιδημιολογική εικόνα. Όμως αυτή η ισορροπία είναι πάντα εύθραυστη, οπότε θα πρέπει όλοι να μην εφησυχάζουμε και να είμαστε πολύ προσεχτικοί.
    Πηγαίνει πολύ καλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα και επιταχύνουμε. Ξεπεράσαμε τους 100.000 εμβολιασμούς σε μια μέρα. Και θα κρατηθεί σ’ αυτά τα επίπεδα, περίπου για όλο τον Μάιο.
    Ανοίξαμε πολλές ηλικιακές ομάδες, όλη την κατηγορία από 30 έως 49 ετών, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, και υπάρχει μεγάλη προσέλευση.
    Οι νεότεροι άνθρωποι των παραγωγικών ηλικιών δίνουν το παράδειγμα που προφανώς πρέπει ν’ ακολουθήσουν και οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες των 60 άνω, που ενδεχομένως, να ήταν διστακτικές στην αρχή. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ανεβαίνει και σε αυτούς η συμμετοχή και στην πρώτη δόση και στα προγραμματισμένα ραντεβού. Εντός του Μαΐου, με βάση αυτά τα στοιχεία, στους 60 άνω, το 70% θα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ψήφισαν ρε οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρώπη για τα άρση των πνευματικών δικαιωμάτων της πατέντας ?
    γατί ρε δεν λες αλήθειες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΙΤΑ ΕΣΥ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ. ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ, ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΥΞΗΣΕ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΜΕΙΩΣΕΙ, ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2015, ΤΑ Capital Controls, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ...

      Διαγραφή
  4. Προς ανώνυμο 8:21 - 8:25. Καλό το κείμενο που πήρες από το κόμμα αλλά εμείς που ζούμε κανονικά, χωρίς να αρμεγουμε το κράτος, κρίνουμε μόνοι μας.

    Προσπαθήστε από τώρα να μας πείσετε και το κόμμα θα σας ρίξει το ξεροκομματο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς που δεν είστε εσείς!! με Πολακη Υπουργό Υγείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, αν το 2015, δεν είχε φύγει η ΝΔ θα είχε κάνει ότι υποστήριζε μέχρι τον Φλεβάρη του 2020. Οι περισσότερες υπηρεσίες στα νοσοκομεία θα ήταν με ΣΔΙΤ. Κοινώς για μια επιπλέον υπηρεσία, π.χ ΜΕΘ θα πλήρωνες είτε σαν ιδιώτης είτε μέσω ασφαλιστικής.

      Φαντάζομαι θα καταλαβαίνεις ποια θα ήταν η μοίρα των μέσων ανθρώπων. Θα πεθαίναμε σαν το σκυλί στα Αμπέλι.

      Μπορείτε ελεύθερα να κατηγορείτε όποιον και οπότε θέλετε, αλλά πολλοί στα φανερά και πολλοί στα κρυφά να ευχαριστούμε τον Τσίπρα, τον Ξανθό και τον Πολακη που βάλανε ένα πετραδάκι στο ΕΣΥ. Επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ πού άφησε ταμεία γεμάτα (37δις €) και μπορεί ο Κούλης να μοιράζει χρήματα. Έστω και αν τρώνε τον αγορά.

      Διαγραφή
  6. Φίλοι 8:21, 8:25,10:12 βάλατε την κομματική χιλιοπαιγμένη και φθαρμένη κασέτα, αυτοϊκανοποιούμενοι, με την ψευδαίσθηση ότι "ταπώσατε" τις θέσεις και την κριτική του Μωραϊτη. Προφανώς ζείτε όχι σε άλλη χώρα αλλά σε άλλο πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι Μητσοτακικοί σχολιαστές. Προς τι το πάθος και ο χαλασμός. Προφανώς σας πόνεσε πολύ το ότι στην κριτική του ο Μωραϊτης έχει δίκιο. Άλλωστε αυτή είναι και η πραγματικότητα που όλο και πιο επώδυνα ζει στην καθημερινότητά του ο Πολίτης. Ηρεμείστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε 10:42 δυστυχώς για την πατρίδα και για όλους μας έχουμε τη σημερινή Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Προπαγάνδα με καταιγισμό ψεμάτων, υπερκοστολογιμένες αρπαχτές για τα δικά μας παιδιά, εκφοβισμός του πολίτη για να μην αντιδρά, συντεταγμένη κυβερνητική φυγή στο μέλλον με βαρύγδουπες ανέξοδες υποσχέσεις ΘΑ, κούφια λόγια για να παρακαμφθεί η ζώσα πραγματικότητα που έχει τσακίσει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Φίλε μου, όποιος και να κυβερνούσε χειρότερα δεν γίνονταν. Καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν το μόνο επιχείρημα που έχετε εσείς οι Συριζαίοι είναι το καληνύχτα σας και το καλημέρα σας, τότε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι παραπάνω από 20% μπροστά στις δημοσκοπήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η Καληνύχτα είναι ανθρώπινος πολογισμός
      τα δε πλούτη και λεφτά είναι τεχνιτός πολιτισμός

      Διαγραφή
    2. η Καληνύχτα είναι ανθρώπινος πολιτισμός
      τα δε πλούτη και λεφτά είναι τεχνιτός πολιτισμός

      Διαγραφή
    3. ΕΜΕΊΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΜΕ ΆΛΛΗ ΚΟΥΛΤΟΎΡΑ.
      Δεν είμαστε των Αρίστων αλλά είμαστε αυτό που έτυχε να είμαστε. αυθεντικοί είμαστε.
      τέτοια {{κομπλέξ}} μακρυά από εμάς του Συριζεους.

      Διαγραφή
  10. Φίλε 8:21 και 8:25 (μάλλον ο ίδιος είσαι), δεν γράφεις πότε ... ξύπνησες, για να σε κεράσω καφέ βαρύ και πικρό. Όπως είναι δυστυχώς η ζωή μας, εκεί που την κατάντησε ο ανέμελος Μητσοτάκης, που ως νέος Μωυσής μας έσωσε, λέει, από τον Κορονοϊό, όταν κάθε μέρα μετράμε δεκάδες πιστοποιημένους θανάτους. Συγγενών, φίλων, συμπατριωτών, συνανθρώπων μας. Φαίνεται ότι για ορισμένα κομματικά παπαγαλάκια η "αυτοτύφλωση" για να μήν βλέπουν την, δυστυχώς, σκληρή και αφόρητη πραγματικότητα έχει πιάσει ταβάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ ανώνυμε 4:50 μας φέρνεις ως παράδειγμα προς μίμηση τον Πολάκη;;;; Είσαι σοβαρός;;;
    Για τα διπλά βιβλία που κρατούσε ο Πολάκης όταν ήταν δήμαρχος Σφακίων, γεγονός το οποίο έχει δηλώσει ο ίδιος και είναι καταγεγραμμένο τι έχεις να μας πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο