Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Πάνδημη αξίωση Δήμου και Φορέων: Απαιτούμε δυνατή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή στο Μεσολόγγι.

     Κοινός τόπος της Δημοτικής Αρχής και των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου υπήρξε η επαναδιατύπωση του αιτήματος για ισχυρή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή στο campus του Μεσολογγίου.

Αυτό προέκυψε από την χτεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο Ι.Π. Μεσολογγίου μετά από πρόσκληση του Κώστα Λύρου, με την τήρηση των μέτρων κατά τα πανδημίας, παρουσία των πέντε αντιδημάρχων καθώς και των προέδρων του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Βασίλη Σπυρόπουλου, Ιατρικού Συλλόγου Άρη Τριβλή, του προέδρου και του αντιπροέδρου της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας κ.κ. Κ. Κατσαρού και Κ. Κούστα, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Διονύση Παπαδημητρόπουλου, του γενικού γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Θ. Νταβανέλλου, των μελών της Κίνησης για την στήριξη του Πανεπιστημίου Λ. Φλώρου και Στ. Κατσαβού κ.λπ.

Εισαγωγικά ο Κώστας Λύρος έκανε για ακόμη μια φορά λόγο για την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός διαρκούς κοινωνικού μετώπου στήριξης και διεκδίκησης νέων σχολών, όπως κατ’ επανάληψη έχει πει στο παρελθόν, στα δημοτικά συμβούλια και αλλού.


«Κάθε ενέργεια ενίσχυσης της Γεωπονικής Σχολής με έδρα το Μεσολόγγι, που θα συνοδεύεται με μέλη ΔΕΠ, ενίσχυση με εξοπλισμό και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Απαιτούμε και διεκδικούμε την αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών του παρελθόντος που θα οδηγήσουν και στην περαιτέρω ανάπτυξη του
campus στην προοπτική των αποφάσεων της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Παρέχουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στο υπουργείο ένα τεράστιο προνόμιο. Ένα χώρο ικανό για πλήρη ανάπτυξη ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων, με όλες τις υποδομές να είναι έτοιμες. Απαιτούμε την δημιουργία και νέων τμημάτων τόσο στον Γεωπονικό όσο και στον τομέα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών όπου η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου έχει δώσει παραδείγματα αυτοθυσίας και σθένους σε όλη την ανθρωπότητα.

Τα στοιχεία, τα επιχειρήματα, η βελτίωση των ακαδημαϊκών σπουδών είναι κάτι που εγγυάται το Μεσολόγγι. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα προσπερνά», η ανακοίνωση στην οποία κατέληξαν η δημοτική αρχή και οι επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς του τόπου που δήλωσαν ομόθυμοι και αλληλέγγυοι για τον κοινό σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο