Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Συγκινεί ιερέας που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό στο Αγρίνιο: «Με τήρηση των μέτρων και προσευχή γρήγορα θα πετάξουμε τις μάσκες»


Ο π. Αλέξιος Κολιάς εκφράζει εκ βαθέων ευχαριστίες στο προσωπικό του Νοσοκομείου για τις φροντίδες που του παρείχε
«Η ζωή ενός ασθενή με covid-19», τιτλοφορεί ανοιχτή επιστολή του ο π. Αλέξιος Κολιάς, πρωτοπρεσβύτερος, προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου.....

Σε αυτή μιλά για την περιπέτεια που βίωσε με τον κορωνοϊό, εκφράζοντας εκ βαθέων ευχαριστίες στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αγρινίου για τη φροντίδα που του παρείχαν.

«Να ξέρετε αγαπητοί μου ότι η μάσκα δεν αποτελεί δόγμα στο χώρο της εκκλησίας αλλά ένα προσωρινό μέτρο προφύλαξης. Μπορεί πολλές φορές να γινόμαστε φορτικοί αλλά ξέρουμε ότι είναι για καλό. Το ίδιο σας προτρέπω και πάλι, εντός του Ναού θα εισέρχεστε με τη μάσκα τοποθετημένη σωστά (και το στόμα και η μύτη μέσα). Και μη φοβάστε, με τήρηση των μέτρων και θερμή προσευχή γρήγορα θα πετάξουμε τις μάσκες και θα αντικρίσουμε ξανά ο ένας το πρόσωπο του άλλου», υπογραμμίζει ο ιερέας καταλήγοντας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Αγαπητοί μου,

Είμαι ο πάτερ Αλέξιος, ο παπά Αλέξης όπως με αποκαλείτε και μέσα από αυτή τη σύντομη επιστολή, θα ήθελα να έρθω σε επαφή μαζί σας, τους αδελφούς μου, τους ενορίτες μου.

Προ ημερών διαγνώσθηκα θετικός στον ιό covid-19. Ανάμεικτα συναισθήματα, μα πρωτίστως φόβος. Και τώρα τι κάνω; Τι έκβαση θα έχει όλη αυτή η περιπέτεια; Είναι λίγα μόνο από τα ερωτήματα που αστραπιαία πέρασαν από το μυαλό μου όμως γρήγορα όλα έγιναν καπνός γιατί έστρεψα το βλέμμα μου στον ουρανό. Θερμή δοξολογία στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και ευχαριστία μεγάλη που επέτρεψε σε εμένα να περάσω και αυτή τη δοκιμασία. Να δω και εγώ πως είναι να πονά ο αδελφός μου, να νιώσω και εγώ ό,τι νιώθει ο κάθε πάσχων. Με λίγα λόγια, να σηκώσω και εγώ το Σταυρό που μου δίνει ο πανάγαθος Θεός.

Δυστυχώς τα χρόνια προβλήματα υγείας που περνάμε μαζί με την πρεσβυτέρα μου, μας οδήγησαν στο νοσοκομείο για περισσότερη φροντίδα. Είναι άσχημο συναίσθημα η μοναξιά σε μια τέτοια δοκιμασία. Σε άλλο θάλαμο εγώ, σε άλλο θάλαμο η πρεσβυτέρα μου. Ευτυχώς, το κενό αυτό κάλυψαν γρήγορα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας covid.

Τα λόγια μου φτωχά να περιγράψουν το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τον πάσχοντα άνθρωπο. Μόνο 3 ιατροί και 2 νοσηλεύτριες σε κάθε βάρδια για 45-50 ασθενείς. Και όμως, το χαμόγελο και ο καλός λόγος δεν έλειπε από τα χείλη κανενός. Το χάδι τους και το γεμάτο καλοσύνη βλέμμα τους, ικανά να απαλύνουν τον πόνο μας. Στέκονται κερί αναμμένο σε όποιον τους χρειαστεί ανεξαιρέτως.

Μέσα από την επιστολή αυτή, θα ήθελα να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στους ιατρούς και τις νοσηλεύτριες της μονάδας covid του Γ.Ν. Αγρινίου.

Τους διαβεβαιώ, ότι πάντοτε θα βρίσκονται στις προσευχές μου όχι μόνο αυτοί αλλά και οι οικογένειες αυτών που τους στερούνται. Ευχαριστίες πολλές οφείλω και σε όλους τους χωριανούς και ενορίτες μου. Μου σταθήκατε με τον καλό σας λόγο, ένα τηλεφώνημα και ανύστακτο ενδιαφέρον στη δοκιμασία μου. Θα ήθελα αγαπητοί μου αδελφοί να παρακαλέσω και εσάς. Όσοι μπορείτε και εκκλησιάζεστε, να ανάβετε ένα κερί υπέρ υγείας των ιατρών και των νοσηλευτών μας. Δίνουν άνιση μάχη υπό αντίξοες συνθήκες. Και όμως βγαίνουν νικητές οι ίδιοι και βγάζουν νικητές και όλους εμάς. Μια προσευχή ώστε ο Θεός να ενισχύει το έργο τους και σύντομα να εκλείψει όλο αυτό το κακό. Αλλά ταυτόχρονα να απευθύνω και μια παράκληση. Από την αρχή της πανδημίας σας προτρέψαμε από κοινού με τον π. Χριστοφόρο στη χρήση της μάσκας και παντός μέσου που μπορεί να σας προφυλάξει. Κάποιοι μπορεί να παρεξήγησαν τις προτροπές μας.

Όμως δεν ξεχάσαμε στιγμή την εντολή του ίδιου του Θεού. “Αγάπα τον διπλανό σου όπως αγαπάς τον εαυτό σου”. Δε θελήσαμε να γίνουμε αυστηροί γιατί είδαμε ότι υπήρχε συνεννόηση. Να ξέρετε αγαπητοί μου ότι η μάσκα δεν αποτελεί δόγμα στο χώρο της εκκλησίας αλλά ένα προσωρινό μέτρο προφύλαξης. Μπορεί πολλές φορές να γινόμαστε φορτικοί αλλά ξέρουμε ότι είναι για καλό. Το ίδιο σας προτρέπω και πάλι, εντός του Ναού θα εισέρχεστε με τη μάσκα τοποθετημένη σωστά (και το στόμα και η μύτη μέσα). Και μη φοβάστε, με τήρηση των μέτρων και θερμή προσευχή γρήγορα θα πετάξουμε τις μάσκες και θα αντικρίσουμε ξανά ο ένας το πρόσωπο του άλλου.

Ο Θεός μαζί σας!!!!

Μετά πατρικών ευχών,

π. Αλέξιος Κολιάς, πρωτοπρεσβύτερος, προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου»

Η διήγηση του π. Αλεξίου δημοσιεύθηκε στο panaitolionews.blogspot.com

agriniopress

7 σχόλια:

  1. Σε αλλο νοσοκομειο πηγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μάσκα για την προφύλαξη μας απο τις διάφορες ιώσεις
    είναι ότι τα ρούχα που φοράμε ολοι μας τους χειμωνες οταν κάνει κρύο και παγωνιά για να μην κρυώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πανδημία ως παγκόσμιο υγειονομικό γεγονός μας δίδαξε καο μας διδασκει ότι ίσως όλα τα κοινωνικά μας προβλήματα ως κοινωνία είναι κοινά τα κοινωνικά μας προβλήματα και απαιτείται για την λυση των κοινωνικών μας προβλημάτων κοινή προσπάθεια.
    Και κάθε κοινή κοινωνική προσπάθεια ενισχύει/ενδυναμώνει και την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρωπων, μεταξύ των λαών αλληλεγγύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πανδημία ως παγκόσμιο υγειονομικό γεγονός μας δίδαξε και μας διδασκει ότι ίσως όλα τα κοινωνικά μας προβλήματα ως κοινωνία είναι κοινά τα κοινωνικά μας προβλήματα και απαιτείται για την λυση των κοινωνικών μας προβλημάτων κοινή προσπάθεια.
    Και κάθε κοινή κοινωνική προσπάθεια ενισχύει/ενδυναμώνει και την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρωπων, μεταξύ των λαών αλληλεγγύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοινή προσπάθεια και ας είναι και από διαφορετικές κατευθύνσεις, αρκει να είναι προς την κατεύθυνση της κοινής προσπάθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα έλεγα ότι είμαι θρησκευόμενος. Υποκλίνομαι, όμως, με πολύ σεβασμό σε αυτό τον άγνωστο σε μένα ιερωμένο,για την παραδειγματική λογική και ανθρωπιά του λόγου και του έργου του. Τιμάει τα ράσα του. Περαστικά και σιδερένιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπουκαραν όλοι οι άσχετοι στις Εκκλησίες 2 μέρες στον Επιτάφιο και το Πάσχα και κόλλησαν τους μίσους παπάδες. Και στο μπαράκι και στην εκκλησιά τον φαγαν τον παπά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο