Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Ήταν μια νίκη της Δημοκρατίας η χθεσινή βραδιά και μια εκκωφαντική ήττα του κυρίου Τριανταφυλλάκη με την δήθεν ανάπτυξη και την διαπλοκή .!!!!


        Δεν ήταν μια νίκη της Αντιπολίτευσης μόνο, αλλά όλων όσων συμμετείχαν με κάθε τρόπο στην απόρριψη της προκλητικής απόφασης, όπως των  Τοπικών Συμβουλίων Βασιλόπουλου, Καραϊσκάκη, Βλυζιανών, Αρχοντοχωρίου ομόφωνα και Αστακού κατά πλειοψηφία δύο μόνο ναι και πέντε όχι, των Δημοτικών Συμβούλων της Συμπολίτευσης οι οποίοι ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων  και όλοι μαζί δώσαμε ένα ηχηρό ράπισμα σε όλα τα απαράδεκτα, τα οποία είχαν προηγηθεί  όπως η τοποθέτηση του "κυρίου Δημάρχου" στην Επιτροπή της Ποιότητας Ζωής  χθες ή εκείνο το email μια ώρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο με διάφορα "καλούδια στο κανίστρι" τους .
Ασφαλώς δεν είναι επιλήψιμο ο κάθε Δήμαρχος να έχει επαφές με κάποιους επενδυτές, αρκεί για  αυτό να έχει πάντα εξημερώσει έγκαιρα το Δημοτικό Συμβούλιο, διαφορετικά η ενημέρωση και οι προτάσεις των επενδυτών την τελευταία στιγμή πριν από το Δημοτικό Συμβούλιο συνιστούν την επίρρωση της Διαπλοκής.
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο φάνηκε περίτρανα η απώλεια της δεδηλωμένης όχι μόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και της Κοινωνίας προς το πρόσωπο του Δημάρχου, ο οποίος εμφανιζόταν σαν να του έχουν υποβάλλει, τι θα έλεγε και προσπαθούσε με ψεύδη και μυθεύματα  να μεταθέσει τις βαρύτατες προσωπικές του ευθύνες και την μετάθεση τους    με ψεύδη προς την Αντιπολίτευση, όπως έκανε λέγοντας ότι δήθεν εμείς είχαμε στο πρόγραμμα μας  την ίδρυση 110 Ανεμογεννητριών για να παίρναμε ως ανταποδοτικά κάποια γήπεδα. 
Εκεί εγώ  κραδαίνοντας προς την κάμερα όχι  σαρανταπεντάρια  πιστόλια, αλλά το τετρασέλιδο πρόγραμμά μας, τον ρώτησα να μου πει που αναφέρεται κάτι τέτοιο ψευδές και συκοφαντικό όπως μάταια προσπάθησε να παρουσιάσει  μέσα από μια ανάρτηση μου για τις 9 ή 10 Ανεμογεννήτριες στο Πλατυγιάλι, οι οποίες είχαν πάρει εγκρίσεις και έγιναν από προηγούμενους Δημάρχους, χωρίς τα ανταποδοτικά που πήρε ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας με την κατασκευή των δύο γηπέδων στο χωριό Μοναστηράκι  και τότε αφού κοκκίνισε σαν παντζάρι κατάπιε την γλώσσα του.
Εμείς ξεκινούσαμε το πρόγραμμα μας λέγοντας πως ήταν προϊόν Συλλογικής Δουλειάς και αφού αφουγκραστήκαμε τα Αιτήματα των Πολιτών πολύ προσεκτικά .
Στην δεύτερη σελίδα του προγράμματος μας, εκεί που είναι με κίτρινο φόντο αναφέραμε επί λέξει, ότι  θα προβαίναμε σε Προγραμματική Σύμβαση με την Εταιρία που κατασκευάζει τις ανεμογεννήτριες πάω από το Πλατυγιάλι, όπως έγινε  στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, για την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα  στα γήπεδα Παλαιομάνινας, Μύτικα, Αρχοντοχωρίου, Χρυσοβίστας, Μπαμπινης  και Παπαδάτου.
Στο υπογραμμισμένο με λαχανί φόντο για τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια με ένα ενοποιημένο σύστημα πλέον με χρήσεις γης .Υποστήριξη της ενεργειακής παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ένταξη στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον όλων των Δημοτικών κτιρίων  και όλων των σχολείων  με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών  και ενεργειακή αναβάθμιση.
Πράγμα το οποίο κάναμε στην πράξη  με την ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πράγμα που δείχνει υπευθυνότητα λόγων και πράξεων .!!!
Έτσι ο  "δήμαρχος"  με την απώλεια της δεδηλωμένης και με την σθεναρή μας στάση σύρθηκε στην κυριολεξία και άλλαξε την εισήγηση ,που είχε κάνει λίγες ώρες νωρίτερα στην Επιτροπή της Ποιότητας Ζωής αποδεχόμενος την δικιά μας πρόταση, λέγοντας όμως πως εξακολουθεί να στηρίζει και σήμερα τη  δημιουργία ανεμογεννητριών, οι οποίες κατά την άποψη του, όπως συζήτησε και με κάποιον άλλο Δήμαρχο, πρέπει να γίνουν αποδεκτές από την Κοινωνία, αγνοώντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση  προκειμένου να πετύχει τις μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι  το 2050   που έχει θέσει ως στόχο, έχει στραφεί σε άλλες  μορφές παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  και περιορισμού των εκπομπών αερίων άνθρακα.
Ενώ   σήμερα η Χώρα μας και ο Νομός μας είναι κορεσμένος από ανεμογεννήτριες και άλλο το 2019  στο οποίο εξακολουθεί να είναι γαντζωμένος   και άλλο το 2021.
Οι ανεμογεννήτριες αποτελούν παρελθόν για τις τοπικές κοινωνίες, μόνο που δεν το έχει αντιληφτεί ο Δήμαρχος  που μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να γίνει παρελθόν, όπως λένε και  ακόμη στενοί του συνεργάτες .
Φαίνεται η κοφτοράφτρα μονταζιέρα  από τον Μύτικα,να μην τα έχει αντιληφθεί όλα αυτά και είναι ικανός να παρουσιάσει την χθεσινή κυβίστηση του κυρίου Τριανταφυλλάκη ως πολιτική ευαισθησία ,αφού ακούει τα μηνύματα της Κοινωνίας, τα οποία  όμως δεν ήταν απλά μηνύματα , αλλά κανονικό κράξιμο.
Ο δε κατά τα άλλα συμπαθέστατος κύριος Γερόλιμος  ως άλλος Αλχημιστής  προκάλεσε πολύ γέλιο  όχι ως Πάουλο Κοέλιο, αλλά ως Στάθης  Ψάλτης σε Δελφινάριο, όταν  συνέκρινε την  χρυσή τετραετία  Στάικου των έργων, λέγοντας πως το έργο του κυρίου Τριανταφυλλάκη είναι μεγαλύτερο, παρά το γεγονός ότι τότε η ΣΑΤΑ ήταν μεγαλύτερη, αφού μόνο αυτός το βλέπει στον ύπνο του.
Ξεχνάει όμως πως ο Δήμος Αστακού είχε  14.000  κατοίκους ενώ ο Δήμος Ξηρομέρου έχει λιγότερους από 12.000  και θα ήταν ευτυχής αν έκανε το ένα δέκατο από το έργο Στάικου.
Έτσι αποχώρησαν με σκυμμένο το κεφάλι από την συνεδρίαση για το ηχηρό πολιτικό ράπισμα το οποίο εισέπραξαν  στο συμβούλιο μαρτύριο για τον κύριο Τριανταφυλλάκη και τα δύο - τρία άτομα που μένουν  δίπλα του και πήγαν όλοι μαζί στης θάλασσας τον πάτο.
ΟΧΙ κύριοι δεν σας πέρασε να στηθούν οι ανεμογεννήτριες στην Βελούτσα πάνω από τον Αστακό και σας αναγκάσαμε ο λαός, τα τοπικά Συμβούλια, η Αντιπολίτευση, αλλά και οι περισσότεροι από τους Συμβούλους της "πλειοψηφίας" με πόνο καρδίας  να αθετήσετε τον λόγο σας προς τους "επενδυτές" και τον Αναπληρωτή Υπουργό, στους οποίους άλλα είχατε υποσχεθεί .
Περαστικά σας   και ακολουθούν και πολλά άλλα .!!!!   
 
Αστακός 12/5/2021
Παναγιώτης Στάικος
Επικεφαλής της Δημοτικής  Παράταξης  
Αναζωογόνηση  Ξηρομέρου .  
 
 

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που τα ανταποδοτικά στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, είχαν συμφωνηθεί με τον Δήμαρχο πριν κατατεθεί ως πρόταση, σε κατ ιδίαν αδιαφανείς συναντήσεις, δεν κοστολογήθηκε ποτέ αν ήταν όσης αξίας έλεγε και φυσικά δεν έγινε η πρόταση από τον Δήμο, αλλά από τη εταιρεία, μέσω παρατρεχάμενων που πουλάν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς.
Δηλαδή δεν ιεραρχήθηκαν από τον Δήμο οι ανάγκες που θα μπορούσε μέσω των ανταποδοτικών ωφελημάτων να οδηγήσει την εταιρεία σε χρηματοδότησή τους.
Δεν ξέρω ουσιαστικές και δευτερεύουσες λεπτομέρειες της ιστορίας των ανεμογεννητριών στον Δήμο Ξηρομέρου.
Απλά λέω πως ότι φαίνεται δεν είναι χρυσός,
Ή για να το πω καλύτερα, είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα η αδιαφάνεια και οι συμφωνίες εν κρυπτώ Δήμου με τρίτους, γιατί το πιο πιθανό είναι τα καθρεφτάκια που δόθηκαν στους ιθαγενείς, να παράγουν για καιρό αποτελέσματα υπέρ της ομάδας του Δημάρχου και της εταιρείας: όλο το Μοναστηράκι είναι περήφανο που η ομάδα του παίζει σε ανώτερη κατηγορία ποδοσφαίρου, όλοι ξέρουν πως το κόστος διατήρησης δεν είναι δυνατόν να το σηκώνει όχι μόνο το χωριό αλλά ούτε η Βόνιτσα, που έχει ομάδα σε μικρότερη κατηγορία, αλλά στο απλό ερώτημα ποιός βάνει τα λεφτά και γιατί, αν είναι η ομάδα το καθρεφτάκι στα μάτια των φιλάθλων της περιοχής ως επίδειξη έργων και επιτυχημένου περιβάλλοντος από τον Δήμαρχο, αν υπάρχει φοροδιαφυγή ή δωρεά που δεν δηλώνεται, αν υπάρχει εξαναγκασμός δωρεών στην ομάδα, δεν είναι εμφανές να απασχολεί πολλούς αρμόδιους και πολίτες.
Δηλαδή η σύγκριση μεταξύ των Δήμων στο τι πήρε ο καθένας, έχει νόημα, όπως έχει νόημα και πόσο πραγματικά αυτό που πήρε ήταν αυτό που είχε ανάγκη η περιοχή


Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ ΣΤΑΙΚΟ.ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΧΑΣΕ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ 1,7 ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 300000 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ .ΚΑΙ ΤΟ Ι% ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΘΑ ΠΗΓΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 150 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΙΜΕΝΕΣ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΛΟΥΤΣΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΕ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΕ ΘΟΡΥΒΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ 300 ΜΕΤΡΑ .ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΕΝΑΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ ΟΥΤΕ ΔΕΝΔΡΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΛΑΣΤΙΣΗ. ΟΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΠΗΓΕΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΒΟΣΚΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΖΟΥΝ ΠΟ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΜΑΖΟΥΤ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Σταικο δεν παίζεσαι....

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται να δούμε στον τόπο μας ανάπτυξη με τις κόντρες σας κ σέ όλα να λέμε όχι

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς φίλε 1.44 όλοι είδαν και άκουσαν τον ίδιο το δήμαρχο να δηλώνει σε ανοιχτό μικρόφωνο πως θα κάνει πολιτική κωλοτουμπα όταν την προηγούμενη μέρα στην επιτροπή διαβούλευσης είχε πει ναι. Δεν ξερω αν έχασε ο δήμος ανταποδοτικά σίγουρα 2 - 3 άτομα πάντως έχασαν!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος Αστακού είχε 7.330 κατοίκους και όχι 14.000. Απογραφή 2001.

Ανώνυμος είπε...

Για γέλια είναι εκείνος που άλλα λέει το μεσημέρι και άλλα το βράδυ και τελικά αφού έχει γίνει περίγελος φεύγει από το συμβούλιο με σκυμμένο το κεφάλι . Ο Στάικος έφυγε με το κεφάλι ψηλά .

Ανώνυμος είπε...

Το να παραδέχεται ένας δήμαρχος ότι αν και έχει διαφορετική άποψη σέβεται την άποψη των εκπροσώπων των δημοτών του δείχνει ανωτερωτητα και δημοκρατικό ήθος. Μπράβο στον ΔΉΜΑΡΧΟ κι ας το ονομάζουν όπως θέλουν οι επαγγελματίες υβριστές του.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ. Οι φανατικοί και οι φασίστες επιμένουν στη γνώμη τους και δεν τους νοιάζει για τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΙΑ ΗΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΡΕΤΑΛΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΑΚΗ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ 75% ?

Ανώνυμος είπε...

Liben Liben ai Lou Lou,Liben liben aitz vain
Για Γιουροβίζιον σε βλέπω πρωτιά,για εκλογές κλάφτα Χαράλαμπε.Αντιπολίτευση δεν υπάρχει,γιατί επίπεδο Τριανταφυλλακη ούτε στα όνειρα σας.Οπότε τραγουδάτε.Σε σημερινή ανάρτηση του xiromeronews μπορείτε να δείτε ολοφάνερα ποιος είναι ο κροκόδειλος κΙ ποιος όχι!!! Νιαου Πανούλη

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ.
ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
ΕΝΤΙΜΟΣ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
ΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑΣ.