Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΔΗΛΩΣΗ Γ. Βαρεμένου για την λειτουργία των σχολείων στο Μεσολόγγι

   Στην κρισιμότητα της υγειονομικής κατάστασης στην Αιτωλοακαρνανία, έρχεται να προστεθεί η σύγχυση και η αντιφατικότητα μετά την ακύρωση της απόφασης του δημάρχου Μεσολογγίου να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα σχολεία στην πόλη -η οποία βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο- και να μην ισχύσει η απόφαση της μη-λειτουργίας τους μέχρι τις 12 Μαΐου. 
Πέρα από το τυπικό της αναρμοδιότητας του δημάρχου να αποφασίζει επί του θέματος, εγείρονται ζητήματα ουσίας.
Η κυβέρνηση αποφασίζει την άμεση λειτουργία των σχολείων με δεδομένη την τεράστια διασπορά στην περιοχή, που αναγκάζει ολόκληρες οικογένειες να βρίσκονται σε καραντίνα. Την ίδια στιγμή, ο εμβολιασμός πάρα πολλών εκπαιδευτικών έχει καθυστερήσει.
Θα πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να αιτιολογήσει πειστικά της απόφασή της για άμεση επαναλειτουργία των σχολείων, με δεδομένη την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής, που οδηγεί σε καταστάσεις πανικού, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί.

3 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΒΑΡΕΜΕΝΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

    Καθολική δυνατότητα εμβολιασμού μέσα στον Ιούνιο
    Η επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων γίνεται σταδιακά, με προσοχή, με αυστηρή επιτήρηση στα μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας, καθώς ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και ο πόλεμος συνεχίζεται. Σύμμαχοί μας στην πορεία αυτή είναι ο καιρός που επιτρέπει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε ανοικτούς χώρους, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και ο εμβολιασμός που συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς.
    Η Ελλάδα με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν από αρχές Μαΐου:
    Εμβολιάζει πλέον πάνω από 100.000 πολίτες την ημέρα και έχει ήδη ξεπεράσει τους 3.640.000 εμβολιασμούς.
    Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 10η θέση στην Ε.Ε. σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών ως μερίδιο επί του συνολικού πληθυσμού, αλλά και ως προς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, που φέρνει τη χώρα μας πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
    Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεπεράσουμε τα 5.400.000 εμβολιασμούς. Θα έχει εμβολιαστεί με μία δόση περίπου το 33% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις, περίπου το 20% του πληθυσμού.
    Στα μέσα του μήνα, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας που δεν μπορούν να φτάσουν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο.
    Τέτοιο πρόγραμμα δεν έχει γίνει πουθενά στην Ευρώπη, ακριβώς επειδή επιχειρησιακά είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει. Και πάλι πρωτοπορούμε εμείς και θα το κάνουμε πρώτοι.
    Επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα που εμπεριέχει το μονοδοσικό εμβόλιο, που είναι ενδεχομένως πιο εύκολο στη χρήση.
    Στο τέλος του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-44.
    Παράλληλα, θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και από ιδιωτικούς φορείς για να έχουμε τη δυνατότητα σχεδόν 4.000.000 εμβολιασμών τον Ιούνιο. Ανέβηκε, ήδη, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η φόρμα όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς, -ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές- θέλουν να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση «Ελευθερία».
    Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, τις οποίες θα μας κάνει τον Ιούνιο, θα εμβολιάζονται και οι ηλικίες 18-29.
    Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι θα υπάρχει μέσα στον Ιούνιο καθολική δυνατότητα εμβολιασμού, για όλες τις ηλικίες και άρα και η ανάλογη ευθύνη όλων μας να πάμε να εμβολιαστούμε.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΠΡΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μια αλήθεια που σας πονάει εκεί στο Σύριζα. Πάρτε μια γεύση:

    3 δισ. ευρώ το επόμενο διάστημα για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών
    Ποσά ύψους 3 δισ. ευρώ θα δοθούν το επόμενο διάστημα στην οικονομία για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Αφορούν τις δράσεις:
    «Επιστρεπτέα προκαταβολή 7»: απομένουν ενισχύσεις περίπου 200 εκατ. ευρώ.
    Το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων «Γέφυρα ΙΙ», συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, για το οποίο δόθηκε παράταση έως το τέλος Μαΐου.
    Η ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα δοθεί έως το τέλος του μηνός και μέσω της οποίας θα διατεθούν 130 εκατ. ευρώ σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις.
    Η επιδότηση μέρους των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων. Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το β' στάδιο θα αρχίσει τον Ιούνιο, ώστε το πρόγραμμα να αρχίσει να υλοποιείται από τον Ιούλιο. Το κράτος θα καλύψει έως το τέλος του έτους τμήμα των πάγιων δαπανών αφού αφαιρεθούν οι ενισχύσεις που έχουν ήδη δοθεί. Θα δίδεται ένα πιστωτικό για να καλύπτονται οφειλές σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ.
    Η αποζημίωση ειδικού σκοπού και το πρόγραμμα «ΣΥΝ- Εργασία» για τους εργαζόμενους.
    Τα προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης για παιδότοπους, γυμναστήρια κ.ά.
    Η αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων για τα μειωμένα ενοίκια θα γίνει για τον Απρίλιο με προκαταβολή, όπως και τον Μάρτιο.
    Τα δημοσιονομικά μέτρα και τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας ανέρχονται σε περίπου 40 δισ. ευρώ για τη διετία 2020- 2021 (24 δισ. ευρώ το 2020 και 15,5 δισ. ευρώ εφέτος) και χρηματοδοτούνται κυρίως από τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων και ομολόγων.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες οτι θές. άλλα μή """κοκορεύεσαι" για τους αριθμούς που γράφεις.
      Σεβασμός στους συνανθρώπους μας.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο